Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Za drzwiami do ogrodu... 18:31, 09 paź 2018

Do góry
Nocku?Podoba mi się takie podejście do sprawy!Nadzieję trzeba mieć zawsze!Marzenia lubią żeby im pomagać w spełnianiu się!!!Mnie też, pozytywne działania innych, czy ich osiągnięcia motywują do pracy:innym się udało to i mnie się uda. Skoro jeszcze dzielą się swoją wiedzą ,doświadczeniami to tyko zabrać się do roboty,próbować,a czasami przez próbę zrobienia czegoś podobnego wychodzi coś innego,swojego,coś co może się podobać ...może też innym...i wtedy warto się tym też dzielić
Także Nocku...do działania!Spełniaj marzenia ogródkowe,a Ogrodowisko chętnie Ci w tym pomoże,tu tyle pozytywnych ludzi... niektórych udało mi się osobiście poznać,to wiem co mówię Masz już swój wątek,bo brak podpisu po którym można go znaleźć?
Miło mi,że Ci się u mnie podoba.Pochwały też motywują i dają dodatkową satysfakcję z tego co się zrobiło. Drzwi i płotek ,to zasługa RM i syna.Przekażę zachwytyDobrze mieć pomocników w spełnianiu marzeń...
...uDany ogród 18:30, 09 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

No i tak zrob zglaszaj male budowle potem zrob laczniki i bedzie git.
Znam ten bol jak jezdzilismy z kosiarka, grabiami w bagazniku jak cyganie.

Lubie grzyby zbierac ale u siebie ciesze sie, jak one maslaki tak siedza w mchu. Sporo juz zebralam daje do sloikow i susze.

Ciesze sie, ze cichaczem jestes u mnie.
Fotka majstersztyk, hosta piekne kolory.

Pozdrawiam do nastepnego widzynia

Elu jak przekształcą to rozbuduję, teraz chciałabym tam choć raz za kiedy przenocować, a taki metraż do tego wystarczy
My dzisiaj trochę zebraliśmy, ale na święta już mam

ale najpiękniejszy był las o poranku mgła...

Osiedlowy ogródek 18:29, 09 paź 2018

Do góry
A moze po prostu pod drzewem?
Wielkosc zalezna od Ciebie

...uDany ogród 18:27, 09 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Wybrać się musisz koniecznieTo ja ją w donicy wsadzę w ziemię

Sylwus jakoś doba jest za krótka...mam nadzieję, że w końcu się uda
To chyba najlepszy pomysł.

Ukojenie 18:24, 09 paź 2018

Do góry
Tulipany posadzone.
Siedzimy sobie z dzikusem na herbatcce i ciasteczku

A obok

I na przeciwko

Sciana wreszcie zarasta
Osiedlowy ogródek 18:17, 09 paź 2018

Do góry
Kokesz napisał(a)
Chyba jednak nie umiem rysować

Miało być podobnie do:
https://pl.pinterest.com/pin/35465915796137771/

Mi sie ten plan bardzo podobał. Już tak nie chcesz robić?
Ukojenie 18:00, 09 paź 2018

Do góry
Bylam w B i odebralam slodziaka:

Nakarmilam zwierzaki /dzikie tez/ i mocze tulipany.
W 'miedzyczasie' gotuje obiad a za jakies 20 minut o zmierzchu pobiegne sadzic cebulki.
Mocza sie 10 balerina, 20 czerwone van ejk i 10 orange emperor. Powinny starczyc so zakonczenia trawiastej.

Czekaja upstar, angeliq i kameleony. Trafia pod okno do tymczasowej hortensjowej.
W cieniu - zacieniona 17:14, 09 paź 2018

Do góry
Lubię taką jesień...słoneczną i cieplutką.

Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 17:12, 09 paź 2018

Do góry
Wersja trzecia róże osobno posadzone
Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 17:10, 09 paź 2018

Do góry
Wersja druga- róże z tyłu
Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 17:00, 09 paź 2018

Do góry

Zdjęcia niezbyt wyraźne. Donice w miejscu ewentualnych róż. Rabata będzie trochę szersza niż na zdjęciu
Ogród pod lasem 16:52, 09 paź 2018

Do góry
Iza, zerknij na szybko, o coś takiego chodziło?
ogród (nie)Mocy 16:39, 09 paź 2018

Do góry
Dragonka napisał(a)

Goście, goście, jak ja lubię cześć Zano, miło Cię poznać. Już wyjaśniam- droga prowadzi do przodu domu. Na razie korzystamy z drogi wewnętrznej, tj. jeździmy przez kawałek działki sąsiadów.Czyli wjeżdżając z drogi głównej jedziemy kawałkiem sąsiada, potem wjeżdzamy na naszą od "tarasu strony", a jak chcesz do wejścia, to trzeba jechać do końca. Ja jestem ostatnia, nie ma mną już nikogo, tylko dżungla
Kiedyś, kiedyś w dalekiej przyszłości ma być ślepa droga, która będzie dla nas dojazdową, stąd mąż tak się uparł, żeby dom tak postawić.

pokażę Ci na takim odręcznym planie , może lepiej zobrazuje to

Czyli kiedyś będziecie mieli własną drogę tę po lewej stronie na rysunku? I garaż jest w domu? A teraz parkujecie w tym blaszanym garażu czy w tym domowym? Blaszak zostaje na wieki wieków czy będziecie chcieli się go kiedyś pozbyć? Sorry, że tak dopytuję, ale to wszystko ma wpływ na jakieś planowanie rabat.
Na poprzednim rysunku zaznaczyłaś warzywnik na wprost tarasu. Czy nie lepiej umiejscowić go gdzieś indziej, bardziej z boku a na wprost tarasu (na którym udaje się czasami usiąść z kawą) stworzyć miłą dla oka rabatę?

No, ale planowanie nasadzeń to jeszcze przyszłość, na razie walcz Kobieto z ziemią.
Osiedlowy ogródek 15:16, 09 paź 2018

Do góry

Mi się najbardziej podoba taki kształt.
Ogród Muszelki 14:52, 09 paź 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Kwiatki niewielkie, o średnicy ok. 10 cm., ale bardzo urokliwe. Gdy clematis osiąga pełnię kwitnienia są ich tysiące.

Miałam czas zajrzeć do Ciebie i baaardzo mi się tu podoba
Za drzwiami do ogrodu... 14:50, 09 paź 2018

Do góry
Sylwia,a to może być ten Tiger?Wyrósł mi w rabacie ,przeniosłam do doniczki,jak był jeszcze malusieńki i zielony aby poczekać aż trochę urośnie do identyfikacji.Teraz się przebarwił i pewnie tak jak myślałam ,to jakiś sumak.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies