Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

mikina34 08:44, 28 wrz 2018

Toszka napisał(a)
Ja bym z runianką do wiosny się wstrzymała, jesli masz ją przesadzać.

No i właśnie oszczędziłaś mi czasu i stresu dobra kobieto
thx
anabuko1 06:40, 29 wrz 2018

anka_ napisał(a)

Dęby w jesiennych szatach, ale przetacznik jesieni nie czuje.

I przetacznik i hortka jeszcze jesieni nie czuje, pięknie wyglądają
anka_ 00:38, 02 paź 2018

mikina34 napisał(a)
O matuchno, Aniu, u Ciebie jeszcze taka piękna hortka się uchowała? Moje całkiem suchelce , ale i przetacznik cały czas w sile Tak czy siak, fajna kompozycja

Odnośnie dębów, to będąc w Arboretum w Rogowie doczytałam, że te własnie dęby czerwone ze względu na swoją agresywność w rozsiewaniu są "najeźdźcami" i wypierają nasze rodzime dęby szypułkowe. Ale przebarwiają się pięknie trzeba im przyznać

Moniu niestety hortka po ostatnich kilkunocnych przymrozkach już tak pięknie nie wygląda- zbrązowiała. Ale przetacznik absolutnie nocnymi minusami się nie przejął.
Co do dębów- hm... muszę ze wstydem przyznać, że wiedziałam o tym zanim je posadziłam. Ale te barwy i brak mączniaka wziął górę nad rozsądkiem. Ale dookoła mnie same pola uprawne, więc mam nadzieję że nie wymsknie się on spod kontroli.

Jeden z helikopterków wpadł w paszczę zielonej...

anabuko1 napisał(a)

I przetacznik i hortka jeszcze jesieni nie czuje, pięknie wyglądają

Aniu hortka niestety po nocnych przymrozkach już brązowa, ale przetacznik dalej tłoczy nic sobie nie robiąc z pogody.
Wycieczki do Hani zazdroszczę ...

A mnie codziennie tacy goście hurtowo odwiedzają...(sorki za jakość, ale fotka przez okno)

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 00:39, 02 paź 2018

Słoneczne dni wykorzystują ptaki...

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mala_Mi 09:24, 02 paź 2018

Masz oko Super ujęcia ..żaba z helikopterkiem.. tego na forum jeszcze nie było
Kasya 09:54, 02 paź 2018

Mala_Mi napisał(a)

No dokładnie super foty
mikina34 11:56, 02 paź 2018

anka_ napisał(a)

Co do dębów- hm... muszę ze wstydem przyznać, że wiedziałam o tym zanim je posadziłam. Ale te barwy i brak mączniaka wziął górę nad rozsądkiem. Ale dookoła mnie same pola uprawne, więc mam nadzieję że nie wymsknie się on spod kontroli.

Aniu, myślę, ze nie masz się co obawiać Jak po tej wizycie weszłam do lasu i świadomie przyglądałam się drzewom to muszę przyznać, że rzeczywiście dużo jest dębów czerwonych, zwłaszcza teraz są w pełnej krasie, ach te kolory...
anka_ napisał(a)
Jeden z helikopterków wpadł w paszczę zielonej...

O jeżuniu, jakie ujęcie , masz świetne oko
marba 16:16, 02 paź 2018

anka_ napisał(a)

A mnie codziennie tacy goście hurtowo odwiedzają...(sorki za jakość, ale fotka przez okno)

Aniu, a co to za śliczne kurki? Kuropatwy? Nie rozpoznaję.
Kasya 16:29, 02 paź 2018

marba napisał(a)

Aniu, a co to za śliczne kurki? Kuropatwy? Nie rozpoznaję.

bażanty-kurki
anka_ 14:22, 04 paź 2018

Mala_Mi napisał(a)

Dzięki. Oczko daje dużo możliwości obserwacji. A dzięki temu, że jest pod kuchennym oknem to i czas przy zmywaniu jest żeby zerknąć w stronę tafli wody. Tylko muszę aparat na statywie na stałe umocować, bo wiele suuuper ujęć ucieka.

Tacy lokatorzy też korzystają z kąpieli... choć nieśmiało... tylko nóżki...

Kasya napisał(a)
No dokładnie super foty
Dzięki.

Jesień do ogrodu zagląda...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies