Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 12:51, 19 paź 2018

Gosialuk napisał(a)
Aniu śliczne zdjęcia robisz. Masz wspaniały dar obserwowania przyrody.
Dziękuję Gosiu, cieszę się że inni tak to widzą.

Mala_Mi napisał(a)

Zobacz Aneczko, rosną...

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
ryska 17:36, 19 paź 2018

Piękne:
-zdjęcia,
-wschody słońca,
-zamaskowana folia w oczku
-widoki.
Mój wodospad a raczej strumyk wpadający do oczka jest na nasypie z ziemi,obłożony kamieniami a formą jest zjeżdżalnia plastikowa duża dla dzieciaków obklejona kamyczkami Taka fantazja ale zdaje egzamin.
Ciekawa jestem Twojej kaskady.

Bogdzia 17:54, 19 paź 2018

Ależ cudne te zdjecia z ptakami.
Gosiek33 18:32, 19 paź 2018

Przepiękne zdjęcia, u mnie bażant bardzo płochliwy i uciekający z wrzątkiem. Twój jakiś oswojony
anka_ 20:40, 20 paź 2018

Toszka napisał(a)
oooo, sadzisz hochlę pomiędzy kamienie?

Nooooo... a nie ładnie wygląda? No dobra... te kamienie to tylko obramówka i hakone w zamierzeniach miała się wylewać... Tyle, że ją w drugą stronę ciągnie.

ryska napisał(a)
Piękne:
-zdjęcia,
-wschody słońca,
-zamaskowana folia w oczku
-widoki.
Mój wodospad a raczej strumyk wpadający do oczka jest na nasypie z ziemi,obłożony kamieniami a formą jest zjeżdżalnia plastikowa duża dla dzieciaków obklejona kamyczkami Taka fantazja ale zdaje egzamin.
Ciekawa jestem Twojej kaskady.

Przy robieniu oczka po raz kolejny przekonałam się, że metraże w ogrodzie (zwłaszcza przy spadku terenu jak u mnie) to idą ww myśl zasady "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia". Miałam wielki, płaski kamulec i miał stanowić całą podstawę kaskady/wodospadu. Na to stopniowo mniejsze- cała wizja w głowie. Tak pięknie miało być. Po położeniu na miejsce okazało się, że zginął w całości...Nie ma możliwości położyć większych i trzeba improwizować. Tylko czasu brak... Na zimę pewnie zostanie niezrobione... Wprawdzie znalazłam jedną inspirację w necie, ale nie wiem jak się sprawdzi w realu... Jak coś się uda skleić to się pochwalę.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 20:46, 20 paź 2018

Bogdzia napisał(a)
Ależ cudne te zdjecia z ptakami.
Taka pochwała od ptasiego Guru to zaszczyt. Ptaszory korzystają z kąpieli mimo pogody... wczorajsze...

Gosiek33 napisał(a)
Przepiękne zdjęcia, u mnie bażant bardzo płochliwy i uciekający z wrzątkiem. Twój jakiś oswojony

Gosiu on aparatu się boi, ale jak pielę i on chodzi po ogrodzie to nie reaguje na mnie. Fajnie tak jak pielę, a on na tej samej rabacie kopie dołki. I całą gromadą nocują u mnie na drzewach. Choć niestety nie kryją się ze swoją obecnością wrzeszcząc całe dnie i niesie to ze sobą mniej fajne sprawy. Ale to już wątek nie na ogrodnicze forum.
Anitka 21:25, 20 paź 2018

anka_ napisał(a)

"Wczesnym rankiem
Mgła tuliła nocy sen..."

Magicznie, dla takich widoczków to można wstawać o poranku.
Zana 22:14, 20 paź 2018

Strzępka na 392 widziałam, ale czekam na jesienne wydanie
anabuko1 07:36, 21 paź 2018

anka_ napisał(a)
Taka pochwała od ptasiego Guru to zaszczyt. Ptaszory korzystają z kąpieli mimo pogody... wczorajsze...

Gosiu on aparatu się boi, ale jak pielę i on chodzi po ogrodzie to nie reaguje na mnie. Fajnie tak jak pielę, a on na tej samej rabacie kopie dołki. I całą gromadą nocują u mnie na drzewach. Choć niestety nie kryją się ze swoją obecnością wrzeszcząc całe dnie i niesie to ze sobą mniej fajne sprawy. Ale to już wątek nie na ogrodnicze forum.

Fantastyczne ujęcia Aniu
Adela 11:36, 21 paź 2018

Cudowny ogród a zdjęcia to majstresztyk
Muszę zagłębić się w Twój wątek, bo mnie zauroczył.
Pozdrawiam