Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odnowy 15:29, 18 lip 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

ta po lewej to ubiegłoroczna sadzonka, na środku może ktoś mi podpowie co to za odmiana?

Ta po prawej to wygląda na Raspberry Truffle. Bardzo ładna
Miejski ogród w wersji mini 15:16, 18 lip 2018

Do góry

Tajemniczy Ogród 15:14, 18 lip 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Basiu, Ewo, Haniu,Anulko, Kasiu, Wiklasiu i Kasiolko, Baaardzo Wam Dziewczyny dziękuję za Wasze wspierające słowa. Naprawdę dziękuję. Były potrzebne. Trzy dni po pogrzebie Babci pojechaliśmy na zaplanowane żagle na Mazury. To też byl potrzebny czas, trochę pozbierałam emocje, poukładałam wspomnienia, odpoczęłam. Teraz na chwilę wracam i zaraz znów wyjazd. Tym razem w góry. Z racji posiadania gromadki dzieci, nasze wakacje w dużej mierze spędzamy poza domem. Uwielbiają wyjeżdżać. Ja chyba jednak wolałabym w ogrodzie
Od soboty leje, ledwie zdążyłam w przerwach odchwaścić rabatki. Nic nie sadzę do sierpnia. Tylko chodzę i wzdycham. I podglądam sobie po cichu niektóre ogrody na O.

Wypoczywaj piękna róża...
Miejski ogród w wersji mini 15:13, 18 lip 2018

Do góry
Przestało padać. Idę zobaczyć czy da się coś posadzić .

W podziękowaniu za rady zostawiam świeże, na szybko robione lipcowe foty .

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:10, 18 lip 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Bardzo ładnie narysowałaś
Mam tylko jedno pytanie: czy jak tuje kieeeedyś urosną, to nie będą cieniowały borówek, malin itd.? Albo czy drzewka owocowe nie zacienią tegoż dobrobytu, który słońca potrzebuje w ilościach duuuużych?

Dzięki Zana
Zaznaczyłam PÓŁNOC-POŁUDNIE na rysunku. Drzewka owocowe to miniatury szczepione, ponoć mają być małe (jak w sadach teraz takie wąskie maluszki rosną).

dodałam jeszcze ściężkę z płyt betonowych w trawie.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 14:49, 18 lip 2018

Do góry
Może coś takiego?

narysowałam krzaczki owocowe, drzewka, dodałam skrzynie z truskawkami, a tam gdzie pusto to trawa by była, jak myślicie?
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:48, 18 lip 2018

Do góry
gobasia napisał(a

marzenie piekne - oprawic w ramki i na scianie powiesic na zimowe wieczory

jak bylo na weselu? potancowalas?
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:47, 18 lip 2018

Do góry
Iza przy takiej wilgotności powietrza to chyba nic nie pomoze...

w szklarni też mam ładne..

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:47, 18 lip 2018

Do góry
Przetacznik Christa wylądował ostatecznie na rondzie. Rozczarował mnie w tym roku. Może dlatego, że do czerwca przygniatała go szałwia lekarska. W zeszłym sezonie obie rośliny nie przekraczały 30 cm. W tym szałwia wystrzeliła na 80 cm i zwielokrotniła swoją szerokość. Rumienią się owocniki rugosy.

Makadamia pisała u siebie, że parzydło leśne uznawane jest za jedną z dłużej atrakcyjnych roślin. Na pierwszym zdjęciu jest wciśnięte między tawułkami. Na drugim zdjęciu deszczem zmyty wiraż.

Wzgórze chaosu 14:43, 18 lip 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)
Już wsponinałam wcześniej, ale na dowód wrzucę zdjęcia - miałam nie malować góry kominka a pomalowałam... Kobieta zmienną jest Nie wiem jak wam, ale mi się podoba. Przynajmniej widać dodatki na półce. reszta malowania musi zaczekać na poprawę aury, dziś istne oberwanie chmury. Niech popada, rośliny bardzo potrzebują deszczu. Szkoda mi tylko hortensji, leżą bidule na ziemi.

A nie mówiłam? Rewelacja! Jak się okopci to co za problem odświeżyc - to mały kawałek roboty
Belka też świetna. Przecierka rewela, jak chcesz rozjaśnić to proponuje bejce o nazwie koloru ,,brzoza". Pozostawia lekko białawą poświatę Ale słoje zostają
Ogród do odnowy 14:37, 18 lip 2018

Do góry
a dla ciebie zajawka i podziekowanie za przepiekne iryski

dywan z tojesci, wiesz ze zawsze je lubilam i sie udalo, mam zielono żólte dywany mozna po nich chodzic

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:37, 18 lip 2018

Do góry
Maskownica kompostownika. Potwór w środku to miskant ML.

I w tył zwrot- maskownica części prywatnej. Na skarpie rosną turzyce SS. Z powodu wiosennych niedoborów wilgoci miały słaby przyrost. Te na przedpłociu wygladają już godnie, te przy furtce średnio..

Przesadzony z brzozowej (gdzie dogorywał) dereń Variegata jest zadowolony z nowej miejscówki. Czekam jeszcze na aklimatyzację przesadzanych za ławeczkę hortensji. Mogłyby być ciut wyższe.

Pszczelarnia 14:33, 18 lip 2018

Do góry
Ta to ci pewnie dopiero pod koniec lipca zakwitnie.
Przynajmniej u mnie z siewu tak zakwitły.
Moja bajka 14:30, 18 lip 2018

Do góry

klon po cięciu puścił nowe liście. Fajnie kontrastują te nowe ze starymi

kwitnie słoneczniczek od Abiko
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:28, 18 lip 2018

Do góry
No i po robocie...ni z tego ni z owego 10 minutowa ulewa i stoi woda a powietrze jak w saunie zaraz bedzie następna ulewa..

. będzie po pomidorach ,a takie mam ładne w gruncie

ogórki też pewnie szlag trafi

Przerwa na kawę... 14:27, 18 lip 2018

Do góry
Gosiu - trzeba było to zrobić bo rośliny miały za ciasno i nie do końca to wyglądało tak jak chciałam. Teraz tylko żurawki muszą odżyć po podziale i będzie OK. Taką mam nadzieję

Anula - ja cię ozłocę!!!
Nawet nie wiesz jakie niecenzuralne słownictwo mi się wymknęło. To jest Honeydew (a przynajmniej jako taka kupowana) tylko w tym roku, a może na razie tylko, jakaś taka jasna. Wiesz, że ja o tym kompletnie zapomniałam? Tak jak i z Knautią mi się pomerdało za co przepraszam - poprawiłam, bo to ty jesteś moją pamięcią normalnie na stare lata . Mam za swoje, że nazw sobie nie piszę

Ze zrywaniem darni bardzo ciężko. Muszę przerwy robić po 3-4 taczkach bo ręce odpadają. Nie jest problemem samo zrywanie ale wywożenie tego ciężaru i omijanie przeszkód w postaci np. kamyczków w trawie rozsypanych bo obwódki kiedyś nie zrobiłam. Więcej czasu to zabiera niż myślałam. Po deszczu jest łatwiej zrywać ale ciężej wozić. Żeby nie było - to z dzisiaj urobek. Ten mały kawałek to przyczepka towaru. Przerażające jest to, że tyle ile wywiozłam to i tyle muszę przywieźć piachu i kompostu na polepszenie struktury gleby.
Moja bajka 14:26, 18 lip 2018

Do góry
Stefa
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:24, 18 lip 2018

Do góry
Leje i miota. Kolejny leniwy dzień w prezencie.
A tymczasem w zakamarkach ogrodu

Wczoraj wyczytałam u Pszczółki, że żegna się nieodwołalnie z hortensją dębolistną.
Po dzisiejszej wizji lokalnej stwierdziłam, że odejście onej u mnie było ciche. Przemarzła mocno zimą, wiosną żyła jedna gałązka, a teraz zero oznak życia. Podniosła się natomiast z upadku hortensja Kyushu. Rośnie w głębi rabaty i dotąd nie zawsze pamiętałam o jej odżywieniu. Podobnie posadzona Tardiva radzi sobie świetnie bez wszelakiej ingerencji. Ta potrzebowała dopieszczenia.

Ani wichury ani deszcz nie przeszkodziły żarówiastej lilii.

Dobrze zaaklimatyzowały się gaury.

...uDany ogród 14:20, 18 lip 2018

Do góry
dana1s napisał(a)
włoskie uliczki

Cudnie Danusiu będę w maju spacerować tymi uliczkami
Pozdrawiam serdecznie foteczki cudne
...uDany ogród 14:18, 18 lip 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Witaj Kasiu w moim ogrodzie
Miło mi, że chcesz zostać na dłużej, dziękuję!
Według mnie Watanabe na pniu może wyglądać ciekawie, właśnie przez ten pagodowy układ.
Ja, jakbym miała wybierać to chyba koreańską lub angielską. One zdecydowanie lepiej wyglądają w formie szczepionej. Watanabe w swoim naturalnym pokroju jako krzew wygląda najładniej.
To moje zdanie

Dziękuję Ci bardzo, tak właśnie myślałam, że lepiej poszukać innej kaliny .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies