Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

Madzenka 19:45, 16 mar 2014

gusiarz napisał(a)
Ewuniu... jak miło, że wpadłaś... dzisiaj zupełnie nie wiosenna pogoda... odsypiam sobotę...i... myślę o białej rabacie w zakątku z serbami i brzozą. Będą kule bukszpanowe.... szpaler z anabelki... żywopłot grabowy... pustynniki... ale to kiedyś .

Mam patyczkowe przedszkole i z anabelek i z limek... Limki wyglądają ok, listki puściły, choć wiem, że to nie świadczy o sukcesie w ukorzenianiu.Pojawiły się na ich łodyżkach białe kropeczki... i to własnie zwiastuje niedługie pojawienie się korzonków...(I hope ) Co do anabelek - na razie cisza... Część stoi w wodzie, część ukorzeniam w ziemi... eksperymentuję. Muszę przepikować werbenę... ma już za gęsto...

Juz zrobiłaś krok do przodu do swojej wymarzonej rabaty
Rench 20:00, 16 mar 2014

A moje krokusy nie kwitną jeszcze,chyba padnę na kolana przed nimi,coby zakwitły chociaż, o zapacu nawet nie marzę...
Kurdile,może i ja spróbuję z patyczka moje hortki bobo rozmnożyć....? Do ukorzeniacza dajesz,czy najpierw do wody ?
gusiarz 20:33, 16 mar 2014

Magda - moje krokuski są malusie... mikrusie... więc myślę, że to botaniczne odmiany. Tylko one pachniały - robiłam porównanie z dużym fioletowym - on już nie waniał

Aga... ja się sąsiadami nie przejmuję... wiedzą, że na punkcie ogrodu mam hoooop, więc wąchanie róznych kffiatków zaliczają do tego hooop

Marzenko - owszem pierwszy, całkiem niezły krok już za mną ...

Reniu - odpisałam u ciebie
noemi 20:46, 16 mar 2014

gusiarz napisał(a)
Drzewka posadzone

Aga , co ile , mniej więcej , sadziłaś buki ? i jak zamierzasz je prowadzić ?
gusiarz 21:15, 16 mar 2014

Magdziu - ok 2,8m... płaska ścianka na słupkach i linkach. W ubiegłym tygodniu betonowaliśmy stopy do słupków. Zostało szlifowanie i malowanie słupków, rozciągnięcie linek i upięcie gałązek
Jagodaa 21:28, 16 mar 2014

Aga, a czy Ty masz dostęp do buków po drugiej stronie ogrodzenia? Czy do się to tak zorganizować, że nie trzeba ich ciąć od drugiej strony?
Loosiuu 21:41, 16 mar 2014

Wydaje mi się, że jak ma być płaski ekranik to da się dojść tam ręką, żeby uciąć co nieco.
noemi 21:44, 16 mar 2014

gusiarz napisał(a)
Magdziu - ok 2,8m... płaska ścianka na słupkach i linkach. W ubiegłym tygodniu betonowaliśmy stopy do słupków. Zostało szlifowanie i malowanie słupków, rozciągnięcie linek i upięcie gałązek

Dziękuję Aguś słupki i linki, och jesteście zdolniachy na 102 ! Będzie bossssko
Madzenka 23:37, 16 mar 2014

To co to za slupki? Z czego wykonane?
gusiarz 08:02, 17 mar 2014

Jagoo mogę wejść za mur - tam jest droga... wprawdzie prywatna, ale da się wejść z drabiną. Mogę też stanąć na murze i ciachać

Filip - taka też się da...chyba... Będę dopiero eksperymentować

Marzenko - słupki to drewniana kantówka. EM bał się motania bambusów.... że nie wyjdzie prosto, że się porozjeżdża... Mam nadzieję, że linki zdadzą egzamin... zobaczymy

Magda - zdolniacha to z eMa - on robi wszystkie prace ciężkie... ja tylko asystuję