Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

Matka 07:53, 16 mar 2014

piękne zakupy, Tessiuo tej lawendzie nie słyszałamciekawe czy fajna?dzięki za wskazówki o cięciu runianki, nie wiedziałam, że tak tzreba dzięki
ewa004 11:02, 16 mar 2014

Kradziej
makkasia 11:22, 16 mar 2014

Ale zakupy szoook czekam na foty z sadzenia
Macham
as226 22:24, 16 mar 2014

Lawenda u Tess już w ziemi, wiem sama widziałam dziś na własne oczy Ogród przecudnej urody, taki ogrodowiskowy. A sama Tess to bardzo miła, ciepła i wesoła osoba. Teresko bardzo dziękuje.

Tess 17:01, 17 mar 2014

JoannA napisał(a)
I to są prawdziwe zakupy Tesiu, nie ma co się rozdrabniać
Kulki z Ikea wypasione.
Lawendę viva może upoluję w ogrodzie A. bo tam w ubiegłym roku kupowałam. Zajrzę kiedyś po drodze z pracy.

Jak szaleć, to szaleć Podatna na pokusy jestem, jak nic... Ale - proszę docenić - oparłam się stożkom, choć były na stanie

Marzena2007 napisał(a)
Aleś poszalała zakupowo!

Biorę przykład z innych

baraga1904 napisał(a)
...nad tą lawendą też się zastanawiam.. ale turzyc u nas nie było...

Wszyscy tę Vivę chwalą za piękne kwiaty, to kupiłam. Ale potem przeczytałam, że Madżenka ma mieszane uczucia - kwiaty ma piękne, ale kwitnie raz i nie powtarza kwitnienia. A wąskolistna kwitnie do października (podobno, bo moja nie zdążyła drugi raz zakwitnąć w ub. roku).

Gabrysia_ napisał(a)
Tesiu...dzięki ogromne za informacje o bukszpanowych 6-pakach
Z lawendy będziesz zadowolona ,mam ja u siebie wyglada super!
Kulasków z I. zazdraszczam,ja dwa potrzebuje i jak już jakaś koleżanka jedzie to nie ma

A nie ma za co O, masz vivę? To lecę obejrzeć, może gdzieś znajdę fotkę.

ewa004 napisał(a)
No Ty masz się czym pochwalić ..

Bo ja mam blisko sklepy. Ale Tobie się należny medal za determinację

KasiaWB napisał(a)
Tess, bardzo gustowne zakupy kulki z I. ładnie przycięte aż się gęba śmieje do nich U mnie narazie budują I. ))) myślę, że spokojnie możesz je sadzić, a czosnki skupiać pomiędzy kulkami będzie super efekt, a przesadzanie czosnkom nie zaszkodzi, już sprawdzałam w tamtym roku )) zakwitły )
też mam tą lawendę, to był jeden z moich pierwszych zakupów na pustą działkę i ma się bardzo dobrze do dnia dzisiejszego
już chyba kiedyś pisałam u Ciebie odnośnie podpór pod rośliny - w ubiegłym roku kupowałam w markecie "Jula" również w 3 rozmiarach, ale czarne (mniej widać niż zielone) i koszt o wiele niższy niż w Obi

Kasiu, ale żeby skupiać czosnki, muszę wiedzieć, gdzie one wsadzone Właśnie na to czekam - żeby główki pokazały. Bo bez tego pouszkadzam cebulki, i nie będzie pięknot czosnkowych
Tak, o podporach w Juli czytałam u Ciebie. Nawet wówczas jeszcze nie wiedziałam, że w W-wie jest Jula

AgnieszkaW napisał(a)
Zakupy zrobiłaś Tesiu "wypasione'. Jestem zainteresowana lawendą "Viva", chyba jej muszę gdzieś poszukać i zobaczyć, jak u mnie będzie się sprawowała. Pozdrawiam ciepło

Agnieszko, Vivę kupiłam i cieszyłam się jak dziecko, a potem poczytałam u Madżenki. I cieszę się jakby mniej Pisałam w odpowiedzi Agnieszce (baraga), dlaczego.

Mala_Mi napisał(a)
Tesia, a u mnie Obi nie ma...... ot.. i pozamiatane.
Podpory takie mam i jestem z nich bardzo zadowolona, stoją na zewnątrz przez 12 miesięcy... i śladu czasu na nich nie widać Łatwo sie przestawiają, wiec w miarę potrzeby je przenoszę tu i tam... ale nigdzie nie chowam..

Podpory takie też mam. eM mi zrobił w ub. roku z resztek drutu zbrojeniowego W ub. roku miałam ich ciut za mało. No, ale w tym roku ubyły mi trzy wielkie krzewy hortensji, to może styknie.

JoannA napisał(a)
Tessiu, takie podpory zrobił mi M z drutu 6-tki, pozstałości po budowie. Pomalowałam na czarno, świetnie sprawdziły się w ubiegłym roku. Wcześniej oczywiście jedną kupiłam na wzór. W markecie "Jula" można taniej kupić.

A moje są w stylu angielskim, czyli zardzewiałe Zabroniłam eMowi je malować
Tess 17:19, 17 mar 2014

aga_szsz napisał(a)
takie zakupy to mi się po nocach śnią
że też mam ponad 100 km do najbliższego OBI
nie wspominając i IKEI

Taaa, a mnie się śnią po nocach kulki, bo pogoda wstrętna i nie ma kiedy ich wsadzić.
Kiepsko macie z tymi sklepami, to fakt.

Urszulla napisał(a)
Fajne zakupy
trochę pozaglądałam na hortensje i ich nawożenie,
a ten temat mnie bardzo interesuje z powodu mojej nowej rabaty
człowiek się tu uczy cały czas

O Ula Zrobiłaś już tę rabatę hortensjową? Zaraz polecę zobaczyć.

victoriagos napisał(a)
Tess zapomniałam się spytać o cenę bukszpaników kulek z Ikei

te w 6 paku wychodzą drogo, ja kupiłam po 2 zł i są chyba większe - muszę zrobić zdjęcie

Viki, poszło na pw. A Twoje bukszpanki już widziałam - wypasione, z pewnością warte tej ceny.

ewa004 napisał(a)
Ej nie narzekajcie że do Obi daleko macie ja pojechałam 80 km po dwie kulki Dobrze że chociaż lawedę kupiłam

Agentko, fajne jest to, że umiesz się śmiać z siebie
Jeszcze będziesz miała swoje kulki, zobaczysz.

Magda70 napisał(a)

Kurcze...lawendę nabyłam ale traw u nas nie zauważyłam....eM mnie poganiał lekko wprawdzie...ale aż tak mnie nie oślepilo! Jutro wróce i zerknę jeszcze raz....

Zwizualizowałam sobie tego eMa "lekko podaniającego" Madzię i leżę)))))))))) Dobrze, że jestem sama w domu

kitek81 napisał(a)
ale piękne zakupki, wszystko by mi się przydało ale lawenda rośnie mi już w kubeczku, troszkę bukszpaników też ukorzeniłam, trawa tyle że pampasowa też mi ładnie rośnie, tylko moje to maluszki wszystko, a Twoje to już duże, wypasione roślinki oj będzie rewolucja w ogrodzie u Tess

Nie rewolucja, tylko malutkie zagęszczanie
Bukszpaniki Twoje już się ukorzeniły? Lecę zobaczyć.

as226 napisał(a)
Zakupy piękne, jest czym się pochwalić. Same cudowności kule bukszpanowe, lawenda i trawki

Asiu, lawendę też już masz I trochę trawek, choć nie tych.

Bogda napisał(a)
piękne zakupy, Tessiuo tej lawendzie nie słyszałamciekawe czy fajna?dzięki za wskazówki o cięciu runianki, nie wiedziałam, że tak tzreba dzięki

Ja też nie wiedziałam, dokąd w sklepie nie zobaczyłam.

ewa004 napisał(a)
Kradziej

jaki kradziej? Podałam przecież żródło, to nie jest kradzież, tylko zapożyczenie

makkasia napisał(a)
Ale zakupy szoook czekam na foty z sadzenia
Macham

A ja czekam na sadzenie

as226 napisał(a)
Lawenda u Tess już w ziemi, wiem sama widziałam dziś na własne oczy Ogród przecudnej urody, taki ogrodowiskowy. A sama Tess to bardzo miła, ciepła i wesoła osoba. Teresko bardzo dziękuje.

Toż już dziękowałaś ze trzy razy Niech rosną zdrowo i radują serce i zmysły
A ogród jeszcze mało ogrodowiskowy jest, tu się muszę z Asią nie zgodzić.

Buziaki dla wszystkich Miłych Gości, tesiskam mocno
Tess 17:27, 17 mar 2014

Pokażę fotki z sadzonkowania buksików.

Duże sadzonki.

Tess 17:33, 17 mar 2014

Małe też ukorzeniłam.
Zobaczymy, które lepiej się ukorzeniają.

Dla porównania niżej pokazuję duże.

Tu częściowy efekt pracy.

Uprzedzając ewentualne uwagi - tak wiem, że sadzonki mają miodówkę. Ale to się załatwi w najbliższym możliwym terminie

Tess 17:59, 17 mar 2014

Viva posadzona już na rabacie niezapominajkowo-andżelikowej

Obawiałam się, że termin kwitnienia tulipanów może nie zgrać się z kwitnieniem niezapominajek, ale wszystko wskazuje na to, że to jednak wyjdzie.

Rozważam - natchnął mnie MarekW - posadzenie tu także różowych róż.
Bo jak przekwitną niezapomnajki i tulipki, to potem zostanie tylko lawenda. Takie róże kwitnące cały czas...

Czy to dobry pomysł?
Kondzio 20:16, 17 mar 2014

Dobry pomysł hi hi hi plantacji zazdroszczę hi hi hi