Skoro wy tokujecie to ja ponawiam pytanie ogrodowe, bo mi twoja pęcherznica nie daje spokoju. Jakos jej nie widzę w. Twoim ogrodzie
Ewo z pęcherznicą to chyba Anita ma rację.... Pokażesz gdzie one dokładnie rosną?
Klon cudowny, będzie Pani zadowolona
Ja mam mieszane uczucia jeśli chodzi o paprocie... Łyse placki zima, ekspansywne... Ja z tej ilosci stron do czytania...również nie wiem gdzie będą rosly... Tylko plizzz nie dawaj ich do tych pieknych donic.
W twoim pudeleczku , pieknym ogrodzie kaźda roslinka musi być przemyślana i idelana oraz piekna rownież zimą. Zatem bukszpany i trawy oraz drzewa o ładnym pokroju to jest to.
Carexy uwielbiam, świetny wybor.
Jeśli sie przez tę bujna wymianę opinii nie przebiję to zwątpię.....
Zapomniałam , że masz szachownice. Ja sobie zrobiłam orzy tarasie kuchennym, mam jeszcze straszną krzywizne. Za rok jednak zagramy dubelek na dwoch planszach , międzymiastowy
Nie Agacia.... u mnie miejscowo roundapowanie pedzelkiem po chwastach poszlo po całosci macierzanki, wypaliło mi łysy plac... Muszę skorzystać z porady Jag
Latem będą stały w ogrodzie zimowym na grafitowej podłodze przy czarnych fotelach, zimą na tle grafitowej ściany w salonie orzy bialych kanapach. Lubie taki kontrast w moich monochromatycznych wnętrzach. Lubie latć z kolorami po domu. Tak samo dywan przekrecam raz na pomaraczową a innym razem na grafitową stronę.
Anitka ja mam już jedna donice z tej serii i jestem nią zachwycona, na te wysokie polowałam, tak jak pisalam 2 lata, nigdy bym jednak za nie nie zaplacila 500 zł.....widocznie uznali w ZC, że nie są juz trendy, maja drobne lękniecia, ktore wiem jak zamaskowac i idelanie mi konweniują na tle grafitowej ściany i podlogi
Kasiu viva juz pisałam, ze mam mieszane uczucia... Jest piekna zimą, ma cudownie regularny kulisty pokrój, nie pokłada się ale kwitnie tylko raz, jak dla mnie za krótko.
Zaraz zobaczę w wizytowce , ktore to zdjecie.
Oto viva
W obwodce bukszpanowej rośnie zwykla wąskolistna, która kwtnie aż do pażdziernika (dwukrotnie) ma ciemnoniebieski kolor, ale sie pokłada, szybko drewnieje i musi byc zaslonieta zima bukszpanami bo po prostu brzydko wyglada.
Zbysiu twoja piwonia daje mi nadzieję. Ponieważ nie mam koncepcji gdzie ją posadzić wsadze ją do dużej donicy i zadołuję na razie i pomyślę gdze ją jesienia posadzic. Mam jedna krzewiastą, ktora po przeprowadzce nie kwitnie już 3 rok... Jesli nadal nie zakwitnie eksmituję ją w sieprniu a posadze te nową .....
Czy ty nawozisz swoją piownię, bo opnie na temat nawożenia piwoni są rózne....
Polecam po 10 skalpelach zacząć robić skalpel wyzwanie. Mi wystraczą ćwiczenia 4x w tyogniu i z efektów jestem bardzo zadowolona. Wyzwanie mocno rzeżbi cialo w szczególności brzuch, jesli checie zgubić wagę to lepiej turbo spalanie lub killera.
Czytałam, ze szachownice perskie powinno sie trzymać latem w doniczkach w mocno naslonecznionym miejscu. Zobacze czy moje zakwitną, na razie nieśmiało zaczeły wyłazić z ziemi. Moje zadolowalam w doniczkach w ziemi, jesli zakwitną ponownie je wykopę z doniczkami i ustawię na patelni słonecznej czyli przy moim poludniowym tarasie. To krolewe perskie więc bardzo wymagające jeśli nie zakwitna wyciepie....
Liczę na te 20 stopni za tydzień we Wrocławiu, dzisiaj gdyby nie wiatr nie byłoby tak strasznie.
No i akcesoria ogrodnicze tekstylne rękawiczki, sznurki, środki ochrony roslin. M kupił sobie nasiona a ja wreszcie tacki i ziemię na wysiew werbeny...
Chyba z Wrocławiankami bedę się musiała wymienić sadzonkami bo co najmniej o miesiąc z sianiem jestem opóźniona...