A może Wiolu błędy w rozumieniu człowiek popełnia. Zaraz sobie zapisze tego graba.
Chodzi mi o to aby się ładnie przebarwial tak jak u ciebie.
Mam na tle fisia.
Grabów różnych dużo i nie wiadomo co wybrać.
Już ostatnie w tym sezonie. Dzisiaj powiazalam trawy jeszcze rozplenice zostały. Dzisiaj dosyć ładna pogoda, ale po wczorajszym deszczu liście mokre nie można było wydmuchać
Metasekwoje
Górka i pień dosyć spory. Puściłam bluszcz ładnie się pnie
Wiola nie pamiętam wczoraj czytałam była mowa o trzcinnikach krótkowłosych i czytałam że jesteś nie zadowolona z liści tego trzcinnika i zaraz ci odpisałam. Teraz szukam i nie wiem gdzie to czytałam przewertował wątek Martki i jeszcze jakieś i nie ma.moze to inna Wiola.
To są graby fastigiata? Już nie wiem czy pytałam.
Za bardzo się rozdrabniam na wątkach.
A ja mam island Samoa słabo mi kwitnie pierwszy rok. Też muszę przesadzić gdzie więcej słońca.
U mnie takim dobrym miejscem jest skalniak jest w słońcu i kamienie się nagrzewają i wieczorem ciepło oddają.
Monia miałam zrobić fotkę. Wysokie ok 4 m. Widziałam żywopłot z daglezji były bardzo wysokie i przycielu im czuby ok metra i boki i ty wiesz ładnie ich wyprowadzili jest gęsty i zielony.
Od kilku lat się zabieram do przycięcia,ale już klamka zapadła widząc twoja daglezje. Trudno ci wyjdzie to wyjdzie.
Trzcinniki urosną i z w przyszłym roku podwoją obietosc.
Piękne te trawy flamingo a tak się zastanawiałam czy kupować jednak kupię jeszcze poczytam o nich.
Co ty Wiola piszesz,że trzcinnik krótkowłosy nie ma ładnych liści. Ja tam uważam, że ma bardzo.ladne a jesienią jak się pięknie przebarwia zobacz wstawiłam fotki.
.
Elu w tym miejscu mam posadzone te moje trzcinniki mikrusy, roztawa ich jest tymczasowa bo i tak będę później je dzielić, a później dam im większą roztawe.
Właśnie Danusia ma rozplenice Cassian, ja moją kupiłam pod koniec września wraz z trzcinnikami stacjonarnie i to były ostatnie sztuki w dodatku przecenione ale i zabiedzione te trzcinniki. Daglezje będę ciąć bo innego wyjścia nie mam, ale mam obawy ży kiedyś wymknie mi się z pod kontroli. A twoje daglezje jakiej są wysokości?
Ja juzslepajestem takich drobiazgów nie widzę u ciebie.
Rozplenice Cas... Są ładne też bym kupiła tylko juzich w sprzedaży nie ma. Właśnie u Daszum Danusi rosną piękne takie białe kotki mają.
Monika ta daglezja jest przepiękna. Tnij Jai nie narzekaj.
Mam 4 szt, ale do głowy by mi nie przyszło aby je tak prowadzić. Może zacznę je przycinać bo zaczynają się robić rzedkie.
Elu te cztery kępy trawy to jest rozplenica Black Beauty, trzcinnik dwie małe sadzonki mam przed świerkiem srebnym obok mam rozplenice młodą sadzonkę Cassian . Wiosną chce jeszcze ją do kupić albo poczekam na rozrost tej mojej sadzonki.Ta kula na grubym pniu to daglezja ponad 20letnia, odziedziczyłam ją po poprzednich właścicielach,szybko rosnące cholerstwo, dwa razy w roku mocno ją przycinam,dlatego taka gęsta się zrobiła.
Odstępy od rozplenicy Cassian jak narazie dałam 1,10 ale pózniej dam większy odstęp trzcinnika od rozplenicy, to nie problem bo rabata jest szeroka. Te trzcinniki brachytricha są boskie ❤️
Monika a te cztery kepy trawy najwyższej na ostatniej fotce to te trzcinniki o które pytałaś? Jeżeli taki rozstaw i rozplenica po łuku to może być. A rozplenice jak się nazywają?
A ta kula na grubym pniu co to jest za drzewo jakiś iglak nie widzę dobrze piękna jest.