Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bawarka 20:52, 16 lip 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)

I mam moja wyczekiwana HYSTAWKE...Jak mowi Sylwia z Rodos inaczej...Tak tak, mam Hystawke

No kurcze, naprawdę? Znając Ciebie i Twoje pomysły myślałam, że to będzie co najmniej helikopter a tu zwykła hyśtawka? Masz Ty hysia

Fotka dla Sylwii. Zobacz, to ta sciana

Superowska. A ja sobie załatwiłam drewno opałowe na obstawienie reszty - się drwal śmiał jak go prosiłam o pocięcie na plastry
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:49, 16 lip 2018

Do góry
yolka napisał(a)
piękna różowa jeżówka, wszystkie kwiatuchy masz dorodne i widać, że zdrowe:

Dziękuję Jolu
Aż tak dorodne te te kwiatuchy w tym roku nie są. Najpierw umęczone upałami i długotrwałą suszą, teraz deszczem, ale dałam radę je utrzymać przy życiu. Nie wiem tylko czy sama nie zejdę na zawał jak przyjdzie rachunek za wodę
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:49, 16 lip 2018

Do góry
Joasiu o tę mi chodziło. Już znalazłam nazwę w podpisie.
Piękna jest. Czty tak ładnie się rozrasta czy masz tu sporo sadzonek posadzonych?
Ogród z uśmiechem 20:48, 16 lip 2018

Do góry
Kiedy odpoczywałyśmy na tarasie oplecionym piękną glicynią czekała nas niespodzianka: wizyta Poziomki (Jasia) i zaproszenie do jej krolestwa ogrodowego: Ogród zapachów u Jasi.

Ogród Jasi zauroczył mnie przede wszystkim kolorami. Takich hortensji, agapantów dawno nie widziałam. Nie wiem czym je karmi a ceglany mur zachwyca
Dziewczyny będą więcej wiedziały na temat roślin. Dla mnie niektóre ich nazwy brzmiały baaaardzo nieznajomo, muszę się jeszcze dużo nauczyć.

Ogród do odnowy 20:45, 16 lip 2018

Do góry
hortensje zjawiskowe

W tych dwóch ogrodach Dzidki i Poziomki moja dusza znalazła ukojenie i spokój. Tyle lat pracy i przyjazny klimat zaowocowały wcaniale
Ogród do odnowy 20:45, 16 lip 2018

Do góry
Ogród do odnowy 20:43, 16 lip 2018

Do góry
Padłam, trochę za dużo jak dla mnie było. Ale jestem niezmiernie szczęśliwa, że zobaczyłam tyle pięknych ogrodów, a przede wszystkim, że poznałam tyle fantastycznych ogrodniczek i ogrodników U Kapiasa w zasadzie też jak po ogień wpadłyśmy. Nie zdążyłyśmy zobaczyć starego ogrodu.

Więcej nie pojadę bez aparatu bo to co uchwyciłam telefonem zdecydowanie mnie nie zadowala. Na dodatek telefon nie podłączony do ładowarki pokazywał trasę, więc rozładował się i straciłam możliwość uchwycenia w obiektyw ogrodów Kindzi, Magleski.

Na początek ogród Dzidki

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:43, 16 lip 2018

Do góry

a na klonowej, liatry sztywno stoją, floksy pięknie pachną
Rododendronowy ogród II. 20:42, 16 lip 2018

Do góry
Nikita napisał(a)
Bożenko, wykadrowałam zdjęcia ale i tak są kiepskiej jakości. Napisałam o kwiczołach a nie o szpakach, bo przesiadują po kilka sztuk i wszystkie są szaro-bure, ani jednego czarnego osobnika. Po za tym na niektórych zdjęciach wyraźnie widoczna jest biała plamka na boku (obok skrzydełka) a taką plamkę mają chyba kwiczoły.

Po tych zdjeciach tez skłaniam sie do tego że to kwiczoły ale jest czas gdy szpaki młode zmieniaja upierzenie na dorosłe i wtedy też sa takie brązowe, chociaz tu widac szare głowy więc to raczej nie szpaki a kwiczoły.
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:42, 16 lip 2018

Do góry
cypelkowa

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:41, 16 lip 2018

Do góry
Dzisiaj parę fotek z tarasowej mężniejącej i z cypelka, gdyż jeżówki i perovska mnie zachwycają
tarasowa

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:40, 16 lip 2018

Do góry
jeżówka pink sensation

nn
A może to Hot Lava?

Róża Charles Austin

Mary Ann
Ogród z uśmiechem 20:38, 16 lip 2018

Do góry
Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 20:38, 16 lip 2018

Do góry
Ten okaz ma 2m wysokosci i ciut wiecej w obwodzie. Wygrzebalam w piwnicy folie budowlana taka grubsza. Jak jutro wieczorem zdejme powinno byc ok, na oprysk poczekam az przestanie padac -niestety prognozy nie sprzyjaja opryskom.
Rosa dziekuje za podpowiedz
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:34, 16 lip 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Pięknie Joasiu na twoich rabatach!

Dziękuję Basiu

Ogród z uśmiechem 20:34, 16 lip 2018

Do góry
Obiecanej relacji podróżniczej czas zacząć
Otóż, Kasia (Kasya)i Gosia (Gosiek33) zabrały mnie w na Śląsk abym zobaczyła wreszcie jak wyglądają ogrody i zabrała się wreszcie do roboty w swoim.
Miały rację, wróciłam zachwycona, pełna wrażeń ogrodowych i towarzyskich

No to po kolei:
Wyjazd był dwudniowy. Najpierw sobota.

Na początek wizyta u Dzidki w jej tajemniczym ogrodzie: To właśnie tu.
Dla mnie skojarzył się z Alicją w krainie czarów. Jest pełen zakamarków, zapachów, kolorów, przecudnych drobiazgów, ławeczek, stolików. Ogród klimatyczny, gdzie można podumać, zastanowić się nas sobą, pięknem, posłuchać szumu wody, liści, zamknąć oczy i przenieść się do krainy marzeń.

Zdjęcia nie oddają klimatu. To trzeba samemu zobaczyć

Pszczelarnia 20:30, 16 lip 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu, nie wiem, czym jest ta druga roślina. Może werbena hastata? (ale ja jej nie mam, choć kiedyś Viva mi dała - musiałam ją wypielić). Może jakaś facelia? Wygląda na wargowate. Pokaż dokładniej pokrój i liście.

Werbena to nie jest , szukałam wsród jasnotowatych i nic nie znalazłam , moze tez hyzop tylko wyższy? Nie szukaj juz , co jest to jest, ładnie wygląda

Nasze storczyki 20:26, 16 lip 2018

Do góry
Dzien dobry Panstwu,
Bardzo prosze o pomoc. Na lisciach storczykow pojawily sie dziwne plamy, na poczatku na spodzie lisci, pozniej na wierzchniej stronie. Liscie sa porowate, stopniowo zolkna i odpadaja. Niestety choroba opanowala juz cala moja kolekcje 14szt Myslalam, ze to przedziorek i uzylam Polysect 005 SL Substrala. Niestety to nie pomoglo i kilka z nich stracilo zupelnie liscie.
Prosze o porade. Co to moze byc i jak je ratowac?
Zalaczam zdjecia
Milena

Bajkowy ogród Weroniki 20:22, 16 lip 2018

Do góry
weronika77 napisał(a)

Bogdziu, my "wypadliśmy" jak na okres "ogórkowy" i bez wody... całe szczęście , że żywi, a do tego mało zmartwieni, że co było do pokazania, to przekwitło albo jeszcze nie zakwitło. Koloru najwięcej było uschniętej trawy. Jesteś jak zawsze uprzejma i miła. A Twoja hortensja ratowała sytuację, a mnie co dzień zachwyca. Buziaki z Twoimi podarkami,

i cząstką naszego nieba.

Zawsze ma sie niedosyt bo wiemy ze są rośliny które by sie chciało pokazac a oni akurat przyjeżdżaja w innym terminie, znam to uczucie bo do dzis mi żal że nie nakręcili kiedy ogród rzeczywiscie kwitł ale ich trzeba zrozumiec bo przecież krecą stale różne ogrody , nie mogą sie zatrzymac na jednym. Mimo że pokazali tylko wycinek to i tak było kolorowo i pięknie i Wy mili , serdeczni i wyluzowani, super. Ciesze sie ze moje roślinki tak pieknie u Ciebie rosną i że Mai hortka sie podobała , gdyby u mnie akurat kwitła chętnie bym jej podarowała a tak to mimo że była to nikt jej nie zauważył i tak to jest z naszymi ogrodami. Na temat nastepnego postu sie nie wypowiem bo chyba chciałas mnie zawstydzic, no dobra wiem że złych intencji nie miałas ale ......Widzę ze lubisz fotografowac niebo
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:20, 16 lip 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
I tak są dużo bardziej zaawansowane niż moje śpiochy. Piękne jeżówki wrzuciłaś w międzyczasie jak ja pisałam. Fatal Attraction zauraczają Lilie te zmutowane jeszcze kwitną?

Może rosną w cieniu Iwonko i stąd takie opóźnienie. Zmutowane lilie delikatnie rozchyliły pąki, cos się wolno rozwijają. One tak mają Iwonko czy coś je trapi?
Moje ulubione Coconut Lime

A za chwilę Green Jewel

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies