Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 19:54, 11 lis 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Też mi się wydaję, że trzy kulki spokojnie się zmieszczą. Do czasu aż te cisowe kulki osiągną docelowy wymiar, to trawy i bodziszki będą z pewnością odmładzane.

Racja Haniu, może nie ma co kombinować
sylwia_slomc... 20:55, 11 lis 2018

Podoba mi się pomysł Pszczółki, najbardziejOla jest bardzo długo dekoracyjna, do tej pory u mnie wszystkie jabłuszka trzyma, wygląda jak w koralach
anka_ 21:41, 11 lis 2018

Asiu mi się ta wersja bardzo podoba. Do tego tak jak na twoim rysunku-różne rozmiary kulek- środkowa z tyłu największa, z prawej- średnia i lewa dolna- najmniejsza. To nadaje trochę dynamizmu rabacie i ciut więcej miejsca na wypełniacze.
Ale najważniejsze, że trzy kule wchodzą.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Margerytka40 08:59, 12 lis 2018

I tak to ułożę, co będzie to będzie . A dziś zaczynam działać po drugiej stronie tego przejścia. Muszę śś wsadzić, w końcu chyba doczekała się miejsca
Margerytka40 09:42, 12 lis 2018

Na brzegach tej rabaty, tam gdzie będą bodziszki chcę jeszcze cebulowe jakieś. Musiałyby być dość wcześnie kwitnące, przed tym jak bodziszki zaczną być widoczne. Biorę pod uwagę krokusy, iryski, może przebiśniegi. Coś, czego nie trzeba by wykopywać.
Margerytka40 16:45, 12 lis 2018

Hortka pnąca dla Effki

Nie jest dobrze wyeksponowana bo ten płotek za niski
Margerytka40 16:51, 12 lis 2018

Pokażę Wam jeszcze hakonechloa macra Fubuki,
o tej porze roku jest cudna. Kupiłam w tym sezonie 1szt. na próbę. Bardzo mi się podoba

Margerytka40 17:36, 12 lis 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Podoba mi się pomysł Pszczółki, najbardziejOla jest bardzo długo dekoracyjna, do tej pory u mnie wszystkie jabłuszka trzyma, wygląda jak w koralach

No właśnie mnie też i wykorzystam go. Ta rabata całkiem fajnie mi pasuje. Jak będą jeszcze cebulowe będzie się na niej ciągle coś działo, od wiosny do zimy. I fajnie bo widzę ją z okna pokoju
eVka 18:30, 12 lis 2018

Margerytka40 napisał(a)
Hortka pnąca dla Effki

Nie jest dobrze wyeksponowana bo ten płotek za niski

Piękna, rzeczywiście potężna, gdyby miała wyższą podporę pewnie by była już bardzo wysoka. Ile u Ciebie rośnie?
Margerytka40 20:39, 13 lis 2018

effka napisał(a)

Piękna, rzeczywiście potężna, gdyby miała wyższą podporę pewnie by była już bardzo wysoka. Ile u Ciebie rośnie?

Coś pewnie z 10/12 lat. Właśnie rozważam czy zostawić ją w tym miejscu. Myślałam, żeby puścić ją na murek ścianki wodnej ale chyba musiałabym ją drastycznie przerzedzić i zostawić tylko z jeden dwa pędy. Jeśli nie tam to pewnie trzeba będzie ją wykopać ale mam kilka młodych pędów już ukorzenionych bo te które ścieliły się po ziemi same się poukorzeniały. Więc może znajdę dla nich inne miejsce. Mogłabym posadzić przy północnej ścianie domu, niech się po niej pnie.