Oj, oj nie wszystko mi się podoba.A wiesz, to co człowiekowi się nie podoba, to nie pokazuję.
O fiu, fiu,, ale pozdróweczki piękne dostałam
Elisko dziękuję bardzo..
Gdybyś nie nadpisała ,że to z Kaszub.To pomyślałabym,że ci słownik żle literki wybrał.
i ja pozdrawiam serdecznie
Inne już przekwitły, inne jeszcze kwitną
Nareszcie zazieleniła się wierzba (w tym roku drastycznie wykulkowana) i „kręciołek” też zaczyna dochodzić do siebie po cięciu w promieniach gooorącego słońca
nadal kwitną hosty (na drugim zdjęciu - ulubiona przez dziewczyny hosta, której nazwa wykręca język w trąbkę i powoduje, że zęby się źle składają…”Hyuga Urajiro”)
w „szmaragdowym” zamieszkały także ogrodowe rozweselacze (następna dostawa wesołych robaczków już zamówiona)
i na koniec dla wszystkich odwiedzających mój wątek - olbrzymia tęcza.
U nas na targu stoją sprzedawcy, którzy mianują się producentami. Wiedzę na temat sprzedawanych roślin mają, czego nie można im zarzucić. Kupowałam już kilka razy pojedyncze sztuki i jeszcze się nie zawiodłam. Oczywiście nie mają calego asortymentu, tylko aktualne ozdoby ogrodu. Właśnie teraz sprzedają hortensje, hibiskusy, jeżówki, pysznogłówki.
A to mój dzisiejszy zakup: Silver Dollar 80 cm wysokości za 3,5 dyszki
Oj.chciałabym być tą wróżką i moje kiepskie róże zaczarować aby6 pięknie w końcu kwitły .
Hee, he,, moja siostra też pracowała na położnictwie.Ale jako sekretarka.
Ale rozmawiać ogrodowo to możemy długo.Tylko jakoś rzadko się widzimy i dzwonimy, jako tak wychodzi.
Ale Grażynko masz nas i tutaj możesz pisać ile tylko możesz
To ok, już zaczęłam zbierać rożne nasionka i dalej będę zbierała je dla ciebie
Tak, moje lampy są solarne,I jedna tez już mi nie świeci.
Teraz takie g,,, robią ,że szok.
Czosnek milenium.Dostałam od od Agusi-agapant
Z tym podlewaniem wodą z wodociągu to mam dylemat etyczny.
Zasoby słodkiej wody w Polsce są zatrważająco małe i czuję się nieswojo, kiedy zużywam tę wodę pod podlewania ogrodu. W okresie braku wody studziennej radykalnie ograniczam dawkowanie wody roślinom.
Róże ruszyły.