Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 19:14, 20 paź 2018

anka_ napisał(a)
Wspaniałe zdjęcia z jesiennego ogrodu. Miskanty i rozplenice cudowne. Czy ta gigantka to Lady U ?
Ach i te wycieczki... Sandomierz i Kazimierz Dolny to moje niespełnione marzenia. Miałam cichutką nadzieję, że może w pierwszy weekend listopada, ale pogoda ma sie popsuć. A bardzo chciałabym zobaczyć te cudowne wąwozy zanim plany wybrukowania wejdą w życie.

Wspaniała ta gipsówka. Co to za odmiana dorotko?
Nie znam nazw moich traw bo kupowałam je na lokalnym rynku bez etykiet, a sprzedawcy też nie znają.
Tu masz o mojej gipsówce http://www.ogrodniczylublin.pl/998,gypsophila-paniculata-festival-pink-lady-gipsowka-wiechowata-lyszczec-.html?sLang=pl
Też czytałam o tym głupim pomyśle wybrukowania wąwozów w Kazimierzu. Mam nadzieję, że ktoś się puknie w głowę i przybędzie mu trochę rozumu i opamiętania. Ja do Sandomierza mam 30 km i dopiero teraz byłam w wąwozie, który bardzo mi się spodobał. Kazimierz od lat był na liście niespełnionych wyjazdów. Oba te miejsca warto zobaczyć i to zanim spadną te złote liście.

Dorota123 19:19, 20 paź 2018

Agania napisał(a)
Dawno mnie nie było, a Dorotka gdzie...na sesji fotograficznej w Kazimierzu Dolnym...wyglądasz jak gwiazda
Agatko jaka gwiazda, chyba ta spadająca. Nigdzie nie wyjeżdżałam w wakacje, więc jak samopoczucie pozwoliło mi się wyrwać z domu, to w te pędy wymyśliłam sobie wycieczkę, a że pojechał ze mną syn to miał mi kto zrobić zdjęcia.
Dorota123 19:22, 20 paź 2018

greg66 napisał(a)
Wita Dorotko

Miło pospacerować z Tobą i po wąwozach (byłem tam trzy lata temu) i po Twoim ogrodzie, gdzie wszystko urokliwe jest i słonecznie tańczy.
Fajnie, że mogłam odświeżyć Twoje wspomnienia z pobytu w tych wąwozach. Jesień mieliśmy do tej pory słoneczną i ciepłą, więc utrwaliłam ją właśnie taką na zdjęciach.
AgataM 19:25, 20 paź 2018

Dorota123 napisał(a)
Agatko jaka gwiazda, chyba ta spadająca. Nigdzie nie wyjeżdżałam w wakacje, więc jak samopoczucie pozwoliło mi się wyrwać z domu, to w te pędy wymyśliłam sobie wycieczkę, a że pojechał ze mną syn to miał mi kto zrobić zdjęcia.

Nie bądź taka skromna. Wyglądasz naprawdę super. Ładnemu we wszystkim dobrze .
Dorota123 19:36, 20 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Dorotka, ale jaki u ciebie trawniczek bujny, zieloniutki, prima sort.
Ta trawka miotełkowa bardzo ładnie wygląda. Zresztą każda jedna trawa jest piękna.
Ten mój trawniczek nie jest wcale idealny, ale rzadko kiedy wygląda tak dobrze jak teraz. Podlewam go i mimo okropnej suszy ( już nie pamiętam kiedy padało) jest zielony, nawet dosiany kawałek zdążył powschodzić.
Zainspirowana Twoją trawiastą rabatą stworzyłam sobie taką namiastkę.

Myślałam też o Nałęczowie, ale to było by dla mnie za dużo. Ja robiłam za kierowcę, a w sumie to 4 godziny jazdy,do tego spacer po wąwozie i uroczych uliczkach no i kluczenie między straganami na rynku. To dość duże wyzwanie jak dla mnie. Kazimierz mi się podoba, ale raczej nie chciałabym tam mieszkać. Za dużo ludzi, wszędzie płatne parkingi, wszystko nastawione na zysk.
Dorota123 19:54, 20 paź 2018

anabuko1 napisał(a)
Te wielkie słoneczne trawy robią niesamowite wrażenie
Aniu dziś są jeszcze ładniejsze, nabierają złotego koloru, nawet las zrobił się piękny i kolorowy, jutro wybiorę się na spacer z aparatem. Jeszcze dwa dni temu las był zielony i to mnie dziwiło, bo jadąc do Kazimierza zachwycałam się całą drogę pięknem tegorocznej jesieni.
Koszmarnie wgrywa się dziś zdjęcia.

Dorota123 20:05, 20 paź 2018

Ewa777 napisał(a)
Piękne zdjęcia z jesiennego ogrodu i malownicze z wypraw Wybrałaś się do Wąwozu Królowej Jadwigi. Pięknie, prawda?
Śliczny avatarek
Ewo wstyd mi, ze dopiero teraz wybrałam się do sandomierskiego wąwozu, ale sama powiedz czy on jest słabszy od kazimierzowskiego - nie sądzę. W obu byłam w ciągu jednego tygodnia, więc mam świeże porównanie.
Dorota123 20:17, 20 paź 2018

AgataM napisał(a)

Nie bądź taka skromna. Wyglądasz naprawdę super. Ładnemu we wszystkim dobrze .
Ha ha ale mi pokadziłaś, zgadnij dlaczego nie ma zbliżeń na zdjęciach? Grunt to zachować bezpieczną odległość od obiektywu, nałożyć tapetę na twarz, uładzić niesforne włosy, no Ty przecież najlepiej wiesz jak zwykle wyglądam. ( blada i bez wyrazu, wlekąca się po woli między swoimi rabatkami )
AgataM 20:25, 20 paź 2018

Dorota123 napisał(a)
Ha ha ale mi pokadziłaś, zgadnij dlaczego nie ma zbliżeń na zdjęciach? Grunt to zachować bezpieczną odległość od obiektywu, nałożyć tapetę na twarz, uładzić niesforne włosy, no Ty przecież najlepiej wiesz jak zwykle wyglądam. ( blada i bez wyrazu, wlekąca się po woli między swoimi rabatkami )

Nie przesadzaj (w cztery oczy powiedziałabym Ci bardziej dobitnie). To co piszesz to chyba mnie dotyczy. Jak ja nie cierpię zdjęć z sobą. Spójrz na zdjęcia i nie grzesz.....
Dorota123 20:29, 20 paź 2018

AgataM napisał(a)

Nie przesadzaj (w cztery oczy powiedziałabym Ci bardziej dobitnie). To co piszesz to chyba mnie dotyczy. Jak ja nie cierpię zdjęć z sobą. Spójrz na zdjęcia i nie grzesz.....
Wiesz jak się zrobi sto tysięcy zdjęć to siłą rzeczy 10 jakichś tam wybierzesz. Ty jesteś za bardzo krytyczna wobec siebie i bardzo negatywnie nastawiona do zdjęć, wiem co piszę, bo jeszcze nie zobaczysz, a już każesz wszystkie z Tobą kasować.