Jak wiśnie kupowałam nie wiedziałam co kupuję -2 szt jedna padła. Byłam tak ciemna nikt mi nie doradzał sądziłam co popadnie. To zupełny przypadek, że się znalazła w moim ogrodzie.
Dobrze, że mrozu nie było i można ją podziwiać.
Kwiatów nie mozna porownywac do innych są niepowtarzalne.
Hortensje ogrodowa mam jeszcze zawinięta agrowloknina, bo mają być mrozy. Zrobiłam jej daszek i go odsuwam.
Wiśnia tak.
Telefon ma bardzo dobry aparat. Nie robię fotek bo u mnie nie wszystko jest tak rozwinięte jak u was.
W dzień ciepło, ale noce zimne co to jest +3 stopnie. Teraz +6.
Niby mokro ale wierzch wysuszony trawa po wertykulacja ledwo rusza. Jak w nocy nie popada to trzeba będzie podlewać.
Mam wszędzie bałagan. Martwi mnie bardzo zachwaszczony żwir. Nigdy nie miałam tyle chwastów. Rozsiały się gwiazdnica i roślina z bialymi kwiatuszkami o ok 15 cm wysoka mam tego zatrzęsienie. Wszedobylski mlecz.
Jeszcze jakieś niskie kwiatki podobne do fiołków.
Szczawik już wychodzi.
Oszaleje.
Posadziłem dalie i jutro przesadzanie i dalsze porządki.
Dorotko te parę dni cieplejszych trochę nadgonila wiosna. Jednak co tu dużo mówić jest zimno przede wszystkim noce zimne.
Bujam się z pracą szczególnie z pieleniem. Część rabat jeszcze nie wypielona chwasty wyższe od roślin kwitnących. Odpuszczam jeszcze.
EM obrobił trawniki kurcze 10 taczek darni. 2 lata temu kanciki robione.
Dorotko chyba u ciebie jest róża pnąca Kus mi for....
U mnie coś nie za bardzo rośnie, a szkoda bo mi się bardzo podoba. Może jej zmienię miejscówkę.
Niezapominajki mam wszędzie są bardzo ładne. W niektórych miejscach usuwam je.