Moje Gracki...nie kwitną,od dołu są węższe a wyżej jak fontanna,mają szersze źdźbła,od ziemi takie grube srebrnawe łodygi....i widzę,ze bedą duże,ale i tak zza Limek słabo je widać,więc wiosną je zabieram...
Wąska bardzo ta rabatka? Bo oprócz zawilców kwitnących jesienią dałabym może szałwie (u mnie ładnie przy ML wygląda New Dimension Rose ). W każdym razie coś kwitnącego latem. I sporo cebulek na wiosnę, bo tam łyso, dopóki nie odrosną trawy, prawda? A może pomiędzy jakąś zimozieloną kuleczkę?? Lub trzy rozrzucone, jak się zmieszczą, np Danica?No, coś zimozielonego bym poszukała. o, a brzegiem runiankę, ona nie potrzebuje słońca, a bardzo lubię jej błyszczące, ciemnozielone listki. Ja ją lekko koryguję cięciem i rośnie niziutko i gęsto. Ale wiesz, ja niedoświadczona jestem Tak tylko intuicyjnie
Edit. Tam z brzegu ładnie by wyglądał jako wykończenie rabaty bodziszek "Black Beauty" dla kontrastu zamiast runianki
Rozplenice dopiero zaczynają, ale cięzko się zbierały po posadzeniu z dzielenia.
Długo nie mogły się przyjąć i zazielenić, ale teraz kępiska jak trzeba!
Owocostany nasienne kanny.
Sosenka
słońce odpuściło więc cześć roślin posadziłam część zadołowałam i będę dzielić na wiosnę, w ogrodzie małe zmiany
trzcinniki juz na swoich miejscach docelowych
zadołowana molinia
widok ogólny na wiosnę będzie dopiero wykonczone chyba ..