Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:16, 17 mar 2014

Do góry
Mnie wywiało do pracy...
Szmaragdowy Zakątek 19:27, 17 mar 2014

Do góry
Hi hi nie ma to jak wrocławskie bukszpany kurcze chyba sama taką plantacje zaloże
Ogród do kwadratu 19:25, 17 mar 2014

Do góry
Aga to ja czekam na te Twoje pręty
Ogród niby nowoczesny ale... 19:24, 17 mar 2014

Do góry
Madzia moje gabiony stoją na podsypce jak pod pod kostkę granitową , ale moje są stabilne bo mają szerokość 50 cm, te wąskie to chyba wylącznie na wylewce betonowej
Opuchlaki 19:18, 17 mar 2014

Do góry
Ja postawiłam na EMA5 z wrotyczem ..zobaczymy czy to cokolwiek pomoże, będziemy testować rózne środki.
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:11, 17 mar 2014

Do góry
Dzieki za zdjęcia serbów, idealne.
Syla jak to robisz, że masz takie piekne żurawki,.... Bez krwetek ogrodowych.....
Kupiłam biohumus. Lać już? Nigdy go nie stosowałam a chcialabym polać po rabatach, ktore mają zbyt gliniastą glebę. Czy jednak będzie to odpoqiedni nawóz wiosenny dla roślin? Np żurawek?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:06, 17 mar 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Marzenko Fajnie, że tu jesteś

Powiadasz, że siarczan potasu nie rozpuści się PRZEZ ROK ???!!! Super

Przeczytaj PW.

Kindzia nie rozpuści sie granulowany..... Mój leży juz ponad 6 miesiecy na rabatach i wygląda jak nówka świeżo wysypana. Kupuj wylącznie krystaliczny, ktory ma konsystencje jak sól drobna.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:05, 17 mar 2014

Do góry
Macham zbiorczo i grupowo aby kolejnego tysiączka tak szybko nie zaliczyć Albowiem potem odnalezieni czegokowliek w moim własnym wątku graniczy z cudem....
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:03, 17 mar 2014

Do góry
Ania myślałam, że z moimi 7 piwoniami jestem potentat... A ja zwykły PIKUŚ jestem
Czy zamawiane przez internet od razu u ciebie kwitną, bo u mnie doopa... Trzeci rok czekam, po dwóch latach po 1 kwiatku miały...
Postawić trawkę nad i... 18:59, 17 mar 2014

Do góry
KAsiek nie chwal się u mnie po deszczu i ciepłej nocy magnolia tak samo wyglądała
Aga przypomnij mi ten preparat, ktory kupowałaś na robale w swoim ogrodzie -BIO coś tam
W Gąszczu u Tess 17:01, 17 mar 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
I to są prawdziwe zakupy Tesiu, nie ma co się rozdrabniać
Kulki z Ikea wypasione.
Lawendę viva może upoluję w ogrodzie A. bo tam w ubiegłym roku kupowałam. Zajrzę kiedyś po drodze z pracy.

Jak szaleć, to szaleć Podatna na pokusy jestem, jak nic... Ale - proszę docenić - oparłam się stożkom, choć były na stanie

Marzena2007 napisał(a)
Aleś poszalała zakupowo!

Biorę przykład z innych

baraga1904 napisał(a)
...nad tą lawendą też się zastanawiam.. ale turzyc u nas nie było...

Wszyscy tę Vivę chwalą za piękne kwiaty, to kupiłam. Ale potem przeczytałam, że Madżenka ma mieszane uczucia - kwiaty ma piękne, ale kwitnie raz i nie powtarza kwitnienia. A wąskolistna kwitnie do października (podobno, bo moja nie zdążyła drugi raz zakwitnąć w ub. roku).

Gabrysia_ napisał(a)
Tesiu...dzięki ogromne za informacje o bukszpanowych 6-pakach
Z lawendy będziesz zadowolona ,mam ja u siebie wyglada super!
Kulasków z I. zazdraszczam,ja dwa potrzebuje i jak już jakaś koleżanka jedzie to nie ma

A nie ma za co O, masz vivę? To lecę obejrzeć, może gdzieś znajdę fotkę.

ewa004 napisał(a)
No Ty masz się czym pochwalić ..

Bo ja mam blisko sklepy. Ale Tobie się należny medal za determinację

KasiaWB napisał(a)
Tess, bardzo gustowne zakupy kulki z I. ładnie przycięte aż się gęba śmieje do nich U mnie narazie budują I. ))) myślę, że spokojnie możesz je sadzić, a czosnki skupiać pomiędzy kulkami będzie super efekt, a przesadzanie czosnkom nie zaszkodzi, już sprawdzałam w tamtym roku )) zakwitły )
też mam tą lawendę, to był jeden z moich pierwszych zakupów na pustą działkę i ma się bardzo dobrze do dnia dzisiejszego
już chyba kiedyś pisałam u Ciebie odnośnie podpór pod rośliny - w ubiegłym roku kupowałam w markecie "Jula" również w 3 rozmiarach, ale czarne (mniej widać niż zielone) i koszt o wiele niższy niż w Obi

Kasiu, ale żeby skupiać czosnki, muszę wiedzieć, gdzie one wsadzone Właśnie na to czekam - żeby główki pokazały. Bo bez tego pouszkadzam cebulki, i nie będzie pięknot czosnkowych
Tak, o podporach w Juli czytałam u Ciebie. Nawet wówczas jeszcze nie wiedziałam, że w W-wie jest Jula

AgnieszkaW napisał(a)
Zakupy zrobiłaś Tesiu "wypasione'. Jestem zainteresowana lawendą "Viva", chyba jej muszę gdzieś poszukać i zobaczyć, jak u mnie będzie się sprawowała. Pozdrawiam ciepło

Agnieszko, Vivę kupiłam i cieszyłam się jak dziecko, a potem poczytałam u Madżenki. I cieszę się jakby mniej Pisałam w odpowiedzi Agnieszce (baraga), dlaczego.

Mala_Mi napisał(a)
Tesia, a u mnie Obi nie ma...... ot.. i pozamiatane.
Podpory takie mam i jestem z nich bardzo zadowolona, stoją na zewnątrz przez 12 miesięcy... i śladu czasu na nich nie widać Łatwo sie przestawiają, wiec w miarę potrzeby je przenoszę tu i tam... ale nigdzie nie chowam..

Podpory takie też mam. eM mi zrobił w ub. roku z resztek drutu zbrojeniowego W ub. roku miałam ich ciut za mało. No, ale w tym roku ubyły mi trzy wielkie krzewy hortensji, to może styknie.

JoannA napisał(a)
Tessiu, takie podpory zrobił mi M z drutu 6-tki, pozstałości po budowie. Pomalowałam na czarno, świetnie sprawdziły się w ubiegłym roku. Wcześniej oczywiście jedną kupiłam na wzór. W markecie "Jula" można taniej kupić.

A moje są w stylu angielskim, czyli zardzewiałe Zabroniłam eMowi je malować
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:49, 17 mar 2014

Do góry
Łosiu rabata pod lawendy była mocno rozpiaszczana i dodatkowo mieszana z torfem, mimo to na kilka metrów nie wymieniałam gruntu a nieprzepuszczalne gliniaste podłoże ma kilkadziesiąt centymentrów w głab. Robilismy odwierty w glebie to znam jej budowę i jest tragedia. Przy ulewnych deszczach (a takie były ciagle w ubiegłym roku) woda stoi na całej dzialce, nawet spadek gruntu za bardzo nie pomaga. Ale mimo wszytsko jakoś sobie radzi moja lawenda, raz lepiej raz gorzej. Oby tegoroczne lato nie bylo tak ulewne...

Alinka - mam maseczki... Kupiłam.... Nasypałam nawóz tylko pod cebulowe bo w tym wietrze więcj nie dałam rady...

Makkasia - lawenda NN po prostu ma nazwę wąskolistna... I bądż tu mądra.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:44, 17 mar 2014

Do góry
Witajcie muszę wprowadzić program nalrawczy i odpowiadać tylko na pytania w przeciwnym razie za chwilę machniemy kolejnego tysiączka
Zatem jeszcze raz dziekuje za życzenia grupowo, bez Was nie byłoby mnie na tym forum, dziękuję za to.
Ogród do kwadratu 23:37, 16 mar 2014

Do góry
To co to za slupki? Z czego wykonane?
Ogród Magdalenka 23:35, 16 mar 2014

Do góry
Ślicznie krokusy we wrzoścach wygladają
Żywopłot strzyżony liściasty 23:28, 16 mar 2014

Do góry
dyha napisał(a)
Jeśli mogę się wtrącić - czy ktoś z Was przycinał kiedyś wiekowy żywopłot z graba? Nie liczy się sam wygląd czy efekt, ale trzeba wziąć jeszcze pod uwagę wysiłek - poprostu - trzeba liczyć siły na zamiary. Nie ma nożyc, które poradzą sobie z grubymi konarami graba - pozostaje piła Przycinałem już takie i wiem ile trzeba się przy tym natrudzić. Pozdrawiam

Dlatego trzeba ciąć systematycznie w godzine tnę 30 mx1,8 m z każdej strony i nie jest to ciężkie dla kobiety. W Holandii oglądałam setki metrow takich wiekowych żywoplotów, systematycznie ciętych, mają wylacznie cienkie gałązki. Jesli się cokoliwiek zaniedba to zawsze potem doprowadzenie do porządku jest ciężkie.
Rododendronowy ogród II. 23:19, 16 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Mój M też każdego dnia w koszuli i garniturze do pracy chodził i trzeba było prasowac ale ja ani raz nie prasowałam mimo stazu małzeńskiego mocno przekraczającego Twój wiek. Przecież na zelazku nie pisze ze moga używac tylko kobiety i na pralce też nie pisze wiec obydwoje sami sobie ubrania przygotowywaliśmy oczywiście bez zadnych automatów. Czytałam u Ciebie że do Londka sie wybierasz i to chyba w tym czasie gdy miałaś byc u mnie , .........Mój termin mocno zależny od pogody wiec się na niego nie oglądaj. To lilia mam nadzieje zakwitnie w tym roku u Ciebie.Pozdrówka.

Identycznie mam z moim M. Przecież on mi koszuli do pracy nie prasował, dlaczego ja mialam jemu? Po 22 latach małżenstwa lepiej koszule prasuje niź ja
Miejsko & sielsko 23:13, 16 mar 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Ja tnę bukszpany i tuje nożycami z Tchibo

Ja też tymi owczymi ale rdzewieją
Polecam takie nożyce do bukszpanów, trzeba się jednak nauczyć to obsługiwać. Do żywopłotu i stożków niezastąpione, do kulek lepsze te tzw owcze
http://www.fiskars.pl/Ogrod/Produkty/Galazki-i-pedy/Nozyce-do-zywoplotu/114770-Dzwigniowe-nozyce-do-zywoplotu

Poczytaj ten art
https://www.ogrodowisko.pl/watek/431-nozyce-szpalerowe
Miejsko & sielsko 23:03, 16 mar 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Marzenko, możesz mi powiedzieć co znaczy skrót ZC... pytałam u Ciebie o te donice ale nie dowiedziałam się i ja nic nie "wiedzieć" gdzie to takie cuuuuda się nabywa... ja też chcę

To Zielone Centrum . Wykupiłam te donice.....
http://www.zielone-centrum.pl/
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:52, 16 mar 2014

Do góry
Madżenka - gratki fajnie, że jesteś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies