Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:47, 16 mar 2014

Do góry
monitka napisał(a)
Dzięki Madżen takiej opinii było mi trzeba w takim razie trafią do zakątka bukowego w ich nóżki

Takie nózki będą fajne
Ogród Sylwii od początku cz.II 16:35, 16 mar 2014

Do góry
Sylwia z lrzyjemniścią obejrzałabym serby z przodu mam plan na przyszly rok zmiany jednej strony zywopłotu wiec myślę o nich
Miejsko & sielsko 16:26, 16 mar 2014

Do góry
Skoro wy tokujecie to ja ponawiam pytanie ogrodowe, bo mi twoja pęcherznica nie daje spokoju. Jakos jej nie widzę w. Twoim ogrodzie

Ewo z pęcherznicą to chyba Anita ma rację.... Pokażesz gdzie one dokładnie rosną?
Klon cudowny, będzie Pani zadowolona
Ja mam mieszane uczucia jeśli chodzi o paprocie... Łyse placki zima, ekspansywne... Ja z tej ilosci stron do czytania...również nie wiem gdzie będą rosly... Tylko plizzz nie dawaj ich do tych pieknych donic.

W twoim pudeleczku , pieknym ogrodzie kaźda roslinka musi być przemyślana i idelana oraz piekna rownież zimą. Zatem bukszpany i trawy oraz drzewa o ładnym pokroju to jest to.
Carexy uwielbiam, świetny wybor.

Jeśli sie przez tę bujna wymianę opinii nie przebiję to zwątpię.....
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:20, 16 mar 2014

Do góry
Zapomniałam , że masz szachownice. Ja sobie zrobiłam orzy tarasie kuchennym, mam jeszcze straszną krzywizne. Za rok jednak zagramy dubelek na dwoch planszach , międzymiastowy
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:18, 16 mar 2014

Do góry
Agacia napisał(a)
Piękne zdjęcia, piękny ogród, niedługo znów tak będzie

Jeśli chodzi o randap to można go zastosować miejscowo, smarując pędzelkiem rośliny, ale oczywiście im łagodniejszy środek tym lepiej

Nie Agacia.... u mnie miejscowo roundapowanie pedzelkiem po chwastach poszlo po całosci macierzanki, wypaliło mi łysy plac... Muszę skorzystać z porady Jag
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:13, 16 mar 2014

Do góry
monitka napisał(a)
Madzenko piękne łowy poczyniłaś U Ciebie jak zwykle dzieje się.
Fotki górsko bawarskie zaskakujące i śliczne

Jak myślisz czy lilaki palibin dam radę w kulkę poprowadzić? jak je oceniasz po kwitnieniu?

Moniko moje lilaki kulkuję. Po kwitnieniu są piekne bo mają śliczne ciemnozielone drobne listki. Tnij je jednak tylko po kwitnieniu.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:12, 16 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Jak tam było w Dolomitach... wyszusowana

Cudownie. Do tej pory zwykle odwiedzalam Alpy austriackie oraz byłam kilkukrtonie w Madonnie. Muszę jednak napisać, że włoski Sudtirol to jest to!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:09, 16 mar 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale sie cieszę że nabrałaś sił i zregenerowałas sie w pieknych alpejskich okolicznościach przyrody. Fotki sliczne, zarówno te z gór jak i te z Monachium, pysie wam sie z Kasia smieja czyli spotkanie było udane.
Zkupy w ZC fajne, a te donice w takiej cenie to juz naprawde super okazja. Ciekawe gdzie je postawisz i co w nich bedzie.
No i czekam na fotki z twoich krokusowych łączek, u mnie mam nadzieję że deszcz zmobilizuje moje "obiboki" do kwitnięcia.
Miłego popoudnia !

Latem będą stały w ogrodzie zimowym na grafitowej podłodze przy czarnych fotelach, zimą na tle grafitowej ściany w salonie orzy bialych kanapach. Lubie taki kontrast w moich monochromatycznych wnętrzach. Lubie latć z kolorami po domu. Tak samo dywan przekrecam raz na pomaraczową a innym razem na grafitową stronę.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:08, 16 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale cudne donice!!!! A rękawiczki - muszę użyć tego słowa - słłiiitaśne

Te rękawiczki odkryłam w sklepie Danusi, polecam. Nigdzie u nas takich do tej pory nie widziałam.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:07, 16 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Fajne donice i inne zakupy również ale donice bardzo fajne.

Obmyślam nasadzenia do wnętrza domu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:06, 16 mar 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ty to masz dopiero dobrego nosa do okazji. Jak wracaliśmy z Gardenii specjalnie zatrzymaliśmy się w ZC i wyobraź sobie, że wyszłam stamtąd z pustymi łapkami. Dobrze, że chociaż na targach się obkupiłam

Anitka ja mam już jedna donice z tej serii i jestem nią zachwycona, na te wysokie polowałam, tak jak pisalam 2 lata, nigdy bym jednak za nie nie zaplacila 500 zł.....widocznie uznali w ZC, że nie są juz trendy, maja drobne lękniecia, ktore wiem jak zamaskowac i idelanie mi konweniują na tle grafitowej ściany i podlogi
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:03, 16 mar 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Marzenko Twoje zakupy jak zwykle niesamowite som
w OBI jest lawenda Viva czy to jest ta, która tak ładnie u Ciebie kwitnie ?

Kasiu viva juz pisałam, ze mam mieszane uczucia... Jest piekna zimą, ma cudownie regularny kulisty pokrój, nie pokłada się ale kwitnie tylko raz, jak dla mnie za krótko.
Zaraz zobaczę w wizytowce , ktore to zdjecie.
Oto viva

W obwodce bukszpanowej rośnie zwykla wąskolistna, która kwtnie aż do pażdziernika (dwukrotnie) ma ciemnoniebieski kolor, ale sie pokłada, szybko drewnieje i musi byc zaslonieta zima bukszpanami bo po prostu brzydko wyglada.
Nasz przydomowy ogródek 15:54, 16 mar 2014

Do góry
Zbysiu twoja piwonia daje mi nadzieję. Ponieważ nie mam koncepcji gdzie ją posadzić wsadze ją do dużej donicy i zadołuję na razie i pomyślę gdze ją jesienia posadzic. Mam jedna krzewiastą, ktora po przeprowadzce nie kwitnie już 3 rok... Jesli nadal nie zakwitnie eksmituję ją w sieprniu a posadze te nową .....
Czy ty nawozisz swoją piownię, bo opnie na temat nawożenia piwoni są rózne....
Wyglądam jak trzy czwarte kotleta więc zaczyna się dieta.... 15:05, 16 mar 2014

Do góry
Polecam po 10 skalpelach zacząć robić skalpel wyzwanie. Mi wystraczą ćwiczenia 4x w tyogniu i z efektów jestem bardzo zadowolona. Wyzwanie mocno rzeżbi cialo w szczególności brzuch, jesli checie zgubić wagę to lepiej turbo spalanie lub killera.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:55, 16 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Norweską pogodę można ustawić na język angielski.. prawy górny róg.
U mnie dopiero słonko od przyszłej soboty, ale temperatury -4, deszczu nie chcę bo mam mokro..

Mi szachownice wyłażą.... wszystkie.. ale te perskie czyli czarne i białe jeszcze nigdy nie zakwitły.... wiec jak mi nie pasowało miejsce to nawet je wczoraj przesadziłam.. nie wierzę, że zakwtiną,, wiec nie było zal

Czytałam, ze szachownice perskie powinno sie trzymać latem w doniczkach w mocno naslonecznionym miejscu. Zobacze czy moje zakwitną, na razie nieśmiało zaczeły wyłazić z ziemi. Moje zadolowalam w doniczkach w ziemi, jesli zakwitną ponownie je wykopę z doniczkami i ustawię na patelni słonecznej czyli przy moim poludniowym tarasie. To krolewe perskie więc bardzo wymagające jeśli nie zakwitna wyciepie....

Liczę na te 20 stopni za tydzień we Wrocławiu, dzisiaj gdyby nie wiatr nie byłoby tak strasznie.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:51, 16 mar 2014

Do góry
Iza z telefonu też można wklejać bez kabelka
Aż nas skręca z ciekawości
Grabom pękaja pąki? Bo moim pojedynczym sztukom już powolutku tak
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:49, 16 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Madżen bardzo ładnie gracje przetrwały ... jeszcze nie ścinałam bo mnie załamanie chwilowe podody zatrzymało ... u nas wczoraj nawet mały gradzik był uprzejmy się rozgościć ... w panice żon okrył leciutko austinki ... gdy na niebie zrobiło się czarno a na ziemi biało pełna mobilizacja i niepokój "czy one dadzą radę ?" ... o zgrozo w tym samym czasie pacholę gdzieś na miejską komunikacje czekało a ja nawet nie pomyślałam czy wzięła czapkę ... chyba zwariowałam ...

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:45, 16 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

aż się skuliłam ... aćkkkkkkkkkkkkkkk ...

Lecę bić!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:44, 16 mar 2014

Do góry
Bawarska lawenda dostała doniczki. Teraz niech rośnie.... Gdy się ociepli wyeksmituję ją na taras.

A donice przed domem dosstaną bratki. M zakupił poziomki, chyba będziemy robić naleweczki poziomkowe na wzór zakupionej w Dolomitach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:41, 16 mar 2014

Do góry
No i akcesoria ogrodnicze tekstylne rękawiczki, sznurki, środki ochrony roslin. M kupił sobie nasiona a ja wreszcie tacki i ziemię na wysiew werbeny...

Chyba z Wrocławiankami bedę się musiała wymienić sadzonkami bo co najmniej o miesiąc z sianiem jestem opóźniona...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies