Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Zakątek z fioletową ławeczką 22:19, 25 cze 2014

Do góry
No niby tak, ale jak przekwitną i przytniesz, znowu są ładne przyrosty.
Faktycznie, link nie działa. To poszukaj ogród z platanem. Filip pisał u mnie, to tam też znajdziesz link w podpisie. Cofnij się do 109 strony, to zobaczysz, jak przycinał. To była akurat moja poranna lektura przed pracą.
Mirkowy ogród (początki) 22:09, 25 cze 2014

Do góry
Mirko, pooglądałam twoje sadzonki, świetną rękę masz. Ja buksiki 3 lata temu rozmnażałam, ale z takich malutkich sadzonek po cięciu bukszpanów. Większość się przyjęła i zrobiłam zawijasek z tych sadzonek, świeżutki, taki dopiero co,a dziś przycinałam buksiki i nasadziłam nowe sadzonki do skrzyneczki, raz przy raz i w cień postawiłam. Tak robiłam 3 lata temu, a jak zaczęły rosnąć (tak 3 miesiące były), to wysadziłam je do gruntu. W tym roku się przydały.
Teraz bym chciała jakąś trawkę, ale jestem nowa i jeszcze nie wiem, kto ma w nadmiarze.
Tobie wszystko pięknie rośnie. Pozdrawiam.
Mirkowy ogród (początki) 22:00, 25 cze 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Sadzonki trawki Stipy od Joanny dziękuję Joasiu

Witam, cudne sadzonki. Może ktoś jeszcze ma w nadmiarze trawki?
Zakątek z fioletową ławeczką 21:59, 25 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

W ogrodzie z platanem Filip przycina wiosną bardzo krótko tawuły. Ja tak nie przycinałam nisko. On pokazał na zdjęciach na tej stronce: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2948-ogrod-z-platanem?page=109 Na następnych stronach można zobaczyć, jakie są piękne.
W przyszłym roku też tak przytnę. A kwiatków bym nie obrywała. Ostatecznie to też są jakieś kolory w ogrodzie, a przyciąć można po kwitnięciu przecież.

Iwonko, nie mogę wejść na tę stronę z linka Tawuły fajnie wyglądają, jak są mniejsze kulki. A z kwiatkami już nie widać tych żółtych liści
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:56, 25 cze 2014

Do góry
Obejrzałam róże Robaczka, cudne. A czy na ogrodowisku ma swój wątek?
Ogród prawie romantyczny 21:48, 25 cze 2014

Do góry
Cześć dziewczyny. Piszecie o lawendzie, to napiszę swoje odkrycie. Na lawendzie się nie znałam, w zeszłym roku zobaczyłam łan lawendy w donicy przy jakimś markecie i to było piękne. W tym roku najpierw kupiłam 6 krzaczków w szkółce i posadziłam przy różach, a potem zobaczyłam w Obi 6-paki po 11 zł i z głupoty kupiłam je. Nie miałam na nie planu, więc posadziłam w donicę i podlewałam, pięknie kwitła i wcześniej, niż ta ze szkółki. Podlewałam i wąchałam w tej donicy do dziś. Dziś podcięłam zawijasek bukszpanowy i zanim wysadziłam tę lawendę z donicy. Tam będą róże. Doznałam szoku, jak zobaczyłam w całej donicy rozrośnięte korzenie, a donica wielka. Nawet nie wiedziałam , że ma takie korzenie. Troche podcięłam i posadziłam do gruntu. Zabrakło mi 2 sztuk, ale nie przesadzałam tej z gruntu, skoro ma tak wielkie korzenie. A i przy przesadzaniu i podlewaniu unosił się cuuuudowny zapach.
Zakątek z fioletową ławeczką 21:36, 25 cze 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
I na jednorocznych pędach tak kwitną?dobrze wiedzieć będę przycinać

W ogrodzie z platanem Filip przycina wiosną bardzo krótko tawuły. Ja tak nie przycinałam nisko. On pokazał na zdjęciach na tej stronce: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2948-ogrod-z-platanem?page=109 Na następnych stronach można zobaczyć, jakie są piękne.
W przyszłym roku też tak przytnę. A kwiatków bym nie obrywała. Ostatecznie to też są jakieś kolory w ogrodzie, a przyciąć można po kwitnięciu przecież.

PS. Poprawiłam link, powinien działać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:47, 25 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Wczoraj jeden, a dzisiaj drugi Zawodowe są dwa - teoretyczny i praktyczny A sąd ostateczny w piątek.......

Trzymam kciuki za wyniki
a dodam - u mnie słonko, nie doszło, wypadało się u was... szkoda, bo u mnie piach i piach i sucho...
Ogródek Iwony 17:39, 25 cze 2014

Do góry
Nie znam się na różach. Ale myślę, że niektóre mają późniejszy termin kwitnienia, dlatego musimy jeszcze czekać, a u innych już są.
Czas na zmiany czyli totalna demolka ogrodu 08:47, 25 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witam Anitko w twoim nowym wątku. Widzę, że ty też przesadzasz pod wpływem ogrodowiska. Bardzo ładnie się zaczyna. Tylko czy ten jęzor tak planujesz zostawić? Co tam chcesz posadzić? Mi się wydaje trochę za ostry. Chyba, że masz skryty plan... Pozdrawiam.

Iwonko powiem szczerze,że jeszcze nie mam planu na ten jęzor ale wziął on się stąd,że rosła tam ogromniasta czereśnia no i zostało takie poletko. Trawy dosiewać nie będziemy bo tato chce wymienić trawnik choć nie wiem kiedy więc byłaby to syzyfowa praca muszę jeszcze dużo czytać,dużo podglądać może jakiś pomysł się zrodzi A może ktoś coś podsunie
Zakątek z fioletową ławeczką 00:27, 25 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A jakie masz hortki?

No właśnie to jest problem, bo nie mam bladego pojęcia Dostałam "bez instrukcji". Chyba ogrodowe.
Zakątek z fioletową ławeczką 00:18, 25 cze 2014

Do góry
A jakie masz hortki?
Ogródek Iwony 00:16, 25 cze 2014

Do góry
Ciągle czekam na różę

Nie mogę się doczekać Vanilek
Czas na zmiany czyli totalna demolka ogrodu 22:58, 24 cze 2014

Do góry
Witam Anitko w twoim nowym wątku. Widzę, że ty też przesadzasz pod wpływem ogrodowiska. Bardzo ładnie się zaczyna. Tylko czy ten jęzor tak planujesz zostawić? Co tam chcesz posadzić? Mi się wydaje trochę za ostry. Chyba, że masz skryty plan... Pozdrawiam.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:50, 24 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Sebek, czy już po? Bo się zgubiłam. Wczoraj miałeś egzamin, za 2 dni miałeś mieć wyniki, a dziś ci gratulują? Nie kumam. Ale dziś do mnie mówić DUŻYMI LITERAMI. W tym tygodniu wysiadam.

Wczoraj jeden, a dzisiaj drugi Zawodowe są dwa - teoretyczny i praktyczny A sąd ostateczny w piątek.......
Igiełkowy ogródeczek 21:28, 24 cze 2014

Do góry
Gosiu, jesteś?
Ogródkowe perypetie:) 19:32, 24 cze 2014

Do góry
abiko napisał(a)
Wolna chwila.. kilka zdjęć, które czekają aby wam pokazać. Zaczynamy
Sezon różany w pełni, choć bliżej mu już końcowi...
Taras jedna róża.. nie mogłam doczekać się aż pąki się rozwiną

Co to za piękna róża? Proszę o nazwę.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:27, 24 cze 2014

Do góry
Sebek, czy już po? Bo się zgubiłam. Wczoraj miałeś egzamin, za 2 dni miałeś mieć wyniki, a dziś ci gratulują? Nie kumam. Ale dziś do mnie mówić DUŻYMI LITERAMI. W tym tygodniu wysiadam.
Obserwowanie wątków 19:19, 24 cze 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Czy da sie usunac watek z obserwowanych? Bo mi zasypuje maila... Nie umiem dziekuje za pomoc

Możesz też odznaczyć taką funkcję w edycji profilu, aby powiadomienia nie przychodziły na maila. Odhaczasz fajeczkę, aby jej nie było.
Ogród z platanem. 19:16, 24 cze 2014

Do góry
Pokaż fotki ogrodu, proszę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies