Dzisiaj jeszcze kilka miekxczyczkow wykopałam, ktore wcześniej gdzieś minęłam.
Wykopałam canny.Idzie zimno.A na przyszły weekend mam szkołę to tyle czasu wolego już nie będę miała.
Z donic wiszących i kosza usunęłam niektóre jednoroczne .
Zbrabiłam trochę opadłych liści, spaliłam gałązki m i badylki
Wykopałam buraczki.Zebrałam jeszcze troszkę papryczek ostrych i już usunęłam krzaczki.
Aby w warzywniku było m czyściej.zostały jeszcze selery i pory i rzodkiewka i koperek
Posadziłam tulipanki jeszcze dokupione i szachownice.
Posadziłam kilka róż, które wczoraj przyszły
Marcinki masz śliczne. Dokupuje i dosadzam u siebie. Śliczne kompozycje zrobiłaś.
A maki też kwitną u nas wzdłuż uliczki. Mam im zdjęcie zamiar codziennie zrobić, al zawsze spieszę się do pracy Taki ten rok zwariowany, że można razem kompozycje z maków i dyń robić
Chyba wszyscy róże teraz sadzą, wykopki szkółki zaczęły Ja odpędzam od siebie chorobę różaną, tylko 3 szt. kupiłam. Jakie masz kupione ?
Uważam,że marcinki warto mieć,
Ja mam te co już mam.Na nowe brak miejsca.
To nie tulipan, czy lilia,że wszędzie się zmieści
O widzisz i ty masz maki.
Zrób koniecznie sobie bukiecik.O tej porze roku to bardzo ładny i niecodzienny bukiecik.
To fakt sezon na sadzenie róż rozpoczęty.
Ja tylko 5 dokupiłam
Ja dokupiłam i posadziłam jeszcze 2 Elshorm , Scarlet Meillandecor i 2 Boquqet Parfait .Elshhorm znam, bo już jedną mam.A ty znasz te drugie ??
Różyczki w małej ilości kwitną i czy jeszcze wszystkie pączki rozkwitną ?
Ale cudowna ta dębolistna. Chyba i ja z nią spróbuję, choć zawsze mi się wydawało że ta panienka to tylko do cieplejszych rejonów. Aniu a okrywasz swoją na zimę?