Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

sylwia_slomc... 21:06, 16 wrz 2018

Gardener27 napisał(a)
Sylwia ile ludzi tyle opinii Wiele zależy od gleby w jakiej rosną i użytych odmian. U mnie glina a wszystkie rabaty obsadzone praktycznie Purple Sensation, 5 lat w gruncie i jeszcze żadnej wiosny mnie nie zawiodły.

Dobrze wiedzieć bo mam podobne warunki u siebie. Gladiatory 3 w tym roku nabyłam, zobaczymy jak dają radę. Purple sensation tez nabyłam dałam do donicy pod warsztatem
Gardener27 21:18, 16 wrz 2018

Ewa … o to chodzi Rysunek bardzo obrazowy, teraz wiem z czym to się je doczytam jeszcze w sieci.
Będę próbował swoich sił, ładne tyczki muszę sobie sprawić.

Sylwia Gladiatory też godne polecenia ale cena zaporowa Te sensationy to takie ciut mniejsze wersje gladiatorów z tym że dużo tańsze.

Drewnianych donic to Ci przybywa coraz więcej, podobno już stempli brakuje w okolicy
Anda 21:23, 16 wrz 2018

Rownież mam Purple Sensation, ale jakoś bardziej podobają mi się te półokrągłe jak Atropurpureum
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gardener27 21:31, 16 wrz 2018

Ewciu też je mam, kwitną późno, intensywny kolorek mają. W tym sezonie nie nacieszyłem się nimi zbyt długo, tropikalne temperatury skróciły ich żywot.
Dobrze że o nich wspomniałaś, muszę do nich dosadzić coś kontrastowego, może Ping pongi.
Anda 22:06, 16 wrz 2018

Albo Pink Jewel
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anabuko1 08:34, 19 wrz 2018

Gardener27 napisał(a)
Pogoda w tym sezonie sprzyja pelargoniom, okazałe jak nigdy o tej porze roku.

Geranium jak zawsze niezawodne, zwłaszcza polecam odmianę Rozanne, będzie kwitła do pierwszych przymrozków.

Szałwie omszone to też żelazne rośliny, wystarczy przyciąć i znowu pełno kwiatów.

Szkoda że jednoroczna, w następnym sezonie będę miał jej więcej, te pióropusze są obłędne.

Dla mnie to wszystko tu masz bujne i piękne
A ta trawa to Rubrum??
Czy z sadzonek ją masz ? Czy też wysiewasz ??
Piękna.Nawet jak jednoroczna, warto o nią się pokusić.Bedę jej szukać.Tylko podaj mi nazwę.
Kawa 08:53, 19 wrz 2018

jejjj
Przemek!!!
cudnie masz
ta rozplenice tez mam w tym roku pierwszy raz i w przyszłym tez planuję więcej

tyle cebul!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????

ja jeszcze nic..
czosnków w tym roku nei wykopałam i zobacze co będzie
ale pasowałoby jakieś dokupić

Dorota123 09:43, 19 wrz 2018

Gardener27 napisał(a)

Szkoda że jednoroczna, w następnym sezonie będę miał jej więcej, te pióropusze są obłędne.

Cudowna sceneria, Ty tak trafnie dobierasz rośliny i dodatki. Bardzo przyjemnie ogląda się zdjęcia z Twojego ogrodu, więc proszę o więcej.
Gardener27 17:01, 19 wrz 2018

Ewa Też bardzo ładny, zobaczymy co uda się upolować w sklepach.

Ania Serdecznie dziękuję Tak, to Rubrum, jakimś dziwnym trafem wcześniej jej u siebie nie miałem a warta grzechu Kupiłem gotowe sadzonki w lipcu i tak ładnie mi się rozrosły. Dziewczyny wspominały że można ją przezimować, spróbuję.

Kamila Nie widziałem jej u Ciebie, musiałem przeoczyć gapiąc się na te piękne bylinowe rabaty.
Cebul się trochę uzbierało, wszystkie idą do donic. Coś się pewnie jeszcze pojawi nowego
Ja swoich czosnków w ogóle nie wykopuję i każdego roku powtarzają kwitnienie więc nie martw się o swoje.

Dorota Bardzo dziękuję. Coraz mniej do fotografowania w ogrodzie, w tym sezonie wszystko mocno przyśpieszone więc trzeba się cieszyć tym co jeszcze trwa.
Gardener27 17:25, 19 wrz 2018

To był piękny dzień, zaczął się od wizyty na giełdzie kwiatowej w doborowym towarzystwie. Nowe donice zostały obsadzone chryzantemami, w tym sezonie stawiam na róż więc nie mogło być inaczej jesienią.