Mam wreszcie płyn helliga, i w związku z tym chciałam się zapytać,czy próbkę gleby brać z samego wierzchy czy trochę odgadnąć tej ziemi? Ma być sucha czy może być wilgotna?
Wychodzi tam na rabacie hortensjoey,gdzie przekopywałam ph8
Dużo siarki posypać na około 12m2? Nie liczę tam gdzie tyje rosną bo tam pod nimi nie będę przekopywać
Mam pytanie trochę nie związane z roślinami Chodzi mi o płyty... Dobrze widzę, ze to marka na L? (nie wiem czy mogę wstawić nazwę) Czy były na nich na początku po położeniu wykwity? My mamy ogromne płyty maksima i są na nich bardzo brzydkie plamy, wykwity... nie wiem czy aż tak duże są normą, czy zejdą.. Jakie jest twoje doświadczenie?
Ewa mięso nastawione,więc proszę zdjęcia tylko wiesz tutaj dalej mi coś jeszcze nie pasuje, więc prawdopodobnie lawende czeka eksmisja, a zastąpią ją trawy, tylko jeszcze nie wiem jakie
Kamiś masz perovską u siebie? Bo nie kojarzę. A niech rośnie najwyżej znów będę przesadzać a co do róż jak coś daj znać też mam na jedną chrapkę tylko zamawiając jedną nie opłaca się wysyłka. Może Williama wybierzesz? Piękny ma kolor i jak pachnie cudnie
Pogoda piękna, więc chodzę i pstrykam. A że fotograf ze mnie żaden, a ogród wygląda jak wygląda, więc jest jak jest. Może za pięć lat westchnę: Wow, ale było słabo, teraz to jest pięknie Więc chodzę i pstrykam
Okey, to miejsce lubię
Proszę o pomoc w dokończeniu pierwszej części rabaty na tle betonowego płotu.Tło stanowią tuje smaragd, a teraz czas na pierwszy i drugi plan.
Czy to dobry pomysł?
Część już posadzona część w planach. Pomóżcie proszę.
Sliczne kolory masz w ogrodzie. Wszystko takie bujne, a hortki cudowne
Do hortki nie dawałabym perowskii, ona lubi jak lawenda sucho i bardziej zasadowo, ale ciekawa jestem bardzo, czy da radę u Ciebie bez pokładania się Może znowu jakaś roślina nas zaskoczy
No więc jak już rano pisałam miałam jedno miejsce na rabacie do zmiany, róża została wykopana w jej miejsce wskoczyła zakupiona na świeżo perovska i hortensja, mam nadzieję, że ładny duet razem stworzą i przestanie mnie to miejsce drażnić a oto zakupy już posadzone
z nią sprawa ma się następująco. Do wywalenia - uzgodnione. Tam w rogu rośnie pecherznica ( wiem bordo obok bordowej nigry nie pasuję ) mogę ją też wywalić albo rozświetlić jakimś akcentem . nie ma zdjęcia tego rogu ale wygląda to tak,że za nigra ostatnia z lewej rośnie zebrinus ( też tam nie pasuje ) potem pęcherznica . Przed pęcherznica rzeczona tawuła shirobana. A przed nigrą posadziłam wczoraj hameln
Iza, przypomnij proszę jakie to trawki z przodu (gdzieś widziałam wcześniej, ale nie mogę znaleźć). Strasznie mi się podobają, pięknie wyglądają z tą bielą brzóz .