Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 10:01, 12 paź 2018

Do góry

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 09:59, 12 paź 2018

Do góry
Dominiko, powyższe dwa zdjecia Desdemony są z czerwca, więc tu jest całkiem ładnie i zielono. Oczywiście że o tej porze roku róże już w większości chorują, u mnie też, co bedzie trochę widać na późniejszych zdjęciach, jak wstawię.

Na razie ogólne widoczki jesiennego ogrodu:

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:58, 12 paź 2018

Do góry
Margarete napisał(a)

Z kolei Green Carpet bywał ogniście czerwony, prawie pomarańczowy a w tym roku też jakiś taki ciemniejszy. Od czego to zależy? Od suchego lata czy od przymrozków i niskich temperatur nocą? Pojęcia nie mam.

Uwielbiam ten czas u Ciebie....cudowne jesienne przebarwienia i u mnie też się coś zaczęło, ale tak jeszcze spektakularnie nie jak u Ciebie.

Pióropusze masz na widoku lubię te białe jakiej odmiany ten miskant?

Daleka droga do ogrodu....... 09:30, 12 paź 2018

Do góry
Czym mogę podsadzić śliwę w obwódce bukszpanowej, jakoś mi tutaj pusto.
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:20, 12 paź 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Dzisiaj bawiłam się z grabami, nie wiem kiedy mi one urosną, ale jestem pełna nadziei..
tu im miejsce naszykowałam...

a tu już posadzone, mikrusie 60 cm...

Co do grabów, jak sadziłam u siebie tez jesienia od razy po posadzeniu przycinałam prawie o połowe,ciachnęłam, bo czym niżej tym potem gęściejsze, eM się darł, ale Danusia mówiła, że tak trzeba to tak zrobiłam. Moje teraz trzeci sezon mają u mnie i widziałaś jakie? Wprawdzie mam z bukiem na przemian posadzone, bo zimą mi kilka kret podkopał i te wypadły, a na wymianę Gosia dała mi buki Śmigają teraz, a ja tnę kilka razy w sezonie by gęściutkie były
Jest wątek o grabach. Poczytaj bo i pryskać trzeba
Ogród do odnowy 09:12, 12 paź 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
Ja też będę na tego astra polować fotka rewelacyjna .......realnie też jest taki cudowny ?

On jest bardziej jak mgiełka, ale to młodziutka sadzonka i mam nadzieję, że się rozrośnie. Nie przeszkadza mi to ciągle do niego łazić z zaglądać mu w modre oczka

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:12, 12 paź 2018

Do góry

Maaaam jego mam cieszę się jak dziecko .To dereń kwiecisty Cherocee Chief

Zdjęcie dla Bożenki/Hortensjada/ jest kupiony z grzybem ale mam również zapewnienie że jak na wiosnę do 1 czerwca padnie to dostanę coś innego .Zrobię wszystko żeby tak nie było ;d
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:03, 12 paź 2018

Do góry

Trzmielina Red Cascade nowy zakup.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 08:27, 12 paź 2018

Do góry
Bardzo proszę o identyfikację co za szkodnik mógł zepsuć tak trawnik. Najpierw wysusza a później tak podgryza płaty trawy z korzeniami
Okno na ogród 08:22, 12 paź 2018

Do góry
HannaR napisał(a)
U mnie jesień...
Piękna jesień. A ja właśnie takich zawilców szukam

Podpinam się pod Toszkę, znowu Hortensje mi tam pasują. Ławeczka zdecydowanie z przodu. Na zdjęciu wyżej z lewej to jest jakieś drzewo?
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 08:20, 12 paź 2018

Do góry
Proszę uprzejmie o diagnozę choroby jasne brzegi na listkach.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:06, 12 paź 2018
Do góry
bamarta zrób zdjęcie od frontu na rabatę

Myślę, że i tak chortensja przysłoni ci górną rabatę, ja bym jej tam nie dawała, ale jak chcesz, do góry daj jakieś wyższe drzewko na pniu kontrastujące

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:05, 12 paź 2018
Do góry
carexy evergold na pewno nie zleją się z bukszpanem.
Tu u mnie turzyce w kulkach bukszpanowych na nóżce

I tu carexy pod niwaki, te żółtawe.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:04, 12 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Cudownie zapowiadający się Goethe
Muszę powtórzyć to zdjęcie. Cudo róża. Jak ja się cieszę, że za tydzień będę już ją miała Posadzę ją przy pnącej Cezar. Zobaczymy czy będzie ją tam słoneczko przypalać.

Kasiu to palnęłam z tą piaskownicą. Może dlatego, że moje dzieci bez piachu by się nie wychowały. Jakbym nie miała u siebie to by całe dnie u sąsiadów siedziały, tak lubią (nawet 9 latka jeszcze zamki buduje). A dać im w lecie jeszcze wody, to szczęśliwe co nie miara Ale w sumie kotów swoich czy obcych na podwórku nie mam. A piesek to czyścioszek więc obaw co do brudnego piachu nie mam.

Kasiu i jeszcze małe pytanie czy róża Queen of Sweden ma trwałe kwiaty, czy jak czytałam gdzieś dzień, dwa i się obsypują?
Wszystkiego po trochu 07:51, 12 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Rabata hortensjowo-powojnikawa zachwycająca,piękne jesienne widoczkiTa bordowiejąca ogrodówka cudna! Muszę się jeszcze zagłębić w Twój ogród...Pozdrawiam.

Zapraszam zatem do odwiedzin

Tamta hortka to NN ale ta to You and Me, też przebarwiona pięknie

jeszcze resztki różyczek

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 07:46, 12 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

oj, daleko w czasie wybiegasz bardzo

Królowa Szwecji w ostatnim już rzucie

Ale ona ma kwiat piękny!!!
Wszystkiego po trochu 07:43, 12 paź 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Cudny ogród masz. Pozdrawiam

Dziękuję Basiu,
teraz mimo suszy ogród trochę lepiej wygląda, jest chłodniej i wilgoć z nocy dłużej się utrzymuje

dalie położyły się ale dzięki temu wszystkie boczne oczka wypuściły kwiaty

kokorycz, rośnie wszędzie dobrze, na każdym stanowisku. Tu w pełnym słońcu i na suchej rabacie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies