Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony 11:23, 09 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
wbrew pozorom cisy rosną bardzo szybko, zerknij do mnie wstawiłam zdjęcia porównawcze ekranów cisowych. Ważne by nie bać się i nie żałować cięcia

W moim ogródku miałabym plan na cisy, ale muszę się powstrzymać ze względów finansowych z zakupami. Oglądałam ostatnio sadzonki nadające sie na żywopłot, właścicielka chciała po 5 zł, ale wyglądały, jakby w tych doniczkach były ugotowane. Zaczynały się sypać, więc zrezygnowałam. Pamiętam Aniu, jakie miałaś kłopoty z umierającymi roślinkami przywiezionymi prosto ze szkółki.
Ogródek Iwony 11:19, 09 lip 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Ja też mam taki rozsadnik. Rośliny czekają na swoje miejsce, a tymczasem się rozrastają. Bergenia tez tak czeka (wzięłam od mamy). Mi się bardzo podoba.

Bergenia się pięknie rozrasta, jak ma trochę cienia choć przez chwilę w ciągu dnia. Uwielbiam jej przebarwienia jesienią i ma to, ze jest zimozielona albo raczej zimobordowa
Teraz Małgosiu będę planowała nowy "rozsadnik" dla moich kochanych nachyłków (żółtych), rudbekii żółto -czerwonej i mam jeszcze parę typów. Bo chyba przed domem na rabatce pojawi się róża New Dawn ,a te roślinki do siebie nie bardzo pasują
Ogródek Iwony 11:10, 09 lip 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Dziękuję za wizytę w moim ogrodzie.
Podziwiam Twoje przedszkole hortkowe, ale masz tych sadzonek. Jak zakwitną będzie ślicznie.
Masz bardzo ładny i zadbany ogród, a z O. ogród będzie się zmieniał tylko na lepsze.
Bardzo ładne te czerwone różyczki. Na nowości różane czekam aż zakwitną
W sprawie borówek odpisałam u siebie.
pozdrawiam

Dziękuję Joasiu, że wpadłaś do mnie.
Nie boję się pracy w ogródku, tylko do zmian muszę podchodzić z głową. Podoba mi się np. zestawienie kolorów biały, żółty, niebieski (fiolet), ale jak popatrzyłam w waszych ogrodach na różowe róże, to nie mogę przejść obojętnie. Wczoraj zajrzałam w mieście do szkółki i były róże pnące New Dawn i nie mogłam od nich oczu oderwać, takie były urodziwe, nie wspomnę o innych różach różowych. Dobrze, że kasy nie miałam, bo pewnie bym stała się ich właścicielką. A dopiero co nachyłki sadziłam przy płocie, aby wdzięczyły się do przechodniów. Chyba muszę zrobić osobną rabatkę na żółtki i zmienić trochę koncepcję nasadzeń.

O borówkach poczytałam, dziękuję. Tych gatunków nie znałam, będę szukać.
Ogródek Iwony 11:02, 09 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Iwonko dziękuję za fotki hortki
To jeszcze jednak taka faza kwitnienia, że nie da się tej mojej zidentyfikować na 100%. Muszę czekać, ale obojętnie co to za hortusia, tam mi na pewno nie pasuje Same vanilki tam mam. Jeszcze w lipcu ją wymienię. Gorzej, że pomysłu nie mam gdzie tamtą przesadzić...

Pozdrawiam

Kasiu, jak czytam na forum, to np. Madżenka przesadza dość często. Pomyślałam sobie więc, że u mnie przydałoby się miejsce na roślinki, coś w formie przechowalni, gdzie posadzę coś, czego na razie nie chcę, a szkoda wyrzucić. Poczeka sobie tam taka roślinka, aż będę miała pomysł, co z nią zrobić. Co ciekawe, moja północna rabatka w taki dziwny sposób powstała, sadziłam tam roślinki na chwilę. I muszę przyznać, że mi się najbardziej podoba obecnie. Np. wylądowały tam bergenie, teraz się pięknie rozrosły i każdego zachwycają. Jest też tam jarzębina, liliowce ze starego ogrodu, forsycja, kulki z tuji, bo w żywopłocie było ich za dużo. Były też młode bukszpany, ale wylądowały na zawijasek i chwilowo jest tam puste miejsce po nich. Nawet szałwia samosiejka, która rozrosła się przepieknie.
Ogródek Iwony 10:34, 09 lip 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Hortensje porządne sadzonki. Róża czerwona mnie też siepodoba. Ciekawie przekwita. Zrób kilka sadzonek pod butelkę, może się ukorzenią do wiosny.

Witaj Haniu. Możesz mi opisać metodę robienia sadzonek z rózy? Nie mam pojęcia zielonego, co znaczy sadzonka pod butelkę. Tzn. rozumiem, uciąć patyczek, włożyć w ziemię, podlać, przykryć butelką, a właściwie połową butelki dnem do góry. A gdzie przechowywać? Pomożesz mi z tym? Pozdrawiam.

edytowany:
Haniu, oglądałam dziś Gardeners World 4 PL odc. 21 zobacz po 21 minucie (prawie 22) Tutaj, pokazana jest instrukcja, jak uzyskać sadzonki róży, myślisz, że w naszych warunkach to dobry sposób? Tam jest do gruntu, ale przy naszych mrozach? Bo ja nie mam szklarni, pozostaje okno w domu ...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:52, 09 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Iwonko relację Robaczka z CHFS to ja mam przestudiowaną kilka razy Opisy i zdjęcia boskie!!!!

Aniu, nie wątpię. Link w euforii czytania wstawiłam, krótko po tym, jak odkryłam co, gdzie, kiedy i jak. Chwilę wcześniej musiałam edukować się ze skrotu CHFS. Laik ze mnie ogrodowy. Proszę więc o wybaczenie. To tak, jakby dziecko zabrać do krainy zabawek. Pozdrawiam cię serdecznie
edytowalam ortografie poprawic
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:51, 08 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A tu jeszcze wkleję link do zdjęć Robaczka z CHFS 2014, właśnie oglądam z zachwytem http://www.forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/33-moj-ogrod/949-ogrodek-robaczka?start=828, potem pooglądam strony Danusi: https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?utf8=%E2%9C%93&q=chelsea&search_in=topics&commit=Szukaj

Iwonko relację Robaczka z CHFS to ja mam przestudiowaną kilka razy Opisy i zdjęcia boskie!!!!
Ogród prawie romantyczny 20:31, 08 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Rh i hortki można sadzić w pobliżu, obie lubią kwasna ziemię. np. Jedne za drugimi.

tak chciałam zrobić tylko się zastanawiałam czy wizualnie będzie pasować ?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:59, 08 lip 2014

Do góry
A tu jeszcze wkleję link do zdjęć Robaczka z CHFS 2014, właśnie oglądam z zachwytem http://www.forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/33-moj-ogrod/949-ogrodek-robaczka?start=828, potem pooglądam strony Danusi: https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?utf8=%E2%9C%93&q=chelsea&search_in=topics&commit=Szukaj
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:51, 08 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Noi wyszło, ze się nie znam. A już na pewno na modzie ogrodowej. Do mnie nie do końca przemówiła ta kompozycja, gdy ją pierwszy raz zobaczyłam, terazpodoba mi się coraz bardziej. Dziś dopiero Ana przeczytałam u Zielonej, co to jest CHFS i nawet znalazłam link do Robaczka do zdjęć z CHFS 2014 i wyszło na to, że masz najmodnięjszą rabatkę w tym sezonie. Biję się w piersi i pokornie przepraszam, że się nie znam... Ale postaram się być już na bieząco, choć na O to jest niemozliwe. Oto, co znalazłam u Robaczka: https://farm4.staticflickr.com/3827/14090409370_994cc7d4f5_b.jpg
Ogród prawie romantyczny 16:57, 08 lip 2014

Do góry
marta_d napisał(a)

piękne jest to miejsce ile hortensji masz w tym szpalerku posadzonych ? ja trochę żałuję, że zamiast limek wsadziłamw mój półcienisty zakątek rh, ze względu na kwitnienie, hortkami cieszysz się dłużej i bardzo rozjaśniają rabatę

Rh i hortki można sadzić w pobliżu, obie lubią kwasna ziemię. np. Jedne za drugimi.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:31, 08 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj Joasie, przyszłam się przywitać. Masz bardzo ładny ogród.

Mam pytanie, jakie to borówki? Miałam kiedyś Duke - bardzo dobrze owocowała, niestety po przesadzeniu nie chciała ze mną współpracować.

Witaj Iwonko. Pierwszy raz u mnie więc tym bardziej mi miło
Borówki to Blucrop i Chandler. Sadzone w 2012 i jak widać zbiory będą dość obfite.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:55, 08 lip 2014

Do góry
Witam Haniu, przyszłam się przywitać. Czytam twoje rady na wielu wątkach. Masz doświadczenie w ogrodzie. Pozdrawiam serdecznie.
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:49, 08 lip 2014

Do góry
Dzień dobry, przyszłam się przywitać, piękny ogród
kwiatholandii napisał(a)
Justi, też na nią troche czekałami z czasem odszukałamw sobie sily na ponowne zmagania z wykonawcami. Tym razem nie było aż tak źle Wiem tylko, że trzeba trzymać sie swojej wizji za wszeslą cenę i nic nie zmieniać pod wpływem namów przez innych, bo wtedy projekt sie rozjedzie i już nie będzie Twój

Meble dojechały. Teść się spisał jak zawsze Jestem teraz w trakcie poszukiwania wykonawcy poduch i zacznę wreszcie leniuchowac

Najpierw myslałam, że pomyliłam forum, a dopiero po chwili zorientowałam się, że to taras. Ślicznie. Gratuluje wyczucia smaku. Pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 08:37, 08 lip 2014

Do góry
Witaj Joasie, przyszłam się przywitać. Masz bardzo ładny ogród.
JoannA napisał(a)
Czas na borówki

Mam pytanie, jakie to borówki? Miałam kiedyś Duke - bardzo dobrze owocowała, niestety po przesadzeniu nie chciała ze mną współpracować.
Mirkowy ogród (początki) 08:17, 08 lip 2014

Do góry
Bardzo dobrze sobie radzą twoje roślinki. Pozdrawiam.
Makowo na Kociewiu 08:14, 08 lip 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Cudowna. A ja się chciałam bronić przed różowymi różami. Chciałam inaczej, jak wszyscy, a teraz wam zazdroszczę. Na razie. Bo o różach będę pamiętać przy zakupach.
Ogródek Iwony 08:04, 08 lip 2014

Do góry
Lubię ten widok wczesnym rankiem (tylko trawa przestaje być trawą w te upały):

Moja aksamitna różyczka mnie zachwyca. Kcem więcej
Ogródek Iwony 07:48, 08 lip 2014

Do góry
Przycięłam trzmielinę, nasadziłam sadzonki. Powinny urosnąć korzonki.
Ogródek Iwony 07:39, 08 lip 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies