Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bez/Lilak - Syringa 18:15, 03 sie 2018

Do góry
Pomocy. Mojego lilaka obgryzają z kory szerszenie. Co mogę zrobić, jak im pomóc.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 18:08, 03 sie 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Rewelacyjne zakupy bylinowe Fajnie ożywiły twój zielony zakątek.
Bardzo mi się podoba ten sadziec a odętkę odkryłam miesiąc temu u mojego pana bylinowego na targu. Mam trzy białe i trzy takie fioletowe jak twoja. Są bardzo mocne, długo kwitną a panie na targu sprzedają je jako kwiat cięty więc super, że takie żywotne. Ta szkółka ma świetną ofertę, przejrzałam cały katalog. Jedynie ceny paproci nieco powalają, ale twoja sadzonka jest bardzo duża więc do przeżycia, najwyżej przez następny tydzień tylko chleb i woda Podjadę tam wkrótce, kusi mnie jeżówka virgin, zawilce i te paprocie.

Anitka napisał(a)

Piękny kolor tego bodziszka, chyba się z nimi bardziej polubię jako właśnie rośliny zadarniające. Te sadzoneczki które mi dałaś, przyjęły się w pełnym słońcu i na mojej betonowej teraz ziemi dają radę
Podwórkowa rehabilitacja 17:55, 03 sie 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
Coś takiego? skąd! piękne okazałe kwiaty...

Słabo widać na moim zdjęciu ale większość ma suche kwiatki a ten na pierwszym tle to taki późniejszy i on piękny. Aż w oczy gryzie ta różnica. Liście zaś mocno jesienne z przebarwieniami.

Ładnie wyglądają za to Bobo (zdjęcia były wcześniej), Strong Anabelle, inna ogrodowa nn i bukietowe Diamant Rouge.
Ukojenie 17:51, 03 sie 2018

Do góry
A te jeszcze w pakach

?

Nn od Tesciowej

Stardust
Ukojenie 17:50, 03 sie 2018

Do góry
I

Ukojenie 17:48, 03 sie 2018

Do góry
I jeszcze

Ukojenie 17:46, 03 sie 2018

Do góry
Jezowki
...miala byc aloha czyli taka:

...a jest jedna niespodzianka

Sliczna
Ambrowiec amerykański - Liquidambar 17:44, 03 sie 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Oj, trudne pytanie, jednoznacznie bez rysunku nie da się odpowiedzieć. Jak daleko okap odsunięty jest od ścian, jak planujesz zacienić, gdzie jest północ, jak cień się układa. Usytuowanie względem podjazdu, domu...itd itp.
To może narysuj rysunek o co chodzi.

też będzie zależało od drzewa, jakiej wielkości będzie posadzone, czy na pniu z wysoko ułożoną koroną, czy patyczek z którego będziesz formować dopiero koronę?
Także jakie warunki do wzrostu będzie miał, czy idealne wtedy rośnie znacznie szybciej.

Ale jakie to drzewo osiągnie rozmiary kiedyś, w przyszłości to nikt nie wie. Najwyżej musisz potem przycinać koronę i wtedy odległość nie ma znaczenia.

Odległość pnia od domu, czy przewidywanej korony drzewa od domu??

Wzdluz frontu domu biegnie podjazd. Wyliczylam ze konczy sie on 10 m od sciany budynku. Pod oknami sa rabaty, potem chodnik z furtka i brama wjazdowa z podjazdem. Czyli odleglosc od sciany w jakiej chce posadzi drzewo to co najmniej 12 m. Jest to poludniowa strona.Drzewo mialo by rosnac naturalnie. Cien rzucaloby na podjazd i dom. Latemchcialabym cien na podjezdzie a w zimie nie, dlatego mysle o lisciastym. Moze jednak zle kombinuje. Na razie rosna tu przypadkowe rosliny. Krzyzyk to drzewo.
Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 17:44, 03 sie 2018

Do góry
gierczusia napisał(a)
TADAMMMMMMMMM .. Oto jest moja działka..upppss... Wróć.. moje chaszcze...
Niniejszym ogłaszam ,że kciuki można puścić i lecieć do kuchni gotować obiad Za wsparcie mantalne wieeelkie dzięki przydało się

Zwłaszcza ,że musiałam podpisywać takie tammmmmm coby ośfffiadczyć ,że terrorystom abo politykiem nie jezdem

I pieniędzy czornych tysz nie piera .. Jak coś
A więc...włala... oto gierczusiowe makro

no suuuper gratuluję no to będzie się działo i fajnie że Nawłoć puszcza
Ukojenie 17:43, 03 sie 2018

Do góry
Dalie

I cherry brandy w pomidorach

Haniu wszystkie od Ciebie
Ukojenie 17:38, 03 sie 2018

Do góry
Mialam skosic trawe ale padal deszcz i zmienilam plany na kuchenne...

Kilka zdjec po deszczu:

Hortensje teller /rozowe/ i bukietowe ktore mialy byc limelight

Bergenie nie kwitly wiosna wiec teraz mam kwiatek
RODOS - trochę inaczej 17:27, 03 sie 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Ach, zapomniałam napisać, wstaw swoje zdjęcia, które są u Eli. Masz się czym pochwalić

zgodnie z sugestią Ten w domu, na parapecie

a te dwa na działce

Podwórkowa rehabilitacja 17:24, 03 sie 2018

Do góry
gobasia napisał(a)

Renatko,ładnie kolorowo i nawet grzybowo... U nas dopieka niemiłosiernie ani kropli deszczu..hortki już mi brązowieją

Masz na myśli coś takiego?

Ranczo Edy 17:21, 03 sie 2018

Do góry
sylszu napisał(a)
5 zdjęcie

A co to za cudo, to z wieloma głowami?

a już się kapłam haaaaa to bukszpan i nasze głowy e-Ma i dzieci haa

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:06, 03 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Piękny widok!
Ogrod stewardessy 16:55, 03 sie 2018

Do góry
Zobaczymy jak moje się dogadają.

Wczoraj nie chciałam za wiele pisać o ogrodzie bo byłam jeszcze w "powrotnym szoku" ale przyznam szczerze, że załamałam się lekko. Zostawiłam ogród z dojrzewajacymi hortensjami, które powoli się przebarwialy

I byłam bardzo ciekawa jak będą wyglądać po moim powrocie. Tymczasem to, co zastalam przeszlo moje najśmielsze oczekiwania; hortensje zaczęły usychac

Zastanawialam sie czy wogole je pokazywać ale doszłam do wniosku, że Ogrodowisko to nie tylko piękne rośliny ale także wzloty i upadki. Mój ogród właśnie podupadl.

Wieczorne podlewanie na nic się zdaje gdy z nieba od miesięcy leje się żar. W krainie Deszczowcow niedługo trzeba będzie zacząć sądzić kaktusy.

Do wykopania będzie też 7 sztuk rododendronow, które uschly na Amen.

Co więcej zacieniona część mojego ogrodu, w której posadzilam rośliny cieniolubne zmieniła się w słoneczną, gdyż mój sąsiad postanowił wyciąć kilka dużych krzewów. Jego teren i jego prawo ale dla mnie oznacza to przeorganizowanie kolejnej części ogrodu. Jedyne z czego się cieszę to to, że na jesień będzie trochę mniej liści.

Na szczęście są rośliny, którym słońce bardzo odpowiada:

Zauważyłam też, że rozplenica wypuszcza pierwsze pałeczki

Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 16:32, 03 sie 2018

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Ela z 30m na 500m.... dla mnie bombaaaaa

Nooo siii

Moja glebo terapia 16:20, 03 sie 2018

Do góry
Pinky winky jeszcze białą ale powoli zaczyna różowieć

Moja glebo terapia 16:10, 03 sie 2018

Do góry
Dawno tu nie zaglądałam, trochę mnie nie było, trochę mi się nie chciało Te upały wpływają na mnie tak rozleniwiająco, że nawet mi się fotek nie chce robić a tu hortensje już pięknie kwitną.
Dwa pierwsze miśki wyrosły jak dzikie są prawie mojej wysokości a reszta też sobie nieźle radzi.

Z ogródka na wsi 16:02, 03 sie 2018

Do góry
Radziu przesylam dla ciebie trzmieliny która ładniejsza

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies