Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 21:29, 18 paź 2018

Do góry
Dugi1989 napisał(a)

Tzn? Przed zimą? Po? I co należy z nim uczynić?

Tak. Przed zimą po jesiennej wertykulacji trawnika. Ja mieszam obornik z kompostem 1:3 i tą mieszanką przesypuję cały trawnik. Robię dosiewkę i na wiosnę mam znowu fajny trawniczek.
Wygląda to tak:

Trawnik właściwy.

Po mechanicznej wertykulacji.

Po zgrabieniu filcu.

25 taczek kompostu z obornikiem

Po mulczowaniu.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:29, 18 paź 2018

Do góry

Ogród zapracowanej mamuśki 21:25, 18 paź 2018

Do góry
Chryzantemy zmieniły kolorek

Mój Mariken już żółciutki

Dzisiaj biegałam po szkółkach i chciałam dokupić jeszcze Marikeny, ale ceny mnie nie przekonały , za to kupiłam cisy Rependens (7 szt)
Czubajkowy Ogród 21:24, 18 paź 2018

Do góry
Cudowny miałam dzień!!! Wolny od pracy I spędzony w ukochanym miejscu Pełen słońca, brzęczenia pszczół, spokoju, radości Ech... żeby takich dni było więcej! Gdy przyjechałam na działkę, wyniosłam mebelki pod pergolę, usiadłam z kawą i kawałkiem ciasta, rozejrzałam się dookoła, pomyślałam, że nic więcej mi nie trzeba, bo moje małe chwile szczęścia mają na imię Ogród
I tylko się zastanawiałam jak to jest, że gdybym była w biurze w ten piękny, ciepły dzień, to bardzo by mi się nie chciało, a że byłam na działce, to baaardzo mi się chciało pracować

Dni ostatnio zaczynają się takimi fajnymi wschodami słońca. Lubię jesienne niebo o poranku.

A potem to już było tak:

Tydzień temu przekopałam ten mały kawałek pod borówkami, by uratować resztę rosnących tam wrzosów i prymulek z babcinego ogrodu. Z 2 metrów kwadratowych wyniosłam 8 wiader perzu! Tak wygląda rzeczywistość moich rabat ... Trzeba mieć do nich cierpliwość i naprawdę je kochać Trawa wokół stratowana, ale na wiosnę się zregeneruje. Najważniejsze, że perz już nie straszy. Na jakieś 2-3 lata wystarczy ...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:22, 18 paź 2018

Do góry

Sally Holms kwitnie po raz trzeci w tym sezonie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:17, 18 paź 2018

Do góry
Resztki róż, ale cieszą jeszcze

Ogród zapracowanej mamuśki 21:15, 18 paź 2018

Do góry
Miskanty zrobiły kaput, dosadziłam żywopłot z bukszpanu, a wiosną dojdzie tutaj buk/grab formowany
,
Te miskanty wiosną przesadzę na miejsce tych co się nie przyjęły

Żywopłotki cisowe. 21:14, 18 paź 2018

Do góry
dalej ' Letta' z Pomponową/kulistą Lipomą i Isa.
po lewej jest Obsidin

nie wiem dlaczego nie zrobiłam zdjęcia szerokim kadrem by ująć Honcę Obsidin u mnie zupełnie jak czarna.

z tyłu pod cisami Toma's Edison i Crazy Lowe.

Lipoma wyższa Letta niższa.

Ogród zapracowanej mamuśki 21:08, 18 paź 2018

Do góry

Krokus jesienny z konwalnikiem
Czubajkowy Ogród 21:03, 18 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)
Dzisiejsze popołudnie spędziłam w Twoim cudownym, romantycznym ogrodzie. Weranda mnie zauroczyła, mogę prosić o więcej zdjęć tego miejsca. Delektowałam się herbatką z pięknej porcelany, dziękuję!
Widzę, że mamy podobne ulubione rośliny. Kaliny kocham nad życie
Pięknie pokazujesz swój ogród, będę zaglądała

Witaj, Dana Bardzo mi miło, że tak dobrze poczułaś się w moim ogródku Więcej zdjęć? Hmm, to miejsce nie ma jeszcze zbyt wielu zdjęć, ale zaraz coś odkopię ...
Czy takie mogą być?

Ogród Małej Mi 2017 20:57, 18 paź 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Foteliki dziecięce wożę Więc mogłam tylko najmniejsze kuleczki.. a tak wogle to i tak przechodzę na dietę Co mi dobrze zrobi

Pozdr. zaglądających i uciekam z forum. Bo mam jeszcze małe co nie co do ogarnięcia.

Nic dodać, a zwłaszcza nic ująć, tak jest super
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 20:49, 18 paź 2018

Do góry
Yahoo!

a teraz parę takich fotek z tym co walczę od dłuższego czasu a jest nim - domek narzędziowy:

Pozostało mi jeszcze trzy strony do ukończenia aby zyskał domek już efekt finalny.

pozdrawiam
Jan

Matane!

Życie w wiejskim ogrodzie 20:37, 18 paź 2018

Do góry
Mało działam w ogrodzie, pogoda bardzo ładna ale jak już wrócę z pracy i się ogarnę robi się ciemno. Weekend zapowiadają u mnie chłodny i deszczowy więc pewnie nie uda się nic zrobić.

Zeszłą sobotę poświęciłem warzywnikowi. Wcześniej wysiany poplon został ścięty. Przywiozłem od sąsiadki 2 tony trzyletniego obornika. Ten kto nazwał to złotem chyba nie miał z tym bezpośredniego kontaktu

Po rozrzuceniu wszystko zostało potraktowane glebogryzarką. Wiosną rozwiozę jeszcze kompost, mam nadzieję że warzywa odwdzięczą się za włożoną pracę i będą rosły w oczach.

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 20:34, 18 paź 2018

Do góry
jesiennych kolorów ciąg dalszy....

cdn...

Rododendronowy ogród II. 20:29, 18 paź 2018

Do góry

...uDany ogród 20:27, 18 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
A właśnie, że pieknie. To po prostu artystyczny nieład i już

Kasiu może kiedyś będzie, ale to i tak będzie takie zaplecze gospodarcze...warzywnik, kurnik, kompostownik i szklarnia. Muszę to zaplanować, ale to zostawiam sobie na zimę

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 20:26, 18 paź 2018

Do góry
Yahoo!

acer japonicum Aconitifolium - rośnie u mnie na ogrodzie od południowej strony czyli full nasłonecznienie a wybarwienie jesienne wygląda właśnie tak :

cdn..
Rododendronowy ogród II. 20:25, 18 paź 2018

Do góry
Piękna pogoda podobno sie kończy , szkoda bo to były najpiękniejsze dni tego roku.Pierwsze chmurki juz się pojawiły.

Po deszczu bedzie koniec z takimi widokami

Przedogródek pod dębem 20:25, 18 paź 2018

Do góry
Dzisiaj posadziłem trzy klony ginnala. Dwa niedaleko dębu a jeden koło stawu. Ciekawy jestem czy się przyjmą. Baaardzo sucho jest. Te dwa w pobliżu jodeł. Wiem, wiem jodły piją wodę. No zobaczę.
Klony na razie mają po dwie, trzy gałązki. Będę je prowadził w drzewko o kształcie kropli.
Albo tak:

Ogród Małej Mi 2017 20:19, 18 paź 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Foteliki dziecięce wożę Więc mogłam tylko najmniejsze kuleczki.. a tak wogle to i tak przechodzę na dietę Co mi dobrze zrobi

Elegancko wyglądasz, miło popatrzec ale na dietę nie przechodź, dla mojej koleżanki źle to się skończyło. Tobie dieta nie jest potrzebna, ślicznie wyglądasz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies