Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Małymi krokami-Ogród Wioli 07:56, 07 lis 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
A może Wiolu błędy w rozumieniu człowiek popełnia. Zaraz sobie zapisze tego graba.
Chodzi mi o to aby się ładnie przebarwial tak jak u ciebie.
Mam na tle fisia.
Grabów różnych dużo i nie wiadomo co wybrać.

Można się pomylić jak się czyta wiele wątków nie przejmuj się Elu

Ten mój pięknie się wybarwił, bo rośnie w słońcu.

Zobacz graba Orange Retz u Agi z " Mój ogrodowy pamiętnik" cudo
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:52, 06 lis 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
O biecane dębowe fotki

Widzę Sylwia piękne są. Zresztą nie wiem co ty robisz,ale tyle kolorów naraz to gdzie nie widzę.

Ta pierwsza fota cudowna z tym żółtym kolorem.
A gdzie ty dęby kupowałas, szybko rosną?
Małymi krokami-Ogród Wioli 22:31, 06 lis 2022

Do góry
A może Wiolu błędy w rozumieniu człowiek popełnia. Zaraz sobie zapisze tego graba.
Chodzi mi o to aby się ładnie przebarwial tak jak u ciebie.
Mam na tle fisia.
Grabów różnych dużo i nie wiadomo co wybrać.
Bylinowa łąka 22:22, 06 lis 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Co do tej chryzantemy z żółtym oczkiem to Wam napiszę, że ją trzeba najpóźniej w czwartym sezonie podzielić i przenieść na nowe miejsce bo potem zaczyna słabnąć i zamiera. Ja tak swoje straciłam, a miałam w czterech miejscach.

O dobrze wiedzieć,że trzeba z nią wędrować.
Ptasi gaj 22:19, 06 lis 2022

Do góry
CD

Halinka"Beni Każe" młode sadzonki posadziłam na początku października.

Novalis ma parę

Małymi krokami-Ogród Wioli 22:14, 06 lis 2022

Do góry

Wiola nie pamiętam wczoraj czytałam była mowa o trzcinnikach krótkowłosych i czytałam że jesteś nie zadowolona z liści tego trzcinnika i zaraz ci odpisałam. Teraz szukam i nie wiem gdzie to czytałam przewertował wątek Martki i jeszcze jakieś i nie ma.moze to inna Wiola.

To są graby fastigiata? Już nie wiem czy pytałam.
Za bardzo się rozdrabniam na wątkach.

Nieważne,ale na pewno tak nie pisałam. Może chodziło o trzcinnika KF ,bo on często łapie rdzę i wtedy te liście są brzydkie i może o nim pisałam

Nie ja mam graby Frans fontaine,one podobno rosną węższe
Ptasi gaj 22:05, 06 lis 2022

Do góry
Pień z wierzby mandżurskiej

Ciemierniki już tuż tuż

Ptasi gaj 22:02, 06 lis 2022

Do góry
Już ostatnie w tym sezonie. Dzisiaj powiazalam trawy jeszcze rozplenice zostały. Dzisiaj dosyć ładna pogoda, ale po wczorajszym deszczu liście mokre nie można było wydmuchać

Metasekwoje

Górka i pień dosyć spory. Puściłam bluszcz ładnie się pnie

Małymi krokami-Ogród Wioli 21:35, 06 lis 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Te Flamingo to stara odmiana a mało znana. Fajne są, bo wcześnie zakwitają ,no i potem fajnie się przebarwiają

Za rok będzie ładniej ,bo teraz bylin nie widać przed nimi ,bo je podzieliłam i poprzesadzałam

Ja pisałam że nie ma ładnych liści ? Zaraz zobaczę u Ciebie

Wiola nie pamiętam wczoraj czytałam była mowa o trzcinnikach krótkowłosych i czytałam że jesteś nie zadowolona z liści tego trzcinnika i zaraz ci odpisałam. Teraz szukam i nie wiem gdzie to czytałam przewertował wątek Martki i jeszcze jakieś i nie ma.moze to inna Wiola.

To są graby fastigiata? Już nie wiem czy pytałam.
Za bardzo się rozdrabniam na wątkach.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 21:25, 06 lis 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)
Aster Island Barbados.

Młodziak Island Tonga.

A ja mam island Samoa słabo mi kwitnie pierwszy rok. Też muszę przesadzić gdzie więcej słońca.
U mnie takim dobrym miejscem jest skalniak jest w słońcu i kamienie się nagrzewają i wieczorem ciepło oddają.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 21:21, 06 lis 2022

Do góry
Monia miałam zrobić fotkę. Wysokie ok 4 m. Widziałam żywopłot z daglezji były bardzo wysokie i przycielu im czuby ok metra i boki i ty wiesz ładnie ich wyprowadzili jest gęsty i zielony.
Od kilku lat się zabieram do przycięcia,ale już klamka zapadła widząc twoja daglezje. Trudno ci wyjdzie to wyjdzie.

Trzcinniki urosną i z w przyszłym roku podwoją obietosc.
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:33, 06 lis 2022

Do góry

Piękne te trawy flamingo a tak się zastanawiałam czy kupować jednak kupię jeszcze poczytam o nich.

Co ty Wiola piszesz,że trzcinnik krótkowłosy nie ma ładnych liści. Ja tam uważam, że ma bardzo.ladne a jesienią jak się pięknie przebarwia zobacz wstawiłam fotki.

Te Flamingo to stara odmiana a mało znana. Fajne są, bo wcześnie zakwitają ,no i potem fajnie się przebarwiają

Za rok będzie ładniej ,bo teraz bylin nie widać przed nimi ,bo je podzieliłam i poprzesadzałam

Ja pisałam że nie ma ładnych liści ? Zaraz zobaczę u Ciebie
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:31, 06 lis 2022

Do góry

U mnie jeden taki cytrynowy ale taki leśny. Chce kupić kolumnowe.

Moje drugi rok tak się pięknie wybarwiły a mam je 4 lata.
Kupuj Elu
Małymi krokami-Ogród Wioli 22:34, 05 lis 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Graby jako ostatnie przebarwiły się na żółte słoneczka

P

Piękne te trawy flamingo a tak się zastanawiałam czy kupować jednak kupię jeszcze poczytam o nich.

Co ty Wiola piszesz,że trzcinnik krótkowłosy nie ma ładnych liści. Ja tam uważam, że ma bardzo.ladne a jesienią jak się pięknie przebarwia zobacz wstawiłam fotki.
Małymi krokami-Ogród Wioli 22:25, 05 lis 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Trzęślice - molinie Heidebraut w jesiennej szacie są cudne

Witam Wiolu

Tak mi żal że nie mam trzeslicy heidenraut. Kupiłam w obuwiu 7 szt wybierałam przebierałam aby kupić najładniejsze kłącza i ani jedna się nie ostała czyli nie wyrosła.
Są piękne. Myślałam,że jeszcze dostanę u ogrodnika ale już nie ma nigdzie. W przyszłym roku muszę polować. Te niższe trawki to sesliery?
A te liście cytrynowe to kolumnowe graby fastigiata? Trudno mi rozpoznać.

U mnie jeden taki cytrynowy ale taki leśny. Chce kupić kolumnowe.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 18:27, 05 lis 2022

Do góry
Ja juzslepajestem takich drobiazgów nie widzę u ciebie.

Rozplenice Cas... Są ładne też bym kupiła tylko juzich w sprzedaży nie ma. Właśnie u Daszum Danusi rosną piękne takie białe kotki mają.

Monika ta daglezja jest przepiękna. Tnij Jai nie narzekaj.
Mam 4 szt, ale do głowy by mi nie przyszło aby je tak prowadzić. Może zacznę je przycinać bo zaczynają się robić rzedkie.
.
Elu w tym miejscu mam posadzone te moje trzcinniki mikrusy, roztawa ich jest tymczasowa bo i tak będę później je dzielić, a później dam im większą roztawe.

Właśnie Danusia ma rozplenice Cassian, ja moją kupiłam pod koniec września wraz z trzcinnikami stacjonarnie i to były ostatnie sztuki w dodatku przecenione ale i zabiedzione te trzcinniki. Daglezje będę ciąć bo innego wyjścia nie mam, ale mam obawy ży kiedyś wymknie mi się z pod kontroli. A twoje daglezje jakiej są wysokości?
Ogród hortensjowo różanecznikowy 23:41, 04 lis 2022

Do góry
Ja juzslepajestem takich drobiazgów nie widzę u ciebie.

Rozplenice Cas... Są ładne też bym kupiła tylko juzich w sprzedaży nie ma. Właśnie u Daszum Danusi rosną piękne takie białe kotki mają.

Monika ta daglezja jest przepiękna. Tnij Jai nie narzekaj.
Mam 4 szt, ale do głowy by mi nie przyszło aby je tak prowadzić. Może zacznę je przycinać bo zaczynają się robić rzedkie.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 20:35, 04 lis 2022

Do góry

Monika a te cztery kepy trawy najwyższej na ostatniej fotce to te trzcinniki o które pytałaś? Jeżeli taki rozstaw i rozplenica po łuku to może być. A rozplenice jak się nazywają?
A ta kula na grubym pniu co to jest za drzewo jakiś iglak nie widzę dobrze piękna jest.

Też zakończyłam kopanie tylko grabienie zostało
Elu te cztery kępy trawy to jest rozplenica Black Beauty, trzcinnik dwie małe sadzonki mam przed świerkiem srebnym obok mam rozplenice młodą sadzonkę Cassian . Wiosną chce jeszcze ją do kupić albo poczekam na rozrost tej mojej sadzonki.Ta kula na grubym pniu to daglezja ponad 20letnia, odziedziczyłam ją po poprzednich właścicielach,szybko rosnące cholerstwo, dwa razy w roku mocno ją przycinam,dlatego taka gęsta się zrobiła.
Ptasi gaj 20:25, 04 lis 2022

Do góry

One u mnie mają ok 1 metra z Kłoskiem.
No nie wiem czy to będzie dobry wybór trzcinnik z rozplenica to wszystko zależy jakie są odstępy między tymi trawami. Ale znając wys. Rozplenica i trzcinnika to one potrafią być jednakowej wysokości.

Piękne sa

Odstępy od rozplenicy Cassian jak narazie dałam 1,10 ale pózniej dam większy odstęp trzcinnika od rozplenicy, to nie problem bo rabata jest szeroka. Te trzcinniki brachytricha są boskie ❤️
Ogród hortensjowo różanecznikowy 20:10, 04 lis 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)
Wraz z dzisiejszym dniem kończe sezon od prac w ogrodzie, reszta kopania, sadzenia dopiero na wiosnę.

Monika a te cztery kepy trawy najwyższej na ostatniej fotce to te trzcinniki o które pytałaś? Jeżeli taki rozstaw i rozplenica po łuku to może być. A rozplenice jak się nazywają?
A ta kula na grubym pniu co to jest za drzewo jakiś iglak nie widzę dobrze piękna jest.

Też zakończyłam kopanie tylko grabienie zostało
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies