Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Małej Mi 2017 01:18, 04 paź 2018

Do góry
Jesień przyszła i nie ma na to rady..dobranoc, bo zaraz pobudka..... buuuuuu ale te pierwsze foty z poranka musiałam wrzucić ku pamięci..

Ogród Małej Mi 2017 01:17, 04 paź 2018

Do góry
mira napisał(a)

To nie jest sucho..to jest megasucho.. za to podlałam jedną rabatę. Jutro chyba zacznę podlewać.. bo wszytko pada, nawet stare hortensje zwiędły

No jak ja Cię rozumię - to megasucho tak psuje nastrój i wyjątkowo słucham narzekania - w sobotę podlewałam też a w nocy był przymrozek też.

taki klimat

Podlewałam raz albo dwa, teraz jedną rabatę.. nawadnianie dla RH się popsuło.. test na wytrzymałość dla ogrodu.. co przetrwa to będzie.. szkoda mi tylko RH i azali bo to odbije się na kwitnieniu w przyszłym roku. No i liście pogubiły w duzej ilości Tylko konewki się przewalają po ogrodzie.. bezużyteczne Tak mało czasu na ogród to jeszcze nigdy nie miałam. Ale w tym też może być jakiś cel..bo pora zrobić zmiany.. pożegnać się z kapryśnikami..

Jedyne znośne róż w tym roku.. tylko dlaczego róża Lawender Flawer Circus ma wysokość ok. 3,0m!!!!! róża Hansestadt Rostock niezawodna.. najzdrowsza i najładniejsza.. i tylko ok. 2,0m w porywach Jeszcze Graham Thomas jest na rabacie, ale takk jakby go nie było.. mały, słaby wypuszczone 2 baty wiar złamał..ale nie żal mi go. Bo tak strajkuje po przesadzeniu, od 3 lat.

Ogród Małej Mi 2017 01:10, 04 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
U mnie tez cały czas przymrozki, szyby fo skrobania
dobrze ze niewielkie
Nic jeszcze nie chowam

Dziś padał grad.. deszcz i jak na październik przystało piźdiernikowało..

Myślałam, że jak kupię to się wezmę i posadzę.. nie wyrabiam... chyba zadołuję w warzywniku w którym wystarczy wypielić werbenę i inne ziele.
Stary gril stoi do wywiezienia całe lato.. udajemy tak jak ja że tego nie ma.. sporo tam doniczek i sporo już wykopane..

Przed wczoraj upinkoliłam bonazaja dla ubogich.. wnerwiał..na tempo ciachałam.. i dopiero tera zobaczyłam na foto, że jednej kuli nie przycięłam.. i po to są potrzebne fotografie

Sosne też zmniejszyłam o 1/3 bo mi zarosłą pół ogrodu i nie widziałam co za oknem się dzieje.

I tyle prac przez ponad miesiąc

Ogród Małej Mi 2017 01:05, 04 paź 2018

Do góry
Wczoraj rano... dziś już beznadziejnie ..ale za to podlewało...

Za drzwiami do ogrodu... 00:41, 04 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Faktycznie Ania za drzwiami swojego ogrodu czaruje swój ogrodowy świat I roślinki
Powojnik tak kwitnący o tej porze roku jest rewelacyjny
Ciekawy kolor niebieskawy a w innym świetle wrzosowy.
Piękny jest. Ja jego nie mam.

Już sama nie wiem jaki on ma właściwie kolor...ale chyba do wrzosowego mu bliżej
Z kwitnących,różyczki jeszcze dają radę...
Queen Elizabeth

Stadt rom i Artemis:

Za drzwiami do ogrodu... 00:34, 04 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Alicjo, ten clematis to Morning skySama jestem zdziwiona jego teraźniejszym większym niż latem kwitnieniem.Mam go drugi rok,ale w tamtym prawie nie kwitł,po posadzeniu,najpierw zmarniał potem odbił bujnie pędami,ale jesienią zakwitł bladymi, małymi może trzema kwiatami?Za to w tym roku pięknie
Kolor na zdjęciach zależy od światła,tu robione po obu stronach pergoli ,więc jedno jest bardziej pod słońce.

Też będę jeszcze w innym kolorze szukać takiego długo kwitnącego.

Pięknie prezentuje się ten clematis na jasnej pergoli.

Potwierdzam, to bardzo fajna odmiana. Warta polecenia. Bardzo długo i obficie kwitnie, bujnie rośnie, nie choruje.
Kiedyś wstawiłam jego zdjęcie. Zaraz poszukam.
Za drzwiami do ogrodu... 23:55, 03 paź 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Ta pierwsza fotka w cudnym kolorze, druga też, chociaż trochę blada
Dzięki Aniu za nazwę, zapisuję , jesli znajdziesz coś podobnego, długokwitnącego daj znać, proszę

Ciekawa jestem czy Clematis Kryspina kwitłby trochę dłużej niż podają , czyli choćby jeszcze we wrześniu.Może spróbuję go kupić.
Morning sky ma w opisie kwitnienie do końca września,ale gdyby było jeszcze ciepło kwitłby pewnie jeszcze długo.Po ostatnich wiatrach i dzisiejszym deszczu jeszcze nieźle wygląda,choć trawnik usypany jest jego płatkami.
Zdjęcia późno popołudniowe:

Mokradło... i mój ogród 23:11, 03 paź 2018

Do góry
Dosadzę tu kulki bukszpanowe przesadzone z różanki. Musiałam oczywiście teraz podzielić kępy miskantów

I co ja mam teraz zrobić z tym?

Ogród z rzeźbą 22:58, 03 paź 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Idę stąd... Szlag trafił moje samozadowolenie z posadzenia wszystkich doniczek... Rodgersja mi została, zapomniałam o niej... No to już sobie przypomniałam... I tak jej nie wsadzę bo mnie dopadło przeziębienie

No sorry, żem Ci to uczyniła. Ale cóż to jest jedna doniczka, toż to pięć minut roboty, możesz dalej upajać się swoim błogim samozadowoleniem (stan do pozazdroszczenia).

A tak w ogóle to należy mi się słowo "dziękuję", no chyba Ci uratowałam tę rodgersję

Ogród z rzeźbą 22:55, 03 paź 2018

Do góry
Dla wielbicielek mojej Lady, zbereźnic, kochających kobiece akty, pragnących posiadać gołą babę w ogrodzie, świętych, świętych inaczej, kochających gołe baby itp. itd., czyli wszystkich uczestniczek dyskusji o gołej babie w ogrodzie

Mokradło... i mój ogród 22:53, 03 paź 2018

Do góry
Jesiennie się zrobiło Czasu mało a planów na zmiany w ogrodzie dużo.

Przyszły moje hortensje ogrodowe Fantasia Forever & Ever

Żeby je posadzić musiałam wykopać 15 róż okrywowych spod catalp, przy okazji (po ostrym przycięciu róż) odsłoniłam miskanty:

Chwilowo był bałagan. Wiem, że marne na razie te moje kulki bukszpanowe:

Ptasi gaj 22:51, 03 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)
Czekam na fotki memory

To jest najnowszy zakup Menory 20 zł ok 1,60 metra, ladna.

Ogród z rzeźbą 22:49, 03 paź 2018

Do góry
malgol napisał(a)
Anula, melduje ,że tawułki posadziłam...te rzekomo 2 sztuki zmieniły się w 7...no nie wiem jak Ty liczyłaś ,ale ogromne dziękiPowinny już w przyszłym sezonie pokazać co potrafią bo dostały dużo kompostu

No cóż, jedni zamieniają wodę w wino, a innym cudownie mnożą się tawułki.
Dobrze, że je porządnie dokarmiłaś.

Ogród z rzeźbą 22:46, 03 paź 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Twoja, Aniu, piękniejsza...Ach, chciałabym mieć taką golaskę w ogrodzie...

Hmmm, no cóż..., jak moja zaginie to wiem gdzie szukać

Ogród z rzeźbą 22:44, 03 paź 2018

Do góry
Mary napisał(a)
Hihihi. Łódzka czy kopenhaska? Oto jest pytanie...

Mojej bliżej do kopenhaskiej, płetwa je łączy.

A te kwitną nieustająco:

Ogród z rzeźbą 22:42, 03 paź 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
Aniu grzyb jak dla mnie paskudny
widze ze masz oldport, zadowolona jesteś z tej rózy?

Dla mnie też paskudny, aczkolwiek ciekawy. Zapomniałam sprawdzić w niedzielę jaki jego stan aktualny, a miałam dziada wykopać i zutylizować.
Kamilko, w tym roku to ja z żadnej róży nie jestem zadowolona. Prawie wszystkie to ubiegłoroczne zakupy, więc młodziaki. To lato nieźle dało nam w kość, roślinom też, moje róże w zasadzie nie przybrały w rozmiarach (oprócz kilku wybujałych) a teraz potwornie chorują, prawie całe łyse. Old Port mam dwie sztuki i obie nędznawe, ale nie możesz się tym sugerować, bo tak jak napisałam: ten rok nie jest miarodajny. Dodatkowo u mnie róże nie maja z pewnością tyle słońca ile powinny mieć, to też z pewnością ma wpływ na ich rozrost. Ale przed zakupem naczytałam się sporo bardzo pozytywnych opinii na temat tej róży, kolor ma piękny:

Blaski i cienie nowego życia 22:39, 03 paź 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Ula pokaż swoją różę Chopin? Charles Austin tak ma, że wybija pędy bardzo wysoko jesienią. Ja je obcinam, tylko w miarę wcześnie. U mnie nie kwitnie na tych pędach, ale np. Heritage jak najbardziej.

Chopin kwitnie kiściami na czubku

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:38, 03 paź 2018

Do góry

Co to? Sliczne
Ogród z rzeźbą 22:34, 03 paź 2018

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)

Aniu, jakoś tak, Twoja rzeźba skojarzyła mi się z łódzką syrenką. Zobacz , czy też tak to odbierasz?
https://dzienniklodzki.pl/lodzka-syrenka-w-pasazu-rubinsteina-czeka-na-renowacje/ar/794148

Witam Cię Aniu u się. A czy ta łódzka to na pewno syrenka? No bo syrenka powinna mieć płetwę zamiast stópek. Wygląda na to, że w Łodzi to jednak nie syrenka. Ale pozę ma zbliżoną. Ta łódzka jakby "pełniejsza" w kształtach.

Mokradło... i mój ogród 22:23, 03 paź 2018

Do góry
Gdy ma się słabość do zielonego nie można przejść obok takiej różanki

Z ostatniego wyjazdu: zamek w Malborku, a dokładniej taras południowy – Ogród

Te skrzynki robiły niesamowite wrażenie.

I białe pergole obsadzone różami pnącymi. Ciekawie musi być tam w lecie.

Róże New Dawn z czerwonymi(może to Flammentanz). Bałabym się takiego połączenia kolorów w swoim ogrodzie, a tu proszę jak pięknie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies