Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Dorota123 18:17, 23 paź 2018

Spaceruję po Twoim pięknym jesiennym ogrodzie, cudowne masz kolory. Twój ogród zachwyca o każdej porze roku, a to przecież nie przypadek, to Twoja zasługa.
Pozdrawiam
Karoandherga... 18:44, 23 paź 2018

Agania napisał(a)

Będę tu sobie częściej zaglądać i zazdrościć dorosłego ogrodu Bo u mnie cały czas wszystko jeszcze odrasta....
Moja bajka
ewsyg 21:16, 23 paź 2018

Witaj Agatko.

Moja koleżanka wyprosiła intruzów z ogrodu wkładając do dziur w ziemi włosy ludzkie i sierść psa.

chlebek wygląda bardzo smakowicie

Pozdrawiam Ewa
ewsyg 21:16, 23 paź 2018

Witaj Agatko.

Moja koleżanka wyprosiła intruzów z ogrodu wkładając do dziur w ziemi włosy ludzkie i sierść psa.

chlebek wygląda bardzo smakowicie

Pozdrawiam Ewa
kasja83 11:24, 24 paź 2018

Musiałam sporo się cofnąć, żeby pooglądać cudowne kolory Twojego ogrodu-jesień jest dla niego wspaniałą porą roku.
A chlebek..zjadłoby się -jeszcze z odrobiną masełka-pycha!
Agania 20:06, 24 paź 2018

Margarete napisał(a)
Cudnie u ciebie Agata. Zawsze czarują mnie twoje klony i ich kolory. Ale i pozostałe fragmenty ogrodu masz śliczne. SumAki rozświetlaja rabaty a metasekwoja jaka fajna

U mnie mój klon Artropureum też w tym roku w dużej części najpierw zasechl i zbrązowiał zanim przebarwił się na jaskrawo purpurowy odcień. Wczoraj byłam w arboretum w Rogowie( fotki u mnie- zapraszam) gdzie jest największy i najstarszy zbiór klonów palmowych i klonów japońskich w Polsce i tam przewodnik narzekał na takie samo zjawisko u wielu egzemplarzy klonów w tym roku. Pidpytałam go czy taki stan rzeczy nie wpłynie na kondycję klonu w przyszłym roku i on mnie pocieszył źe nie. Oczywiście gdyby takie suche i ciepłe okresy były kilka sezonów podrząd to pewnie w końcu dałoby to zgubny kpskutek ale jednorazowo to nie.

Z radością czytam, że klony kojarzą się z moim ogrodem....to takie pierwsze sygnały rozpoznawcze z aganiowa...dziękuję Małgosiu za miłe słowa
...i jak tu zrezygnować z sumaków kiedy one jesienią wybijają się na pierwsze miejsce...nawet metasekwoja z nimi nie wygra jeśli chodzi o barwy jesieni

Ogród w Rogowie mogę oglądać tylko u Ciebie, albo u Bogdzi...klony tam to bajka...w moim doświadczeniu co roku zachowują się inaczej...jednak wilgotność
w powietrzu uwielbiają, deszczu u mnie było sporo, ale też nie było momentów, żeby woda tworzyła zastoiny powodujące przygnicie korzeni, a w razie suszy trzeba podlewać od czasu do czasu

Agania 20:10, 24 paź 2018

Margarete napisał(a)
Marzy mi się jeszcze jeden taki klonik Dissectm, o mocno powcinanych listkach, delikatny i przebarwiających się jesienią.
A twój ile m lat ? Jest śliczny. Gdzie kupowałeś ? Pamiętasz ?

Dissectum conajmniej 15 letni już

Większość klonów kupowałam w Krzywaczce, a pierwsze egzemplarze
mogłam zdobyć na giełdzie krakowskiej, która jest organizowana
w małopolsce wiosną i jesienią...tzw. Targi na Klimeckiego
Agania 20:15, 24 paź 2018

eee_taam napisał(a)

juz mi sie wydawało że mam napchany ogród drzewami ....a ja znowu chodze i sie zastanawiam jakie jeszcze dokupic drzewo i gdzie wcisnąc ...sama jestem ciekawa co przyniesie kolejny sezon ...bo teraz juz nic do ogrodu nie kupuje

Przykładamy się już tylko do wiosny
Agania 20:19, 24 paź 2018

mira napisał(a)
Obejrzałam Twoją jesień, metasekwoja mi się podoba bardzo, klony wiadomo
tojady cudowne - nie mam - chyba nie można mieć wszystkiego ale ta metasekwoja hmm

Czyli ciągle Ciebie coś kuszi Miro...poszukujesz czegoś nowego do ogrodu?
Tojady nadal kwitną, jak na tą porę roku z przyjemnością na nie patrzę
Agania 20:22, 24 paź 2018

Magleska napisał(a)
fiu fiu Chlebuś mniam ......co prawda troszkę inaczej wygląda niż mój ale najważniejsze ,czy smakował ? kształt każdy robi taki jaki lubi

ps. to prosty przepis .....trochę poeksperymntuj z temp.pieczenia i ilością wody .....dostosujesz wtedy pod siebie

Chlebki zamiast jednego wyszły dwa...mniejsze

Chleb z gąsiorka to tylko u Ciebie...teraz musisz u siebie swoje wypieki obfotografować

buziak
Waclaw napisał(a)

mniam

Kasya napisał(a)
a gdzie przepis ?

Chleb z przepisu Magdy"Magleski" dostosowałam do TM: 10min/interwał,
po wyrośnięciu przełożyłam ciasto do foremek sylikonowych
i do piekarnika na program wyrastanie ciasta 20min i piekłam 30min w 240 stopniach g/d

Kasiu proszę przepis
1kg mąki pszennej pełoziarnistej,
25 dkg drożdży świeżych,
1łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli,
3 do 4 szklanek ciepłej wody
Gosiek33 napisał(a)
Pysznie wygląda

Pysznie wygląda i smakuje