Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Malutki pod lasem 09:56, 07 cze 2018

Do góry
O rany ale cuuudna stipa!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 07:54, 07 cze 2018

Do góry
Haniu jak dobrze, że piszesz, że już wycinasz te pąki kwiatowe na czosnkach jadalnych, bo miałam się Ciebie pytać kiedy to zrobić, dzisiaj je wytnę ta stipa ci przepięknie świeci na rabatach, urokliwa jest buziaczki
Malutki pod lasem 06:04, 07 cze 2018

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Zaniedbuję Was ostatnio, to za to trzy fotki z mojego ulubionego stipowp-szałwiowego zakątka

rzeczwiscie sliczna stipa
Mirkowy ogród (początki) 23:36, 06 cze 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Ta rudbekia Cherry Brandy piękna jeszcze przed kwitnieniem. Trawy u Ciebie rosną nad podziw. Szałwię lubię we wszelkich odmianach i kolorach.
To prawda Gosiu piękna a jak zakwitnie jeszcze piękniejsza Stipa mnie nie lubi, ostatni raz ją siałam.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:19, 06 cze 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Taki atak róż to rozumiem

Rewelacja nic tylko się zresetować...ja mam robotę w plecy,

wczoraj miałam pierwszy poważny deszcz...muszę teraz nadrobić

pozdrawiam Haniu

U mnie wciąż bezdeszczowo. Ze spokojem patrzę na te lebiody i ostropesty, co rosną. Jeszcze nie biją po oczach. Obyśmy tylko zdrowie miały.

Stipa o zachodzie słońca spokojnie może zastąpić punktowe oświetlenie.

Bonica na skarpie

Malutki pod lasem 22:23, 06 cze 2018

Do góry
Reniu, nie mam pojęcia, fakt ma bardzo ładny kolor, dostałam ją od naszej Agaty z Pszenicznej
Stipa u mnie w tym roku szaleje, najwyższą mam w tej chwili do połowy uda

Asiu, u mnie siewek kilka też znalazłam Cieszę się, bo przydadzą mi się jeszcze

Kasiu, obecnie to mój ulubiony sektor

Tereniu,
to prawda, w tym roku już powoli robi się busz

Agnieszka,
pospacerowałaś?
Zielonym do góry... 20:40, 06 cze 2018

Do góry
warzywnik paletowy się rozrasta

stipa mega ...lubię ją w takim stanie

i rabatka mojej Ż. czyli bylinowo kolorowo

Na huśtawce miło płynie czas... 16:11, 06 cze 2018

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Stipa za chwilę będzie kwitła. Jak dla mnie szkoda, wolę zieloną

Ja osobiście też wolę stipę w wersji ze zdjęcia Cudna jest
Mój jest ten kawałek ogrodu 14:04, 06 cze 2018

Do góry
Cześć Przyciagnęłam Cie myślami? Wszystko Ci "troche" napuchło Trawy masz tłuściutki.
Super ze Ci sie wpasowała piwonia. IceDance jeszcze sie nie pozbyłaś? u mnie ostatnie poszły precz, to nie na moje warunki. SilverScerpte i Variegatom daję szansę, bo jednak lepiej sie zachowuja, ale najbardziej mi pasują malutkie zwiewne Montany. Twój bodziszek (ten duzy fioletowy) pieknie mi w tym roku kwitł (jeszcze troche kwitnie), irysy też. A stipa tez nie przetrwała.
Róże też mi szaleją, chociaz Larissa jeszcze nie otworzyła pąków. Pomidory maja owoce - taki klimat to ja lubie

aaaa, TA paproć (o ile dobrze widze ze to pióropusznik) odrasta jak feniks z popiołów. Zostawiłam ją sobie w donicy, a w ziemi trwa eksterminacja ale wciąż sie pokazuje to tu to tam. Kiedyś z nią wygram Dokupiłam sobie nieinwazyjnych paproci.
Mój jest ten kawałek ogrodu 13:41, 06 cze 2018

Do góry
Rozplenice szaleją a miałam środkową przesadzić, nie zdążyłam, za szybko urosła.

Gaura przezimowała, w nasłonecznionym miejscu już kwitnie, w cieniu lada moment. A w zeszłym roku jak ją wysadziłam na rabatę zakwitła dopiero pod koniec lipca.

Za to stipa prawie całkowicie wymarzła. A czosnki miały się tu wyłaniać z falującej stipy... Powoli rośnie tegoroczna, ale nie tak miało być.

Migawki z ogródka 12:21, 06 cze 2018

Do góry
A to nie stipa albo frosted curls?

tulucy napisał(a)
Coś mi kwitnie

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:22, 05 cze 2018

Do góry
amelia_b napisał(a)
Kasia czy u Ciebie też takie dziadowskie naparstnice w tym roku? Ledwo wylazły a już przekwitły. Stipa cudnie z szałwią wygląda plus ten co się kora mu strzępi, super mój tez się już strzępi
kilka naparstnic jest ok ale kilka jalby noe zalwita Po calosci tylko kwiaty dojrzewaja po kawalku i nie xaly klos jest w pelni rozkwitnoety :/
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:16, 05 cze 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)

O Matulu! Jak prześlicznie!!!!!!
przyznam ze zachwycam sie tym zestawieniem kolorystycznym. Mloda stipa i limonkowa seslwria z ta fioletowa szalwia robia robotę
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:58, 05 cze 2018

Do góry
Kasia czy u Ciebie też takie dziadowskie naparstnice w tym roku? Ledwo wylazły a już przekwitły. Stipa cudnie z szałwią wygląda plus ten co się kora mu strzępi, super mój tez się już strzępi
Droga do spełnienia 08:38, 05 cze 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
sesleria w słońcu niesamowicie świeci (pierwsza to stipa )

Cudny widok o takim marzę u siebie ... ach
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:55, 04 cze 2018

Do góry
natka098 napisał(a)
Aj i stipa jedzie do mnie. Jutro będę mogła odebrać. Niezbyt chyba to mądre, bo wysiewać powinno się znacznie wcześniej, ale może teraz się uda bo na sianie to ja nie mam w domu warunków.

Swoją wysiewałam w pudełku po margarynie. Trzeba tylko pilnować, żeby słońce nie wysuszyło ziemi z nasionkami.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:41, 04 cze 2018

Do góry
Aj i stipa jedzie do mnie. Jutro będę mogła odebrać. Niezbyt chyba to mądre, bo wysiewać powinno się znacznie wcześniej, ale może teraz się uda bo na sianie to ja nie mam w domu warunków.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:57, 04 cze 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A dziscplanowalam upomnieć się u Ciebie o fotki
Stipa u Ciebie jak zaczarowana. Jakos ogolnie denerwuje mnie u niej ze odrasta tak mało estetycznie a u Ciebie jest piekna
haha nazboralo sie tych zdjec to wrzucilam u mnoe stipa tez ma te suche stópki ale nie widzi sie ich jak powiewa i swieci w sloncu
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:46, 04 cze 2018

Do góry
A dziscplanowalam upomnieć się u Ciebie o fotki
Stipa u Ciebie jak zaczarowana. Jakos ogolnie denerwuje mnie u niej ze odrasta tak mało estetycznie a u Ciebie jest piekna
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:11, 04 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
U Tomka w Radkowie stipa gigantea rośnie od kilku lat. Na czerwonej glinie.

Przy najbliższej bytności sprawdzę.

Rośliny często nas zaskakują.
Pomidorki już są.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies