Yahoo!
Ewelino - no na ogrodzie to jestem praktycznie codziennie rano bo z pieskiem trzeba wyjść a przy okazji wypijam poranną kawę albo herbatkę wśród moich klonów. Także ja już od rana upajam się widokami z mojego ogrodu.
Ten biały materiał miał za zadanie przykryć płot z siatki, który mi zaburzał i szpecił klimat tego miejsca w tej części ogrodu. Drugi cel tego materiału to odcięcie się od ewentualnego wzroku osób postronnych i stworzenie enklawy prywatności i kameralnego klimatu w tym miejscu. Trzecie zadanie maiło na celu stworzenie wrażenia parawanu nawiązującego do letnich nadmorskich plaż Bałtyku. Wiem że to kiedyś zmienię bo mam w planie zabrać się za ten płot ale póki co ta prowizorka musi mi na razie wystarczyć
No oprócz doznań dla ducha chciałem też mieć namiastkę japońskiego ONSEN - czyli gorące żródła tak popularne w Japonii. Tak więc zrobiłem sobie takie moje małe ONSEN w postaci Jacuzzi/SPA, które mi służy już drugi sezon w okresie wiosna - lato - jesień.
Poniżej fotka z tegorocznego lata
( Gdy na to czas pozwala to nocą też ogród odwiedzam - te ostatnie fotki są tego przykładem

)
pozdrawiam
Jan
ps. acer japonicum Aconitifolium - którego widziałaś jest jednym z bardzo unikatowy i pięknym okazem. Też go posiadam