Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czubajkowy Ogród

Czubajkowy Ogród

Rumianka 19:29, 14 paź 2018

Trafiłam dziś na Twój zaczarowany ogród i wsiąkłam na długie godziny, gdyż trudno mi było oderwać się, by podzielić czytanie na 2 dni...A więc czytałam, oglądałam i rozkoszowałam się przecudnymi widoczkami z tak ciekawego ogrodu... Masz niezliczoną ilość gatunków roślin, które tak magicznie trzymają się za ręce tworząc nierozerwalne więzy piękności...tak fantazyjnie wszystko skomponowane...no i najważniejsze...och, ten biały domeczek, który jak perełka świeci na tle palety ogrodowych barw...furteczka, zapraszająca do wejścia...Stworzyłaś nietuzinkowe miejsce do wypoczynku, oddechu no i pracy, bo żeby tak mieć, to trzeba się napracować...ale ta praca nas ogrodników uszlachetnia i uwrażliwia...Masz cudnie... Łestawiam kaszebszczi płezdrówczci dla Ce...
anabuko1 19:32, 14 paź 2018

Doranma napisał(a)
Nie wiem, czy mnie nie wyrzucą z Ogrodowiska za tę ilość zdjęć, ale nie mogłam się powstrzymać Tak kolorowo w tym roku już nie będzie!

Nawet warzywnik został przyozdobiony - żółciutkimi igiełkami szparagów.

Brąz świeci złotem

To prawda , jeszcze trochę i takich widoków nie będzie.
Dorotko, cudne, jesienne, barwne widoki ogrodowe, roślinne.
Wszystko razem pięknie się komponuje
greg66 20:34, 14 paź 2018

Dorotko fantastyczny ogród masz z wielką przyjemnością się po nim spaceruje
Pozdrawiam serdecznie
Dorota123 19:54, 15 paź 2018

Twój ogród ubrał się w piękne kolory tej jesieni. Białe Marcinki masz śliczne.
Jak tam byłaś w Kazimierzu?
Doranma 20:43, 18 paź 2018

gosika67 napisał(a)
Wiesz,że lubię bardzo biel w Twoim ogrodzie, płotki, pergole, nie zmieniaj tego, bo ubiję .

Oj, zrozumiałam ostrzeżenie i trochę mnie strach obleciał Ale czy ze strachu, czy z upodobania - bieli nie zamierzam zmieniać Mimo, że z czasem płotki i pergole nie są już takie śnieżno białe, ale to widać tylko z bliska, z daleka nadal mi się podobają
Pozdrawiam!
Doranma 21:03, 18 paź 2018

dana1s napisał(a)
Dzisiejsze popołudnie spędziłam w Twoim cudownym, romantycznym ogrodzie. Weranda mnie zauroczyła, mogę prosić o więcej zdjęć tego miejsca. Delektowałam się herbatką z pięknej porcelany, dziękuję!
Widzę, że mamy podobne ulubione rośliny. Kaliny kocham nad życie
Pięknie pokazujesz swój ogród, będę zaglądała

Witaj, Dana Bardzo mi miło, że tak dobrze poczułaś się w moim ogródku Więcej zdjęć? Hmm, to miejsce nie ma jeszcze zbyt wielu zdjęć, ale zaraz coś odkopię ...
Czy takie mogą być?

Doranma 21:08, 18 paź 2018

Rumianka napisał(a)
Trafiłam dziś na Twój zaczarowany ogród i wsiąkłam na długie godziny, gdyż trudno mi było oderwać się, by podzielić czytanie na 2 dni...A więc czytałam, oglądałam i rozkoszowałam się przecudnymi widoczkami z tak ciekawego ogrodu... Masz niezliczoną ilość gatunków roślin, które tak magicznie trzymają się za ręce tworząc nierozerwalne więzy piękności...tak fantazyjnie wszystko skomponowane...no i najważniejsze...och, ten biały domeczek, który jak perełka świeci na tle palety ogrodowych barw...furteczka, zapraszająca do wejścia...Stworzyłaś nietuzinkowe miejsce do wypoczynku, oddechu no i pracy, bo żeby tak mieć, to trzeba się napracować...ale ta praca nas ogrodników uszlachetnia i uwrażliwia...Masz cudnie... Łestawiam kaszebszczi płezdrówczci dla Ce...

No nie! Rozumiem, że ja spędzam czasami wiele godzin, by przeczytać czyjś wątek "od deski do deski", ale żeby ktoś czytał mój??? Tego się nie spodziewałam! Czuję się zaszczycona i ... onieśmielona Bardzo dziękuję, że tak pięknie napisałaś o swoich wrażeniach po obejrzeniu mojego ogródka. Szczególnie podoba mi się ten fragment o roślinach "które tak magicznie trzymają się za ręce tworząc nierozerwalne więzy piękności" Masz talent! A to ostatnie zdanie to ... po kaszubsku?
Pozdrawiam ciepło
Doranma 21:08, 18 paź 2018

anabuko1 napisał(a)

To prawda , jeszcze trochę i takich widoków nie będzie.
Dorotko, cudne, jesienne, barwne widoki ogrodowe, roślinne.
Wszystko razem pięknie się komponuje

Dziękuję, dobra Duszyczko
Doranma 21:09, 18 paź 2018

greg66 napisał(a)
Dorotko fantastyczny ogród masz z wielką przyjemnością się po nim spaceruje
Pozdrawiam serdecznie

Greg, bardzo, bardzo dziękuję i zapraszam na kolejne spacery!
anpi 21:10, 18 paź 2018

O jacie...jak romantycznie