Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu ogród 21:25, 20 paź 2018

Do góry
anka_ napisał(a)

"Wczesnym rankiem
Mgła tuliła nocy sen..."

Magicznie, dla takich widoczków to można wstawać o poranku.
Miejski azyl 21:22, 20 paź 2018

Do góry
Nowy dzisiejszy nabytek na rabacie frontowej - piękna ponad 5 metrowa jodła kalifornijska

Już ją uwielbiam i muszę posprzątać
Mokradło... i mój ogród 21:13, 20 paź 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Ależ Ty masz odważne zestawienia, Crocus do Soul i Margarete do Williama Mocne kontrasty
Wiem, że mocne kontrasty . Ale one w grupie rosną, z innymi różami bledszymi i nie I to mi się podoba. Np Crocus Rose przesadziłam teraz od Chippendale, bo mi się zlewały. Róża Chchippendale u mnie w czerwcu była kremowa jak Crocus.

Moja działka na Dębowym Lesie 21:09, 20 paź 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Mam, ale nie wszystkie kolory.... Twoich kolorów nie mam. Ale jak się zawezme to znajdę... Teraz już jestem pewna

Ja też wszystkich nie mam.
ale jak chcesz to z moich mogę ci odkopać i ci wysłać ?

Hortensja Dębolistna w jesiennych przebarwieniach

Księżycowy... 21:03, 20 paź 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ja mam trawiaste, trzeba kosić i kancik robić. Lepsze byłyby z płyt lub kostki bo żwirek odpada. Może kiedyś mnie będzie stać

Dlaczego żwirek odpada? Jestem w fazie rozmyślań i zbierania informacji...U mnie trawiaste odpadają, bo moją kosiarką nie wyobrażam sobie tam koszenia. Źródło prądu za daleko

U nas tak wygląda sytuacja...

Drewutnia stoi w miejscu, bo najpierw musimy przygotować rabaty pod korzeniówki, zanim zabraknie czasu na posadzenie czosnku.
Moja działka na Dębowym Lesie 20:53, 20 paź 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Marcinki masz śliczne. Dokupuje i dosadzam u siebie. Śliczne kompozycje zrobiłaś.
A maki też kwitną u nas wzdłuż uliczki. Mam im zdjęcie zamiar codziennie zrobić, al zawsze spieszę się do pracy Taki ten rok zwariowany, że można razem kompozycje z maków i dyń robić

Chyba wszyscy róże teraz sadzą, wykopki szkółki zaczęły Ja odpędzam od siebie chorobę różaną, tylko 3 szt. kupiłam. Jakie masz kupione ?

Uważam,że marcinki warto mieć,
Ja mam te co już mam.Na nowe brak miejsca.
To nie tulipan, czy lilia,że wszędzie się zmieści
O widzisz i ty masz maki.
Zrób koniecznie sobie bukiecik.O tej porze roku to bardzo ładny i niecodzienny bukiecik.
To fakt sezon na sadzenie róż rozpoczęty.
Ja tylko 5 dokupiłam
Ja dokupiłam i posadziłam jeszcze 2 Elshorm , Scarlet Meillandecor i 2 Boquqet Parfait .Elshhorm znam, bo już jedną mam.A ty znasz te drugie ??

Różyczki w małej ilości kwitną i czy jeszcze wszystkie pączki rozkwitną ?
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 20:52, 20 paź 2018

Do góry
Z tanich ramek kupionych w sieciówce

Zrobiłam takie obrazki z liści moich ukochanych paproci;-:
Kiedyś będzie tu ogród 20:46, 20 paź 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ależ cudne te zdjecia z ptakami.
Taka pochwała od ptasiego Guru to zaszczyt. Ptaszory korzystają z kąpieli mimo pogody... wczorajsze...

Gosiek33 napisał(a)
Przepiękne zdjęcia, u mnie bażant bardzo płochliwy i uciekający z wrzątkiem. Twój jakiś oswojony

Gosiu on aparatu się boi, ale jak pielę i on chodzi po ogrodzie to nie reaguje na mnie. Fajnie tak jak pielę, a on na tej samej rabacie kopie dołki. I całą gromadą nocują u mnie na drzewach. Choć niestety nie kryją się ze swoją obecnością wrzeszcząc całe dnie i niesie to ze sobą mniej fajne sprawy. Ale to już wątek nie na ogrodnicze forum.
Kiedyś będzie tu ogród 20:40, 20 paź 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
oooo, sadzisz hochlę pomiędzy kamienie?

Nooooo... a nie ładnie wygląda? No dobra... te kamienie to tylko obramówka i hakone w zamierzeniach miała się wylewać... Tyle, że ją w drugą stronę ciągnie.

ryska napisał(a)
Piękne:
-zdjęcia,
-wschody słońca,
-zamaskowana folia w oczku
-widoki.
Mój wodospad a raczej strumyk wpadający do oczka jest na nasypie z ziemi,obłożony kamieniami a formą jest zjeżdżalnia plastikowa duża dla dzieciaków obklejona kamyczkami Taka fantazja ale zdaje egzamin.
Ciekawa jestem Twojej kaskady.

Przy robieniu oczka po raz kolejny przekonałam się, że metraże w ogrodzie (zwłaszcza przy spadku terenu jak u mnie) to idą ww myśl zasady "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia". Miałam wielki, płaski kamulec i miał stanowić całą podstawę kaskady/wodospadu. Na to stopniowo mniejsze- cała wizja w głowie. Tak pięknie miało być. Po położeniu na miejsce okazało się, że zginął w całości...Nie ma możliwości położyć większych i trzeba improwizować. Tylko czasu brak... Na zimę pewnie zostanie niezrobione... Wprawdzie znalazłam jedną inspirację w necie, ale nie wiem jak się sprawdzi w realu... Jak coś się uda skleić to się pochwalę.
Ogród z wilkiem zamkn. 20:37, 20 paź 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

Cześć! Jestem

Nie dam rady chyba nadrobić, tylko focisza oglądam. Lubię tu spacerować.

Bardzo mi zaimponował Twój front! Kawał dobrej roboty i dobrego projektu! Bomba!!!
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:37, 20 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Aniu dziś są jeszcze ładniejsze, nabierają złotego koloru, nawet las zrobił się piękny i kolorowy, jutro wybiorę się na spacer z aparatem. Jeszcze dwa dni temu las był zielony i to mnie dziwiło, bo jadąc do Kazimierza zachwycałam się całą drogę pięknem tegorocznej jesieni.
Koszmarnie wgrywa się dziś zdjęcia.

To prawda, jak do tej pory jesień jest cudna.
U mnie już lasy mają żółte kolorki.
I twoje trawy też Ja takich nie mam.
Ukojenie 20:25, 20 paź 2018

Do góry
Na naszym podworku jest o cztery łapy mniej

Blisko 14 lat radosnie nas witał machaniem ogona...
Prawie nie wiem czy czuje wiekszy smutek z tego odejscia - czy żal, że starość jest taka okropna i ulge, że już sie nie męczy.
Ufam, ze teraz biega po psim niebie...

Moja działka na Dębowym Lesie 20:18, 20 paź 2018

Do góry

Ale nie tylko one

Mam, ale nie wszystkie kolory.... Twoich kolorów nie mam. Ale jak się zawezme to znajdę... Teraz już jestem pewna
Ogród z rzeźbą 20:17, 20 paź 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Hortkowa sesja w sporobolusach:

I ta nostalgia... Koffam!
RODOS - trochę inaczej 20:17, 20 paź 2018

Do góry
A propos wiosny

Mieczyki, dostałam gratis przy zamówieniu czegoś innego w sierpniu. Wsadziłam, żeby bulwy nie zeschły i niespodzianka

Jeszcze tydzień pięknej złotej jesieni i jest szansa, że zakwitną

Pelargonie się nie poddają

Ogród z rzeźbą 20:15, 20 paź 2018

Do góry
Zana napisał(a)
A tymczasem wczorajsze jesienne obrazki z mojego ogrodu:

Piękna karmelova ta Twoja jesień.
Jestem pod wrazeniem!
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:10, 20 paź 2018

Do góry
Tworzę nową rabatę. Długość około 4m szerokość 2m. Pośrodku rośnie katalpa i ona musi zostać bo komponuje mi się z resztą ogrodu. Proszę o pomoc w zagospodarowaniu pozostałych roślin. Czy mój plan ma sens?

Tam gdzie pisze, że mam tzn, że mam na innych rabatach i chętnie je przesadzę na nową ale nie muszę. Proszę o pomoc.
Moja działka na Dębowym Lesie 20:08, 20 paź 2018

Do góry

Dzisiaj jeszcze kilka miekxczyczkow wykopałam, ktore wcześniej gdzieś minęłam.
Wykopałam canny.Idzie zimno.A na przyszły weekend mam szkołę to tyle czasu wolego już nie będę miała.
Z donic wiszących i kosza usunęłam niektóre jednoroczne .

Zbrabiłam trochę opadłych liści, spaliłam gałązki m i badylki

Wykopałam buraczki.Zebrałam jeszcze troszkę papryczek ostrych i już usunęłam krzaczki.

Aby w warzywniku było m czyściej.zostały jeszcze selery i pory i rzodkiewka i koperek
Posadziłam tulipanki jeszcze dokupione i szachownice.
Posadziłam kilka róż, które wczoraj przyszły

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:05, 20 paź 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Piękne zdjęcia z jesiennego ogrodu i malownicze z wypraw Wybrałaś się do Wąwozu Królowej Jadwigi. Pięknie, prawda?
Śliczny avatarek
Ewo wstyd mi, ze dopiero teraz wybrałam się do sandomierskiego wąwozu, ale sama powiedz czy on jest słabszy od kazimierzowskiego - nie sądzę. W obu byłam w ciągu jednego tygodnia, więc mam świeże porównanie.
Przedziwny Ogród 20:04, 20 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Agatko, ja bardzo lubię zaglądać do twojego ogrodu. takiego ladnie uporządkowanego.
Bogatego w rośliny i dekoracje bardzo oryginalne.
Do tego pięknie zestawione rośliny na rabatach.
Śliczna ta twoja jesień

Zaglądaj Kochana zaglądaj Ja jestem z tych co lubią misz masz w ogrodzie. Moc gatunków i kolorów. Dekoracje robione przez syna dodają wg mnie smaczku. Teraz obiecał mi ławki i krzesła
Pozdrawiam gorąco

Dla Ciebie niesamowicie pachnąca różyczka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies