Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:53, 27 cze 2014

Do góry
Zdjęcia w aparacie....ale okrutnie nie mam weny, by je teraz wgrać Jutro obiecuję fotki A kulki wyszły nawet nawet

Ogłoszenie mam!!!!! Jak ktoś chce pudło sadzonek bukszpanów po cięciu to zapraszam do mnie - mi się już bawić nie chce, a komuś się może przydać - kilkaset sadzonek powinno z tego być
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:49, 27 cze 2014

Do góry
Sebek gratulacje, zaczęły się najdłuzsze wakację twego życia Nowy etap przed Tobą.
Ja nie kumam przecież Ty indeks masz w kieszeni jako olimpijczyk, czym się stresujesz?

I pokaż kulasy bukszpanowe bom ciekawa
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 23:46, 27 cze 2014

Do góry
Z koszyczków to chyba jeszcze nic - gorzej z ziemi się wyciąga po jednej cebuli - mi jeszcze się zachciało to robić podczas upałów i ziemia była sucha...Nigdy więcej! Ale na jesień będziesz miała sadzenia
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:34, 27 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Madżenko posumowanie forum to cieniutko wypadnie albowiem od czasu gdy moje ogrodniczkowanie przestało być li tylko on-line przygodą i przeszłam do norania w ziemi (bezpośrednio bądź pośrednio acz z zaangażowaniem ) ... podejrzewam się o niedoczytanie ...

coś tam jednak sie wie ...

z racji wykonywanego zawodu zacznę epidemiologicznie ...

forum okresowo opanowane jest infekcjami o mniejszym lub większym nasileniu ... z reguły przechodzą one samoistnie ... jednak w dość kuriozalny sposób ... nikt bowiem nie stosuje wobec nich leczenia ... a już na bank nikt nie widzi potrzeby zapobiegania ... wprost przeciwnie !!! ... z entuzjazmem i naiwnością dziecka oddajemy się bakcylom i poprzez udomowienie "wroga" opanowujemy sytuację ...

jeszcze tydzień temu fszyscy kupowali tojeść purpurową i tojeści w tym kraju do kupienia ... już nie ma !!! ... (ostatnie chyba egzemplarze ... wirusa chelsea (w tym szaleństwie jakimś cudem przeoczone) zlokalizowała w stolycy Ana i w cenie purpurowego złota nabyła ... za to w ogrodach ogrodowiska modne ogrodniczki lansują tę piękność w obłokach stipy ... trzeba przyznać Dior by się nie powstydził ... urzeka u Madżen, Any, Marty- Zielonej, Małej Mi, Enyi ... jak ktoś wie o innych ośrodkach wirusa uprasza się o doniesienie ...

skoro tojeść jakieś "fariatki" całą wykupiły a w zdrowiu żyć nudno nowa stara choroba wróciła ... i ogrodniczki albo pierwszy raz albo powtórny i powtórny zapadają jedna po drugiej na różyczkę ...
chyba swoim opętaniem poprzez piękno róży zwanej potocznie Leosiem wpisałam się dość mocno w epidemię ... Noemi już Larisa nie wystarcza ... Madżen idzie w purpurę ... (z ostatniej chwili - po tym jak 3 ostatnie ! róże zaistniały na szlaku kurierskim obiecująca kwarantannę Madżen zakupiła organoleptycznie red Leo i towarzyszki )
Aga z kwadratowego też nie pomaga ... sami zobaczcie
Gabisia powróciła z Sardynii - przytomnie z małym Generałem - i bez najmniejszej próby walki oddała się różanej zarazie ... co więcej tyle materiału zakaźnego wynorała w necie (jakby kilkadziesiąt artykułów rodzimych zapasów to było mało ), że aktualnie żadna szanująca się ogrodniczka nie śpi ... piekne SOM róże ... ogrodniczki chodzą z oczami w mózgu po ślepianiu nocą w monitor ...

na tych dwóch największych chyba infekcjach poprzestanę bo późno się robi ... a jak wiemy wiele ich tu mamy ...
przechodzimy przez kolejne ... analizujemy ... wyciągamy wnioski ... szkoła ogrodniczkowania ot po prostu
chyba istnieje tendencja do wkopywania w formalne ramy coraz większej ilości kolorowych bylin ... i nie wiem czy ta zaraza chelsea czy Małej Mi ...

nie mogę nie wspomnieć o grabach na forum wrócił Kwiatuszek !!! ... z grabami ... paradnie się teraz wchodzi do Moni ... a jak się odpoczywa to się dowiemy ... radzę zaglądać ... ja jak zwykle się pogapiłam ...

ogrodniczki dbają o ogrody i zapełniają je kolejnymi kfiatkami ... ale ogrody ogrodami ważni są ludzie ... ostatni weekend to masa emocji ... wiele spotkań ... mnóstwo endorfin ...

my w tej lawendzie to my u Małej Mi ...
co tu mówić ... zdjęcia mówią same za siebie ... coś tam pijana jeszcze we wrażenia po spotkaniu opisałam https://www.ogrodowisko.pl/watek/4682-pierwszy-dzien-lata-u-malej-mi-czerwiec-2014?page=6
upiłam się emocjami ... zapachami ... smakami i kolorami ... i bardzo byłam zaskoczona, że ja widziałam ten ogród "gdy mało co kwitnie" ... Mała ty kokietką ??? ... noż już w nic na tym świecie wierzyć nie można ... no choć w sumie to co tam kwitnie ... kilka makro różanek ? ... wzgórze lawendy ... pola przetaczników ... łany firletek ... miałam się streszczać to dalej proponuje na zdjęciach zobaczyć ...

Pszczółka i Bogdzia siem urlopowały uffff ... bo by człowiek nie ogarnął ...

Irenka - Milka witała lato w przepięknych ogrodach ... poczytałam ... i zobaczyłam najpiękniejszy krzak New Dawn !!! https://www.ogrodowisko.pl/watek/813-ogrod-zapachow-u-jasi?page=141
przyczepiłam do Irenki i Waligóry i powiem Wam ... ogród Weroniki sami wiecie bajkowy świat https://www.ogrodowisko.pl/watek/1372-bajkowy-ogrod-weroniki?page=259 ... a jak już nasza Milka wróciła do domku to pokazała wiele letnich smaczków ... kwitnąca już werbena to czad ... https://www.ogrodowisko.pl/watek/2408-milkowo-moje-miejsce-na-ziemi-czii?page=2052

usmiechnięta grupka spotkała się w przepięknym ogrodzie Anitki ... https://www.ogrodowisko.pl/watek/2045-zielono-mi-czyli-zielone-pluca-czarnego-slaska?page=744 ... jak im nie zazdrościć ? ... Enya pozdrawiam ...

poza tym ... ci co się nie szwędali pracowali ... pucowali ... upiekniali

Anulka (tak freszcie siem nam odnalazła) jak tylko skończyła uprzejmie mi dedykowaną (sorki prywata malutka) skarpetę ... z tego co wiem modzi lekko lesną aranżację w donicy i ma nową rabatę ... oczywista oczywistość stipa i róża ... no ta stipa to rozkłada na łopatki ... Anula nie gub się nam więcej ...

Malkul trawnik robi ... jak wyjdzie jak reszta to będziemy mieć wzorcowy trawnik ... bez kokoszenia ... klasa sama w sobie ... Gośka ja błagam weź mi wytłumacz jakim cudem się opanowujesz !!!??? ... a wiecie co najgorsze ... najgorsze, że Gośka ma łan jeżówek ... jezówki potfffór sformalizował ... ja kapituluje ...

Marta - Zielona ... łga z tą zielenią bo przedogródek trawką i szałwią obezwładnia ... a Robaczek wniósł tam róże i chyba będzie ich więcej ... Marta cudnie

Kasia ... moja Ka1sia ... warzywniczek idealny https://www.ogrodowisko.pl/watek/2419-wszystko-o-czym-marzysz?page=241... wojsko donic z pomidorkami ... wojsko dosłownie ... za nimi kartofle w workach ... sałaty i inne takie w skrzyniach ... rabaty kipiące roślinkami ... i ta nerka ... a ja tego nie widziałam !!! ... no foch ...

Sebek chyba już fszystko pozdawał ...

więcej innym razom ... czasami wypada się wyspać ...
linki umieściłam te, które miałam na pasku ... nie wszystkie miałam ... proszę o wyrozumiałość ... ... to bardzo subiektywny skrót ... i nawet nie objął wszystkiego co oczy widziały ... ale chyba już sama za tym co tu się widzi nie zdanżam ...

Iza, uwielbiam te Twoje lekkie niczym żdźbło stipy pióro Zarażasz entuzjazmem i radością. Masz super osobowość I jak tu Cię nie kochać

Buziaki wieczorne
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:45, 27 cze 2014

Do góry
Macham do Was I oczywiście chciałem podziękować wszystkim na trzymanie kciuków i za wsparcie!!! To na prawdę niesamowite, że istnieją jeszcze tacy ludzie jak Wy - i uwierzcie lub nie, ale jesteście mi bliżsi niż połowa rodziny.....

W ramach wyzbycia się pozytywnych i negatywnych emocji z organizmu uformowałem dziś wszystkie kule bukszpanowe, kilka stożków i jedną obwódkę. Został mi jedynie jeszcze front na jutro... Dzisiaj chyba usnę jak dziecko, bo padam na twarz...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:12, 27 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Zdałem Wynikami się nie pochwalę, bo dla niektórych może się wydać mało, a dla niektórych mogą się okazać szczytem marzeń Teraz mam nadzieję, że na studia starczy Zeszłoroczny próg punktowy przekroczylem, a w 2013 matura była zdana chyba najlepiej ze wszystkich roczników. W tym prawie co trzeci nie zdał... Może to wredne, ale dla osoby chcacej iść na studia dzienne jak ja to większe prawdopodobieństwo dostania się na nie... Pozdrawiam Ciebie i syna i trzymam kciuki również za niego, by też trafił na wymarzoną uczelnię

Najważniejsze, że pozytywnie i jesteś zadowolony.
Kolejny etap też będzie pozytywny.

Gratulacje
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 14:08, 27 cze 2014

Do góry
regli napisał(a)
Uff, matura zdana

Gratuluję Najgorsze było to czekanie... Ale teraz nic tylko się cieszyć
Jurajski Ogród 13:12, 27 cze 2014

Do góry
Weroniko, kilka innych róż też mam, ale niewiele, chciałabym więcej...

Justynko, krajobraz jest faktycznie atutem

Sebek, Renatko, dzięki

Betko, miło, że zauważyłaś tę "charakterystyczność"

Jagusiu, miło, żę Ci się podoba

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:51, 27 cze 2014

Do góry
regli napisał(a)
Sebuś, jak wyniki matury? U nas pozytywnie choć bez fajerwerków i większych zaskoczeń. No, może poza angielskim rozszerzonym. Ale gratulacje już Ci składam, bo nie biorę nawet pod uwagę, że nie zdales

Zdałem Wynikami się nie pochwalę, bo dla niektórych może się wydać mało, a dla niektórych mogą się okazać szczytem marzeń Teraz mam nadzieję, że na studia starczy Zeszłoroczny próg punktowy przekroczylem, a w 2013 matura była zdana chyba najlepiej ze wszystkich roczników. W tym prawie co trzeci nie zdał... Może to wredne, ale dla osoby chcacej iść na studia dzienne jak ja to większe prawdopodobieństwo dostania się na nie... Pozdrawiam Ciebie i syna i trzymam kciuki również za niego, by też trafił na wymarzoną uczelnię
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:36, 27 cze 2014

Do góry
jula81 napisał(a)

Byłam dziś w szkółce oglądać tą runiankę i zaskoczyłam się widząc że ona jest taka jasnozielona.Bo u Ciebie Sebku jest taka ciemna. Po rozmowie z panią w szkółce dowiedziałam się że jest na słonecznym miejscu.musi być w zacienionym by była ciemnozielona.Poza tym że wybarwia się na żółto w słońcu to czy nie przeszkadza jej pełne słońce?
niestety tojeści rozesłanej nie mieli.A tak mi się ona u Ciebie podoba
I już sama nie wiem. Tojeść lubi miejsce wilgotne wręcz mokre a tam gdzie chcę ją posadzić po podlaniu szybko robi się sucho i jest to w pełnym słońcu.Więc obawiam się by tojeść mi nie zmarniała. Co by mi pasowało pod ten żywopłocik z bukszapanu ..hmm.

ale za to mam nowe horki haha
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4667-maly-ogrod-julki?page=2#post_2

Runianka rzeczywiście woli polcien lub cień. Dziewczyny miały w pełnym słońcu i musiały wymienić... U mnie rośnie w polcieniu. Tojesc w słońcu też będzie narzekać...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:30, 27 cze 2014

Do góry
olga_ napisał(a)
Hej.
Sebek poradz, chce skosic pierwszy raz po posianiu trawę, ale nie wiem bo niektóre zdzbła mają po 10,8cm ale są jeszcze takie co są b.krótkie.Nie równo wschodzi. Ale ogólnie już wygląda na dośc gęsty. Pozdrawiam.

Skrocilbym go o połowę tamtymi zdzblami się nie przejmuj, niektóre gatunki wychodzą później
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:24, 27 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Jula - runianka, ale jaka to nie wiem...
A ta trawa to turzyca palmowa

Byłam dziś w szkółce oglądać tą runiankę i zaskoczyłam się widząc że ona jest taka jasnozielona.Bo u Ciebie Sebku jest taka ciemna. Po rozmowie z panią w szkółce dowiedziałam się że jest na słonecznym miejscu.musi być w zacienionym by była ciemnozielona.Poza tym że wybarwia się na żółto w słońcu to czy nie przeszkadza jej pełne słońce?
niestety tojeści rozesłanej nie mieli.A tak mi się ona u Ciebie podoba
I już sama nie wiem. Tojeść lubi miejsce wilgotne wręcz mokre a tam gdzie chcę ją posadzić po podlaniu szybko robi się sucho i jest to w pełnym słońcu.Więc obawiam się by tojeść mi nie zmarniała. Co by mi pasowało pod ten żywopłocik z bukszapanu ..hmm.

ale za to mam nowe horki haha
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4667-maly-ogrod-julki?page=2#post_2
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:11, 27 cze 2014

Do góry
Hej.
Sebek poradz, chce skosic pierwszy raz po posianiu trawę, ale nie wiem bo niektóre zdzbła mają po 10,8cm ale są jeszcze takie co są b.krótkie.Nie równo wschodzi. Ale ogólnie już wygląda na dośc gęsty. Pozdrawiam.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:21, 26 cze 2014

Do góry
Olena - no takie mam widzimisię

Renata - ona mają ze trzy lata Jak nie cztery...

Jula - runianka, ale jaka to nie wiem...
A ta trawa to turzyca palmowa
Wilcza Góra 20:27, 26 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
To będzie wychwalana po raz tysiąc pierwszy - cudowna! A kwiatostan żurawki niesamowicie uchwycony - też kiedyś próbowałem, ale nie mam obiektywu do makro - podejrzewam, że właśnie taki użyłaś

Heritage kłania się nisko i dziękuje za 1001

masz rację, przy żurawce obiektyw makro był w użyciu

macham z Wilczej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:59, 26 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Kocham ostróżki, ale szkoda, że bez wzajemności... Nie chcą mi rosnąć i tyle...

Ostróżki w pierwszym roku zawsze sa takie delikatne, w następnym powinny już szaleć
Ale mi się podoba ta delikatna kompozycja.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:45, 26 cze 2014

Do góry
Świetne te wodne zdjęcia
Jurajski Ogród 19:42, 26 cze 2014

Do góry
Jak zwykle przecudnie - bujność lawendy i róż zachwyca
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:41, 26 cze 2014

Do góry
Motylku - przepięknie te rabaty wyglądają - a rośliny bujają, że aż miło patrzeć Jakbyś je zaczęła dzielić to byś mogła z trawnika zrezygnować, bo by miejsca na nowe sadzonki brakło
Wilcza Góra 19:38, 26 cze 2014

Do góry
To będzie wychwalana po raz tysiąc pierwszy - cudowna! A kwiatostan żurawki niesamowicie uchwycony - też kiedyś próbowałem, ale nie mam obiektywu do makro - podejrzewam, że właśnie taki użyłaś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies