Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 00:01, 23 lip 2018

Do góry

Ptasi gaj 23:58, 22 lip 2018

Do góry
Trochę fot z dzisiaj

Pod wieczór

Za drzwiami do ogrodu... 23:56, 22 lip 2018

Do góry
anpi napisał(a)

Chorwacji nie da się zapomnieć...
Passiflora:

A moje zakątki takie...może i smakowite bo w ogród kwiatowy wpisują się też jabłonie...np. pyszna papierówka

Albo taka inna z późniejszymi jabłuszkami

No te zakątki to są mega smakowite i dosłownie, i w przenośni
Za drzwiami do ogrodu... 23:53, 22 lip 2018

Do góry
Problemy z tujami 23:51, 22 lip 2018

Do góry
Po przeczytaniu całego wątku nie znalazłam odpowiedzi na nurtującą mnie kwestię. Proszę więc o pomoc tujowych specjalistów! W moim nowonabytym ogrodzie rośnie na wysokim pniu tuja. Ma około 12 lat, piękny srebrzysty odcień. Przed rokiem, gdy w lecie kupiłam działkę była w bardzo dobrej kondycji mimo zupełnego braku nawożenia a nawet podlewania. Od jakiegoś miesiąca brązowieje od środka, co widać na zdjeciach. Obecnie jest podlewana raz w tygodniu, podsypana korą (oczywiście bez szmaty pod spodem), rośnie w glebie gliniastej - ale tu nic się nie zmieniło! Miesiąc temu było wymieniane szambo obok rośliny- czy to mogą być objawy uszkodzobych korzeni? Chyba nie jest to po prostu wymiana igieł? I co mogę zrpbić? Na ostatnim zdjęciu zdrowa gałązka, srebrno-zielona.

Za drzwiami do ogrodu... 23:49, 22 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
No tak południe Europy jest bogate w te piękne widoki oleandrowe.
Tam widziałam we Włoszech rosną wszędzie jak u nas lilaki.
Piękne zdjęcia z urlopu. fajnie, ze udany był I piękna dama w pięknej silni

Oleandry oprócz swojego piękna są podobno bardzo trujące

Już po drodze na Chorwację, w Budapeszcie cyknęłam pierwsze kwiatowe zdjęcia,bardzo inspirujące,jak dla mniePodobają mi się takie zestawienia kolorystyczne
W ogródku emerytki 23:48, 22 lip 2018

Do góry
Zaczęły kwitnąć astry marcinki!!!! A co będzie kwitnąć jesienią? Wszystko w tym roku stoi na głowie przez upały, żeby tylko zima nie przyszła za wcześnie/ odpukuję w niemalowane drewno /

Zagościła na rabacie ciekawa doniczka od siostry eMa, ale tak mi się podoba kontrastowa kolorystyka, że nie dam tam żadnego kwiatka

Wśród brzóz i dębów 23:39, 22 lip 2018

Do góry
Aniu, pomyśleć, że kiedyś lubiłam upalne lata. Z wiekiem coraz bardziej ciągnie mnie do chłodnego cienia, jak tego jegomościa.

Ogród Małej Mi 2017 23:33, 22 lip 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

No nie .... z opuchlakami się kojarzę ?

Z rozchodnikiem...a rozchodnik z opuchlakami A tym tokiem idąc przypomniał mi się stary dowcip.. na szczęście znalazłam w necie i nie muszę pisać od początku..
Idzie facet ulicą z wielką księgą.
Przechodzi przez przejście dla pieszych i zatrzymuje go policjant:
- Panie co to jest?
- To książka o logice.
- A co to takiego ta logika?
- Wytłumaczę Panu na przykładzie, ma pan akwarium?
- No mam.
- To pewnie ma Pan rybki?
- No mam.
- Jak ma Pan rybki to lubi Pan chodzić łowić rybki?
- No lubię.
- To pewnie lubi Pan wypić?
- No lubię.
- Jak lubi Pan wypić, to lubi Pan dziewczynki?
- No lubię.
- To jak lubi Pan dziewczynki to nie jest Pan PEDAŁEM.
Policjantowi tak się spodobało, że postanowił kupić sobie taką samą dużą książkę.
Zachodzi na posterunek a tam kolega:
- Stary co to?
- A książka o logice.
- A co to ta logika?
- To ja Ci na przykładzie wytłumaczę, masz akwarium?
- Nie.
- To jesteś PEDAŁEM!

Za drzwiami do ogrodu... 23:32, 22 lip 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Ale zmiana, w dwa miesiące tak pieknie wszystko poroslo?

Jak sadziłam rośliny na tej rabacie ,to aż mnie korciło coś jeszcze dosadzić ...a w przyszłym sezonie pewnie będę wysadzać ,bo już widzę że będzie za ciasno

Ogród Małej Mi 2017 23:28, 22 lip 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

W cieplejszych regionach i przy obecnych zimach może się świetnie suchodrzew sprawdzić. Ciut w listkach podobny, cięcie kocha, bardzo szybko rośnie....tylko lubi zima podmarznąć, ale w maju szybciutko dziury zabudowuje i śladu nie maI łatwo go rozmnożyć, łatwiej niż bukszpan

Miałam... ale niestety po normalnych zimach był brzydki... aż wypadł zupełnie. Posadziłam drugi raz .. i też nie przetrwał zimy.. Faktem jest że był ładny, ale jak nie przemarzał to rósł za szybko, rozwalał się na boki.. do bukszpanu to mu lata świetlne.. już chyba lepsza irga. Bo chociaż nie pada na amen.

To, że ostatnich kilka zim łagodnych to nie znaczy, że nie wróci -30. Wystarczy że mi wyleci raz na 5 czy 10 lat.. szkoda kasy i czasu i sił.. będzie bez bukszpanu.

Postanowiłam zebrać siewki jeżówek , te z kamienia bo łatwo wydłubać... i pełne wiadro siewek .. szlag trafił..zapomniałam o nich i padły I tak się skończyły moje dobre chęci W szklarni ogórków połowa też uschła.. nie wyrabiam..

Taki rok.. tak ma być..

Za drzwiami do ogrodu... 23:24, 22 lip 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Chorwacja. U mnie na celowniku w sierpniu.
Ale ogrodu trochę więcej pokaż, masz takie "smakowite" zakątki.

Chorwacji nie da się zapomnieć...
Passiflora:

A moje zakątki takie...może i smakowite bo w ogród kwiatowy wpisują się też jabłonie...np. pyszna papierówka

Albo taka inna z późniejszymi jabłuszkami

Dwa ogrody 23:21, 22 lip 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
[

Uwielbiam rudbekie, a ta jest przepiękna
Z Pszenicznej ... 23:17, 22 lip 2018

Do góry
AgataP napisał(a)

kiedyś w ogrodzie babci był obowiązkowy

U mojej na bank... Miała tego mnóstwo w domu zawsze mieliśmy zimowe suche bukiety z "suchołusek"

Agata pięknie masz... Ja oklapłam przy tych deszczach. I nie wiem, kiedy mi forma wróci, bo dzieć starszy wrócił z kolonii chory, ja na zwolnienie nie mam jak iść, bo za tydzień zmieniam pracę i muszę pozamykać tematy, a m w delegację jedzie...
Ogród z rzeźbą 23:16, 22 lip 2018

Do góry
Wywaliłam wczoraj kocimiętkę syberyjską. Walczyłam z tym upiorem godzinę i obawiam się, że to nie koniec. Rozłazi się toto rozłogami grubymi na palec. Obawiam się, że walka z nią będzie gorsza niż z tzw. zemstą ogrodowiska czyli werbeną.

Wieczorny widoczek, przywrotniki już pościnałam, szkoda mi ich bo bardzo je lubię nawet jak przekwitną. Trochę późno to cięcie, pewnie będę miała milion siewek:

Dwa ogrody 23:10, 22 lip 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Zamiast iśc spać to budze się oglądając Twoje piekne widoki

W żadnym wypadku budzić Cię nie chcę

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:08, 22 lip 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)

Bardzo Ci Haniu dziękuję .
Nie wiem - bać się czy cieszyć?

Będę ciąć!

Cieszyć! To piękne drzewko i bezproblemowe. Urocze, kiedy kwitnie.

Ogród z rzeźbą 23:08, 22 lip 2018

Do góry
Hibiscus kwitnie w tym roku jak oszalały, jeszcze nigdy nie miał tyle kwiatów. Jest już spory, chciałam go przesadzić, ale one podobno niezbyt dobrze znoszą przesadzanie. Ktoś coś wie na ten temat?

Ogród z rzeźbą 23:06, 22 lip 2018

Do góry
Mrokasia zdecydowanie polecam anabelki zamiast jałowców.
Mój konik przy Twoich to jak parobek wygląda, gdzie mu tam do dostojności Twoich. Z gażetami na ten sezon raczej koniec, w końcu ile można.

Jak to Iwonka/Inka będąc u mnie wczoraj z wizyta powiedziała: u mnie nie czeka się na zaproszenie, do mnie się po prostu przyjeżdża.
Kasia, przyjeżdżaj kiedy zechcesz, najwcześniejszy możliwy termin to za dwa tygodnie (o ile coś się nie posypie). Jeden warunek: musi być słońce.
No i uprzedzam lojalnie: zdjęcia lepsze niż real.

Agata u mnie też ziemia piaszczysta, a właściwie to całe pokłady żółtego piachu. Trzeba im jednak ten piach trochę "zarobić". Ja tę rabatę podwyższałam, więc tam poszło sporo worków lepszej ziemi, nie rosną w czystym piachu. No i one lubią wodę.

Łucja ja po prostu robię całkiem ładne zdjęcia. Naprawdę mam sporo koszmarów, to co pokazuję to raptem cztery rabaty "na krzyż". Wszędzie coś rozkopane, rozgrzebane. No to się z Mrokasią musimy umówić razem.

Molinia ładnie błyszczy podświetlona słońcem:

Czubajkowy Ogród 23:06, 22 lip 2018

Do góry
Ulubienica raz jeszcze.

I tym sposobem dotarliśmy do końca spaceru (kto dotarł???). I niech ktoś mi teraz spróbuje zarzucić, że zdjęć za mało

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies