Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Migawki z ogródka 19:00, 19 wrz 2018

Do góry

Ogólnie, Artemis, Aphrodite, ogólnie
Na zielonej... trawce :) 18:59, 19 wrz 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Gaiki brzozwe i połyskujące w słońcu kłoski miskantów

Witam serdecznie ja tu nowa, dopiero zaczynam przygodę z ogrodem... co to za miskanty z tymi kloskami?
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 18:53, 19 wrz 2018

Do góry
Dzisiejsze zakupki

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:49, 19 wrz 2018

Do góry
Żółwik na rabatce

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 17:42, 19 wrz 2018

Do góry
Mam grunt coś Ala glina piaszczysta, piasek gliniasty, rownalem całą działkę gdyz jest na wzgorzu i cały humus został wywieziony oraz wkopywqlem się w grunt. Całość zarosła chwqstami i na to poszedł 2x randap A następnie wszystko zostało usunięte ręcznie. Ziemi nie przekopywalem tylko nawiozlem ok 80 m3 czarnej ziemi - namiar dostałem od kolegi który już posial trawę na tej ziemi.
Całość rozsypalem kilkukrotnie grabilem i walowalem. Kilka dni przed siewem nawiozlem azofoske. Potem posialem zagrsbilem i uwalowalem. Podlewam moje 500m2 3-4 razy dziennie od 40do 70 min zależy ile mam czasu.
Są miejsca fajne i bardzo słabe, nie wiem od czego to zależy narazie daje czas i podlewam. Generalnie siałem 07.09 Więc trawa ma 12 dni

Pozdrawiam

Życie w wiejskim ogrodzie 17:25, 19 wrz 2018

Do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 17:25, 19 wrz 2018

Do góry
To był piękny dzień, zaczął się od wizyty na giełdzie kwiatowej w doborowym towarzystwie. Nowe donice zostały obsadzone chryzantemami, w tym sezonie stawiam na róż więc nie mogło być inaczej jesienią.

Pamiętajcie o ogrodach 16:57, 19 wrz 2018

Do góry
Gdy kiedyś znów zawołam cię

Janusz Kondratowicz

Gdy kiedyś znów zawołam cię
Zawołam cię z daleka
Odpowie mi gasnący dzień
Że dawno już nie czekasz

Gdy w oczach twych ogniki gwiazd
Znów będę chciał zobaczyć
Przypomni mi przelotny wiatr
Że inny już w nie patrzy

Gdy któryś list zatrzymam, by
Nie wysłać go na próżno
O wszystkim znów zapomnisz i
Powrócisz ... lecz za późno

Ogród pod lasem 16:47, 19 wrz 2018

Do góry
malgol napisał(a)
a ja wracam do tematu śmiałka...chcę zakupić ,ale pokaz jak u Ciebie się sprawdza.ładnie wygląda i kwitnie?

Wróciłam z wizji lokalnej i tak: mam na tej rabacie molinie ED i śmiałka Waldschrat. Śmiałek wcześniej wyglądał lepiej, teraz trochę słabnie, a molinie odwrotnie.

Żywopłot strzyżony z cisa 16:06, 19 wrz 2018

Do góry
Kupiłam przypadkiem ( ) takie cisy dziś i zastanawiam się czy uda mi się je utrzymać na wysokość 1,5-1,6m czy raczej szukać dla nich innego miejsca?

Ogrodowo zakręcona. 15:54, 19 wrz 2018

Do góry
Dziewczyny, czy miejsce pod trawnik tez na zimę mogę przykryć kartonami tekturowymi (oczywiście nie sypałabym na nie kory)?

Mało tego myślę intensywnie, czy tuje tutaj pod płotem dadzą radę?

Jest na 1 metr szeroko, a przy kostce około 10-15 cm czegoś a`la beton, do umocnienia krawężnika. EM chce bluszcz na płot i coś bliżej nieokreślonego obok, ale jakoś słabo to widzę.

