Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Kasiolaaa 08:24, 10 cze 2018

Ja to jestem ciekawa rozy weeding piano bo niemam s zawsze chcialam miec czekam na dalsze fotunie jej rozwoju
jolka 08:31, 10 cze 2018

Witaj Paulinka w niedzielny poranek Dawno nie pisałam, ale w miarę jestem na bieżąco Zacznę od pochwalenie domku dla maluchów, śliczny jest i idealnie Ci się wkomponował w ogródek. Palenisko też się super zapowiada. Obejrzałam przegląd róż, śliczna jest ta Twoja lavender. Myślę, czy też bym jej nie chciała.. jakbyś coś zmawiała z F. to daj znać, a jakbym ja się zdecydowała to też Ci napiszę. Powoli dojrzewam do wywalenia wrzosów, więc.. wiesz, będzie miejsce na coś nowego

Miłego dnia, buziaki
patrycja 12:06, 10 cze 2018

paulina_ns napisał(a)
Strasznie zaskoczyły mnie w tym roku vanilki są już większe od limek, ciekawa jestem, czy nie będą uginaly im się gałązki pod ciężarem kwiatów?

I ogólne widoczki, których nie pokazałam wczoraj

A Twoje vanilki mają już pączki?
U mnie też są większe od limek a pączków nie widać trochę się martwię czy będą kwitły.
paulina_ns 14:54, 10 cze 2018

margaretka3 napisał(a)
Stipa? Hmmm No mam stipę, ale nie widziałam na niej takich ciemnych nasionek. Myślałam, że to może jakiś śmiałek.

Tak Gosiu to stipa,cudna jest,ale skoro ją masz to zapewne sama o tym dobrze wiesz
paulina_ns 14:57, 10 cze 2018

iwonkap napisał(a)

Przepiękne zestawienie
Mam pytanie jaka to dokładnie róza ? czy mogę poprosić o więcej zdjęć z dalszej perspektywy na to połączenie ? Nie mam anie jednej róży ale chyba dla tej sie skusze.... napisz cos więcej prozę o niej, jakie stanowisko i wszystko co dla początkującego różanego laika może być przydatne

Iwonka szczerze mogę polecić Ci tą róże, jest cudowna!! Prawie wszystkie moje róże mają mszyce lub inne dziadostwa, a ona zdrowiutka ( jedynie zielone gąsienice sobie ją upatrzyly i jej liście pozjadały), długo kwitnie, no a kolor niesamowity
paulina_ns 14:58, 10 cze 2018

MonikA napisał(a)
Lavender też posiadam i też kocham

Tej róży chyba nie da się nie kochać
paulina_ns 14:59, 10 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)
Paulinko, zobacz, znalazłam coś takiego. Może Ci co nieco ulatwi. Kolorystyka tych w miseczce wierniejsza, ale na kartkach rozpoznasz, ktora to william a która ascot

Dziękuję Ci Kasiu bardzo super pomogłaś mi bardzo w wyborze, jutro składam zamówienie
paulina_ns 15:01, 10 cze 2018

MirellaB napisał(a)
Lavender ma piękny kolor, dużo ładniejszy niż Novalis

Mirelka na pewno wyrazniejszy, ale jak dla mnie każda róża jest cudna, więc ja obiektywna nie potrafię być
paulina_ns 15:01, 10 cze 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Ja to jestem ciekawa rozy weeding piano bo niemam s zawsze chcialam miec czekam na dalsze fotunie jej rozwoju

Kasiu wieczorkiem wstawię Ci jej zdjęcia
paulina_ns 15:06, 10 cze 2018

jolka napisał(a)
Witaj Paulinka w niedzielny poranek Dawno nie pisałam, ale w miarę jestem na bieżąco Zacznę od pochwalenie domku dla maluchów, śliczny jest i idealnie Ci się wkomponował w ogródek. Palenisko też się super zapowiada. Obejrzałam przegląd róż, śliczna jest ta Twoja lavender. Myślę, czy też bym jej nie chciała.. jakbyś coś zmawiała z F. to daj znać, a jakbym ja się zdecydowała to też Ci napiszę. Powoli dojrzewam do wywalenia wrzosów, więc.. wiesz, będzie miejsce na coś nowego

Miłego dnia, buziaki

Hej Jolu właśnie byłam u Ciebie no i co mogę napisać znów tylko " wow "!! U mnie artemis też cała zapączkowana i urosła w tym roku wielka, ale póki co otworzył się jej na razie jeden kwiat mszyce ją dopadły, wczoraj polałam jej po liściach gnojowką z pokrzyw, ale na razie żadnej poprawy nie zauważyłam a co do zamówienia, będę chciała zamówić kilka róż w tym tygodniu, to daj znać jakie chcesz różyczki i złożę zamówienie

Ps. W końcu doczekałam się kwiatów MW cudne są