Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:13, 04 paź 2018

Do góry
No i dyniaczki od Ani.

Zrobiłam 4 zdjęcia z różnej strony i co!!!!!!!!nie lubię teraz swoich zdjęć ale tak ma być zdjęcia to sztuka a ja już uczyć się nie mam czasu choć nie powiem będę się starała ha ha .........
Kłopoty - problemy z trawnikiem 10:11, 04 paź 2018

Do góry
Mam nadzieję, że piszę w domry temacie. W końcu to też problem z trawnikiem.
Jakie to może być zwierzę i co mogę zrobić, żeby się pozbyć?

Proszę o pomoc.
System automatycznego nawadniania 10:03, 04 paź 2018

Do góry
pow. trawy ok. 600 m2, nie ukrywam że jedną część ogrodu chcę zrobić na wiosnę (na oko 300m2), a drugą kiedyś bo na pewno będę tam dużo zmieniał, stawiał domek narzędziowy, jakieś krzaki więc ok. połowa trawy zniknie. ale z jednej strony już mam trawę ostatecznie, na zdjęciu poniżej ta część gdzie taras:

teraz tak, wodę mam następująco (zdj. poniżej, sorki za bałagan, jestem w pracy a zdj podesłała mi żona wychodzi mi 25 mm, koło licznika też zmierzone 25 mm a wychodzi 32 mm i idzie w wylewkę w podłodze, dalej z wylewki wychodzi 19 mm i idzie na plac gdzie mam kranik 1/2.

Poradziłem się osób, ponieważ ja z instalacji wod-kan jestem noga, i podpowiadają zeby od tej rury 32 wbić się i puścić odnogę na dwór 32 mm. Da tak radę? Poniżej wizualizacja.

Jeszcze jedno, my wszyscy mówimy tu o calach normalnych czy hydraulicznych? Szczerze, dzisiaj się dowiedziałem o takim podziale, wcześniej sprawy rur i hydrauliki mnie tam mało obchodzily ale skoro mam zająć się nawadnianiem to zacząłem szperac. 3 rok odkąd mieszkam podlewam trawę z węgorza albo podpinam jakieś pulsacyjne natryski i mam już dość..

Moje wymiary że zdjęć to zew czyli po kolei mam 1 cal, 1-1/4 cala oraz 3/4 i nie ukrywam że byłoby ok ale jak przejdziemy na te hydrauliczne to mam 3/4, 1 i 1/2.. Pogubiłem się już totalnie. Jakich Wy używacie?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:46, 04 paź 2018

Do góry
MartaKozak napisał(a)

Co to? Sliczne

Knautia Dostałam w tym roku od Gosi sadzoneczkę, ciekawa jestem jak będzie przyrastać i się wysiewać. Chciałabym siewu obfitego
Ogród na 300 metrach kwadratowych 09:38, 04 paź 2018

Do góry
EwaG napisał(a)
Trochę widoków ogólnych

Ewo, wiesz może jaką masz odmianę bodziszka na tej fotce? I czy przycinasz go po przekwitnięciu/ Bardzo mi się podoba. Fajną masz tę oazę zieleni, jest w niej coś uspakajającego. Aż chciałoby się przysiąść w fotelu i zapomnieć na chwilę o całym świecie.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:36, 04 paź 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Słuchajcie, co tu dużo mówić, teraz moje frontowe rabaty mają swoje 5 minut .
Podokienna rządzi bezsprzecznie, szczególnie o poranku oglądana od frontu.

Frontowa też nie jest gorsza .

Kasiu, a cóż to jest to na pniu za trawami??
Narazie jestem na etapie poszukiwań czegoś co byłoby zimozielone,a nie byłoby tuja szmaragd narazie jestem na etapie myślenie i szukania bo rabata nie za szeroka bo ma jakieś 180 cm,ale też żeby nie było za wysokie a chciałabym tam dać Rozplenice,rozchodniki, jeżówki. W sumie nigdy cisami i tujani się jakoś wybitnie nie interesowałam.

Pięknie prezentuja się u Ciebie te rabaty !
Przedziwny Ogród 09:24, 04 paź 2018

Do góry
marba napisał(a)
Z tych letnich, wspominkowych fotek bije ciepło, które przyda się w zimne, jesienne dni.

Witaj Fotki są z przed dwóch tygodni i są naprawdę w letnich klimatach. Ogrodowisko tworzy wspaniały album wspomnień

Ogród pod lasem 09:22, 04 paź 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Takie widoki od rana po wiaterku.

Mam zabrać spalinówkę? Jak ja tam dojadę?
W samym słońcu 09:19, 04 paź 2018

Do góry
Owocowe się pięknie przebarwily. Kurcze, wszystko jest w trakcie robót lub przekwitlo i nie ma czemu zdjęć robić
Ogród pod lasem 09:01, 04 paź 2018

Do góry
Haha zobaczcie jak mój ogród wyglądał w 2013, właśnie przypadkiem wpadłam na fotkę

To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:00, 04 paź 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Pierwszej zimy podmarzł mi trochę klon Henry'ego. Ussuryjski przezimował bez problemu, ale profilaktycznie możesz go dopieścić.

tak zrobię

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Może wciśniesz gdzieś trzmielinę europejską? Jesienią jest urocza.

Już przeczesuje internety sliczne ma te koszyczki, z przyjemnością ja gdzieś wcisnę. Czytam, że w początkowej fazie ma pokrój wzniosły a potem kopulasty, faktycznie tak jet? Ta jesienna ognistość jest niezwykła

Ostatnio powoli zaczynam tęsknić do momentu żeby móc zanucić:"W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy, powolną strugą płynął wytrwale..."
Ogród pod lasem 09:00, 04 paź 2018

Do góry
Takie widoki od rana po wiaterku.

Ogród z wilkiem zamkn. 08:59, 04 paź 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

Wiolu -tak... ,to memory .....dosadziłam też do wiśniowej ,ale jeszcze małe sadzonki i nie bardzo widać .....
w skalniaku też rośnie -bardzo lubię tego miskanta ......kupuj -widać go z daleka ......zamierzam w całej wiśniowej dać memory zamiast ML ,ale to dopiero wiosną

tu go troszkę widać maleństwo jeszcze

Na 100% wiosną zakupię 3 szt. bo na wiecej nie mam miejsca...buuu...
Oj tak cudny jest i swieci z daleka ,
Szpaler na wiśniowej u ciebie to dopiero będzie czad !
Ogród pod lasem 08:53, 04 paź 2018

Do góry
waldek727 napisał(a)

Waldku, dziękuję za fotki. Tak na nie patrzę i zastanawiam się czy moje nn to nie to samo co pokazałeś... tyle, że one się nie przebarwiają.
Ogród z wilkiem zamkn. 08:44, 04 paź 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Madziu ależ ci bujnęło wszystko, trawiszcza maśne się zrobiły, a widoki to wiesz, że masz cudne, ależ by się posiedziało u Ciebie wiesz ja cebulowe wykopałam w czerwcu i teraz też je muszę wsadzić a opóźnienia mam takie, że hej, nie wiem kiedy to zrobię, mam nadzieję, że październik mimo wszystko będzie ładny buziaki wielkie i tulaśki wysyłam

Dzięki Monia

cebulek zakupiłam ze 200 ......czekam na pogodę i w sobotę zamierzam sadzić
buziaki

Ogród z wilkiem zamkn. 08:42, 04 paź 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Chodniczek w żwirku u Ciebie wygląda elegancko i czyściutko, bardzo mi się podoba.
Pięknie się wszystko rozrasta, a trawnik swoją soczystością dopełnia wszystkiego.
Mój trawnik, po suszy odbija po malutku.

dziękuję Daria
trawnik jest lepszy niż w lecie ,ale niestety powypalane dziury też mam nadal -urok psa i lenistwo właściciela
a na ścieżkach kamyczki psica też rozwala

Ogród z wilkiem zamkn. 08:38, 04 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Madzia patrzę na Twoje cudowne widoki i z zachwytu wyjść nie mogę. Niesamowite masz widoki jesienią, rabaty cudowne barwy przybrały, trawy śliczne nie jeden na O... Ci ich zazdraszcza na bank
Wszystko cudnie rośnie pod Twoją rękąBuziaczki Kochana i tulam mocno.

dziękuję Sylwuś wiesz ,że mój ogródek to maleństwo i łatwiej ogarnąć .....ale i tak brakuje mi czasu i pogody ,żeby podopieszczać szczegóły

...na fotkach jakoś cały ogród lepiej wygląda niż w rzeczywistości

Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:36, 04 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

ambrowiec zaczyna

tulipanowce zaczynają

Ambrowca masz...tulipanowca też...nad oboma się zastanawiam a oczywiści nie wypatrzyłem u Ciebie żeby obgadać za duży urodzaj u Ciebie roślin

Dzieci Szczęśliwe Ż. też że dzieci się dobrze bawiły i jak stwierdziła nie pierwsze takie spodnie po zabawie Szczepana więc już ma doświadczenie

i za zdjęcia z wizyty dziękuję bo ja jak zawsze zapominam o fotografowaniu
Ogród z wilkiem zamkn. 08:34, 04 paź 2018

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Ja nie mam jeszcze swojego wątku. Tzn. podjęłam pierwszą próbę i założyłam wątek ale potem poprosiłam o zamknięcie . Taki tchórz ze mnie .

Za to oglądam Wasze (w tym Twój) piękne ogrody i czasem coś zgapię .
U Ciebie jestem zauroczona zawilcami z trawą Red baron. Chętnie bym wkomponowała coś takiego u mnie na skarpie, którą będę robić na wiosnę. A zima jest dłuuuuuga więc mam dużo czasu do namysłu.

próbowałam do Ciebie wejść i było ,że niepoprawny link ......odważ się założyć ,to taki własny pamiętnik trochę ....

I zgapiaj ile chcesz .....
.... dziękuję za komplementy ,że wśród tylu cudownych ogrodów i mój Ci się spodobał -miłe to bardzo
ostatki kwitnące

Ogród z wilkiem zamkn. 08:28, 04 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)
Wiolu, właśnie miałam pisać u Ciebie, żebyś do Madzi zajrzała

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies