Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 13:00, 25 cze 2014

Borbetka napisał(a)
No dobiegasz do mety Sebek, a co do odstresowania ... na mnie też ogród działa, szczególnie kupowanie roślinek .

Meta?? Ale chyba pierwszego etapu - bo jeszcze duuużo przede mną... Miejmy nadzieję, że dożyję A nowe badylki u mnie się nie mieszczą - jedynie muszę dokupić begonie, bo bratki kwitną ostatnim tchnieniem...
Ozz 15:49, 25 cze 2014

U Was już leje? U nas się jeszcze trzyma
eliza3 16:03, 25 cze 2014

Sebek napisał(a)

Dzisiaj miałem ciąć bukszpany, bo nowe nożyce jeszcze nie użyte, a tu leje... Ale może wyschną do wieczora? Jak nie to zajmę się resztą trawnika

A u mnie słonko świeci, troszkę tylko pokapało, nawet ogrodu nie podlało... daj trochę deszczu, bo susza okropna, codziennie podlewam.
Sebek 16:26, 25 cze 2014

Ozz napisał(a)
U Was już leje? U nas się jeszcze trzyma

Już nie Ale deszcz był potrzebny - zwłaszcza trawnikowi, bo siano mam...Ale może po nawozie się ogarnie
Sebek 16:34, 25 cze 2014

eliza3 napisał(a)

A u mnie słonko świeci, troszkę tylko pokapało, nawet ogrodu nie podlało... daj trochę deszczu, bo susza okropna, codziennie podlewam.

Do mnie chmury zawsze ze Śląska przychodzą, więc prawdopodobnie nie zdążyłaś ich złapać i poszły do mnie W tym roku mocno ograniczyłem podlewanie - może ze dwa razy stałem z wężem i podlewałem wszystko - jedynie świeżo posadzone rośliny dostają wodę. Reszta sobie radzi, bo są już ukorzenione - po za tym u mnie ziemia trzyma wodę, bo nasadzenia są gęste, a dodatkowo ziemię chroni warstwa kory. Skoro o niej mowa to wypada mi ją uzupełnić Pozdrawiam
Iwk4 17:47, 25 cze 2014

Sebek napisał(a)

Wczoraj jeden, a dzisiaj drugi Zawodowe są dwa - teoretyczny i praktyczny A sąd ostateczny w piątek.......

Trzymam kciuki za wyniki
a dodam - u mnie słonko, nie doszło, wypadało się u was... szkoda, bo u mnie piach i piach i sucho...
Sebek 18:45, 25 cze 2014

U mnie teraz pochmurno, więc skorzystałem z tego, że jest wilgotno i machnąlem kanciki w warzywniku i powyrywalem chwasty Od razu lepiej to wygląda
Madzenka 19:39, 25 cze 2014

Sebek napisał(a)
O!! Już się mu zachciało Takie było, jak zwykle z nowością, czyli reklamacja... Ale ogarnelismy

Po pierwsze gratulejszyn
Po drugie hi hi ja już bym ksiegowania tych zdarzeń gospodarczych nie zdała. Ja już tylko dokumenty z tych zdarzeń generuję lub analiuję
Sebek 19:54, 25 cze 2014

Madżen - jak nie Ty to kto?? Kolega mi napisał, że dzisiaj na drugi dzień dali to samo...Muszę zweryfikować tę wiadomość poprzez inne osoby, bo być może będę w znacznej części odpowiedzialny za "setki" z egzaminów w naszej klasie, bo to zdjęcie powędrowało nie tylko tu

PS. Ty jesteś raczej z tej "drugiej" strony jeśli chodzi o pierwsze zdarzenia - dzisiaj nawet spotkałem szyld z Deto... w aptece Fajny jest - podczas stania w kolejce miałem czas to ogarnąłem cały z góry do dołu Ale suplementu nie kupiłem...Było by to dziwne...co najmniej Sebuśkam
Ozz 20:54, 25 cze 2014

lepiej Ty te zdjęcie usuń