Po pierwsze od wschodu fajnie byłoby się osłonić czymś wyższym, a po drugie obok bluszczu, to na tej szerokości tylko chyba jakieś trawy i lawendę (może być trochę łyso okresowo).
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 15:25, 19 wrz 2018

Do góry
Uznałam, że trzeba przesadzić jedno z najstarszych nasadzeń, czyli hortkę ogrodową, która rosła na moim wąskim pasku trawy. Mocno się rozrosła i zaczęła zasłaniać przejście przy filarze, gdzie może kiedyś powstanie jakaś skrzynia. Chciałam przesunąć ją do ogrodzenia, bliżej sąsiadów. Uszarpalam się nieźle z nią

Tu już na końcu posadzona- przesunięta nawet nie metr ale czasem tyle potrzeba

Przed nią albo dam silver sceptre albo hakonkę
Skoncentrowany wyciąg z kompostu- ANHK 14:42, 19 wrz 2018

Do góry
Asiu.
-Raczej powinno się utrzymywać intensywne napowietrzanie ANHK w przedziale 24-36 godzin. Zbyt długie napowietrzanie doprowadzi w wyniku procesów życiowych do wzrostu temperatury i obumierania mikroorganizmów.
-Ciężko mi to jednoznacznie stwierdzić. W środowisku kwaśnym gleby bakterie nie przetrwają natomiast grzyby będą spełniać swoją rolę. Co z opryskiem dolistnym? Moje rododendrony i azalie nie wykazują żadnych zmian chorobowych-czyli musi działac.

-W obrębie korzeni warto jest delikatnie zruszyć ziemię tak aby miały bezpośredni dostęp do próchnicy glebowej. Na mikroorganizmy nie powinno bezpośrednio oddziaływać promieniowanie słoneczne.
Ogród w budowie - nieustającej 14:41, 19 wrz 2018

Do góry
Gabriela napisał(a)
Ciąg dalszy budowy, stan z poranka, więc chyba łatwiej się już domyślić, co to będzie.

Baaaardzo mi sie podoba ten bruk ceglany, moge prosic na priv wiecej szczegolow? Jaka nazwa i od kogo brane?
Pozdrawiam serdecznie
Bede czesciej zagladac
Zakręcony ogród 14:39, 19 wrz 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
qrcze chyba nie koniec zmian

wyobraźcie sobie,że idziemy tą ścieżką do altany... Macie to nie ?

czy rabaty na przeciwko siebie nie powinny choć troszkę nawiązywać do siebie ? Oprócz anabelek i seslerii nic je nie łączy Myślę,żeby posadzić w rogu zamiast 1-2 danic hamlen. Wówczas będzie rozpoczynała ścieżkę z dwóch stron . I wtedy przesunąć danici w lewo czy w ogóle usunąć Co myślicie ?

Jak dla mnie pomysł fajny

Nawiązując do wcześniejszych postów pomiędzy rozplenice nic bym już nie sadziła
Ogród niby nowoczesny ale... 14:38, 19 wrz 2018

Do góry
Magda70 napisał(a)
Moja ukochana rabata.
Stipy, jeżówka zielona, rozchodnik i dosadziłam tam przetacznika
No i buksy..

Witaj, mam pytanie czy pod tymi trawami oprócz kory masz agrotkaninę? Czy nic z tych rzeczy a tylko ziemia?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:35, 19 wrz 2018

Do góry
siakowa napisał(a)
w " śmietance"

Witam, ślicznie
tak sobie podglądam po kolei piękny trawnik i rabaty i wszystko piękne
Pozdrawiam
Na zielonej... trawce :) 14:24, 19 wrz 2018

Do góry

Pięknu busz ogrodowy, pięknie jest u ciebie . Wrzosowisko teraz rządzi chociaż rozplenice również są moimi ulubionymi roślinami. Czy możesz mi zdradzić co to jest za roslinka? Czerwona i zielona? Berberysy? Jakie?
Przedziwny Ogród 14:21, 19 wrz 2018

Do góry
ryska napisał(a)
Cudny klimat u Ciebie.
Wianek z mchu i owoców róży rewelacyjny.
Pozdrawiam

Renatko, bardzo dziękuję i pozdrawiam. :

)
Przedziwny Ogród 14:18, 19 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jejku jak tak rewelacyjnie wygląda wersja robocza, to jak będzie wyglądać efekt finalny. Co Ty tam jeszcze planujesz dodać? Już wygląda super.

Dorotka, ja wiem, że w Twoich rękach wyszłoby arcydzieło. Ja zrobię tak jak potrafię. W głowie coś mi się układa,ale z czasem krucho. Z jednej pracy do drugiej, a międzyczasie dom.... Jak zrobię, Ty dowiedz się pierwsza....
Dzięki za odwiedziny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies