Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

Dorota123 16:20, 23 paź 2018

Podoba mi się Twój żywopłot z jałowców Skyroket, a informacja że dobrze sobie radzą na piaszczystej glebie to dodatkowy plus. Muszę o tym pamiętać.
anpi 19:19, 23 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Aniu bardzo ladny jalowiec. Widzialam nie dawno. Przejezdzajac jak ktos obcinal jalowce tez przy parkanie bardzo radykalnie jestem ciekawa jak beda wygladac w przyszlym roku.
Ten grzybek fajnie wyada to wierzba?

Tak, to wierzba tak przystrzyżona ,raz jest grzybkiem innym razem parasolką,a w międzyczasie po prostu poczochrańcem
anpi 19:25, 23 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

U mnie tez bylo zatrzesienie maslakow pod sosnami. Jaka to radocha przyjechac na dzialke i isc na grzybobranie potem przynosi sie miednice kozlarzy, maslakow, rydze ostatnio sie pojawily i prawdziwki 3 szt mialam.

To u Ciebie Elu prawdziwe grzybobranie,u mnie na razie tylko maślaki,ale już drugi wysyp w październiku
anpi 19:34, 23 paź 2018

marba napisał(a)
Jakie ładne grzybki. Nie potrzeba daleko chodzić na grzybobranie. Może po deszczu i u mnie coś wyrośnie. Wciąż czekam na wodę z nieba, nie pamiętam już kiedy ostatnio padało.

Basiu sama się dziwiłam ,że w taką suszę wylazły te maślaczki.Deszcz spadł dopiero wczoraj w nocy i dzisiaj pada od popołudnia.A nie było go chyba ponad miesiąc od ostatniego kropienia
A jak u ciebie też dzisiaj już pada ,czy dalej czekasz?

anpi 19:49, 23 paź 2018

Gardenarium napisał(a)
Urokliwy kredensik zauważyłam...i beczkę Tworzysz nastrój

Witam Danusiu,bardzo lubię zakątki z klimatem.Coś tam próbuję tworzyć,ale to przede wszystkim dzięki innym twórcom
Kredensik cieszy tym bardziej, że sama go przemalowałam.Dodatkowo jest bardzo przydatny na tarasie
anpi 20:32, 23 paź 2018

mirkaka napisał(a)

Tak pięknego żywopłotu z tego jałowca jeszcze nie widziałam, mnie się nie udało ich ładnie prowadzić, chyba były żarte przez jakieś szkodniki bo ciągle zasychały im końcówki pędów. Na opryski nie miałam siły, wolałam wyciąć i teraz mam na ich miejscu ścianę z powojnikami i hortensjami Myślę że dobrze zrobiłam

A Twoje jałowce to też były Skyrokety?Moich nigdy nie pryskałam.W jednym miejscu mam posadzone te starsze trzy na zmianę z dwoma tujami( za dużo było kupione)I były też za ciasno posadzone i nie przycinane.Jak je zaczeliśmy ciosać z szerokości to ukazał się suchy środek(Trzeba wcześniej zacząć przycinanie jak są jeszcze młodsze!).Mieliśmy je wywalić,ale podgoliliśmy na próbę od dołu. I jakoś nam się spodobało i zostały.A te obok później sadzone Skyrokety ,są strzyżone już normalnie i mamy takie dziwne coś
Aurelllia 21:00, 23 paź 2018

Jak miło pooglądać jeszcze słoneczne zdjęcia żywopłot z jałowców genialny - a słyszałam, że bardzo problematyczne są, więc tym bardziej super, że udało się go tak ładnie wyhodować
anpi 18:43, 24 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Świetna ta kuchnia polowaBardzo nastrojowe miejsce. Zastanawiam się tylko czy Ty masz w ogrodzie wydzielone jakoś pokoje ogrodowe???Murek dzielący znam. Bo w jednym miejscu masz tak cudnie sielsko, a w innym widzę kamienny stół i ławę w kompletnie odmiennym pałacowym stylu....jakoś całościowo mi nie leży jedno do drugiego, ale jeśli to osobne pokoje w odmiennym stylu to wszystko gra

A co,skojarzyło Ci się z kuchnia polową?Taras?
Wiesz Sylwia,to co jest u mnie w ogrodzie ,to pokojami raczej by nie nazwała, kącikami raczejSą one w trochę w odmiennych stylach,takich które lubię i nie mogę się zdecydować który bardziej! A ponieważ ogród jest trochę odzwierciedleniem mnie, więc jest jaki jest.Trochę tam sentymentu do staroci i natury zbieracza, trochę romantyzmu, trochę tęsknoty do czasów dworskich w których nie dane mi było się urodzić,trochę też nowoczesności...to wszystko na miarę moich sił, chęci i zawartości portfela i oczywiście zależnie od moich domowych pomocników
Gdyby nie te wszystkie ograniczenia może ogród wyglądał by zupełnie inaczej?
A czy to wszystko jest spójne?A musi być?Ważne że ja czuję się w nim szczęśliwa, a że lubię zmiany więc pewnie i on będzie ewaluował,zobaczymy w jakim kierunku...

Siedzę przy "pałacowym" stole i patrzę zza hortensji na ten mur...może to ruiny pałacowej stajni...(i jakoś może da się pogodzić jedno z drugim?)

koliber 10:50, 25 paź 2018

anpi napisał(a)

Takie długie, chude nogi to ja mogłabym mieć
anabuko1 23:29, 25 paź 2018

Anuś wciąż pięknie.
Na tarasiku tak klimatycznie.suuper!

Zerknij na meila.Czekam na twoją opinię