Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Okno na ogród 19:00, 19 sie 2018

Do góry
Ostatnio sporo piszę na różnych wątkach. Może czas założyć swój własny?

Do tej pory ociągałam się z tym - po pierwsze przez wrodzoną nieśmiałość. Po drugie miałam w ciągu ostatnich lat olbrzymi (jak na mnie) remont domu, co skutkowało pobojowiskiem wokół niego, którego nie można było pokazać ludziom na oczy ze względu na ich poczucie estetyki. Doskwierał mi jednak brak możliwości skonsultowania moich pomysłów z kimś, kto podzielałby moją ogrodniczą pasję. Ogródek jest mały i jeszcze dużo chcę w nim dopracować.

Tak więc:

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:57, 19 sie 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
No fajne krajobrazy.Pozazdrościć.

Gosiu jak jedzesz do to przejezdzasz tuz obok, warto sobie przerwe w podrozy zrobic

nastepny dzien bylismy w Wojslawicach. To moja druga wizta tam.

Ogród wśród pól i wiatrów 18:56, 19 sie 2018

Do góry
HannaR napisał(a)
Jolu, muszę się do czegoś przyznać. Zachwycona Twoją rabatą z limkami, kulkami i runianką stworzyłam u siebie coś na wzór. Limki rosną tam już dwa lata. W tym roku jest więcej kwiatów, ale wysokość hortensji mizerna. Wprawdzie to miejsce jest półcieniste, więc to trochę je usprawiedliwia. Na wiosnę dorzucę limkom kompostu z końskim obornikiem, co mam w planach wyprodukować i bardzo nisko je przytnę. Jak dalej będą się ociągać i nie urosną duże to będę zmuszona przyznać, że taka śliczna rabata może być tylko jedna. (Gdzieś w Małopolsce).

Hania, Ty wątek zakładaj albo pokaż tu u mnie swoją rabatkę Ciekawa jestem jak u Ciebie wygląda Dziękuję za miłe słówka. Jestem przekonana, że Twoja też będzie fajna, tylko musisz dać jej trochę czasu.

Zostawiam kolejne jeżówki, co z białych powstały

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:53, 19 sie 2018

Do góry
nastepna wycieczka byla do Irenki i przy okazji zrobilismy zakupy w pobliskim ogrodniczym

irenka jak zwykle radosna ogrod dostatroche przez susze. Jak na moje wrazenie, malo kolorow w tym roku czyli tak jak u mnie. Rok temy wydawalo mi sie bardziej kolorowo. Buszpany obzera cma niestety ale mimo tego (cmy i suszy) ogrod sobie radzi i pieknie wyglada.

i jeszcze kotek mi w oko wpadl
Ogród wśród pól i wiatrów 18:50, 19 sie 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Jolka to brawura, nie zastanawiają się nad konsekwencjami i to,że ktoś jeszcze inny jest na drodze.

Zazwyczaj brawura, młodość, mało wyobraźni i pełna wiara w to, że samemu jest się nietykalnym. A tu lipa .. wystarczy chwila i świat obraca się o 360 stopni. Tak czy inaczej, mam nadzieję, że ta osóbka wyjdzie z tego cało. Kurczę, jakoś strasznie dużo wypadków w naszej okolicy ostatnio się zdarza.

Ogród wśród pól i wiatrów 18:45, 19 sie 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Joluś jak zwykle cuuudnie...i jak zwykle wychodzę od ciebie z pinem (tą razą jeżówka multiplex)

Jeżówki te słabe proponuję delikatnie wykopać na wiosnę i paluszkami podzielić. Wsadzić w dołki obficie zaprawione granulowanym obornikiem owczym. Ten obornik jeżówki kochają i rosną na nim mocne, jak na drożdżach
Jaką magiczną moc ma ten obornik zobaczyłam w tym roku na tegorocznych siewkach, które w maju delikatnie wykopywałam, rozsadzałam i dodałam wspomniany obornik. Efekt taki, że sporo siewek kwitnie jakby miały minimum dwa sezony

Test obornika miałam w zeszłym roku (eM miał kupić koński pod azalie). Ph 9-10. Ursa w tym roku też testowała i potwierdza efekt turbo

Tosia... dawno Cię nie widziałam Dziękuję za miłe słówka
Jeżówki, jak widzisz, śmieszne porosły ..

Rady dot. ich przesadzania oczywiście zapamiętam i będę stosować w przyszłym sezonie. Obornik granulowany to mnie śmieszy trochę.. bo ja wiesz, na wsi się osiedliłam Barany widzę jak po przeciwległej górce chodzą, to może eMa wyślę, żeby do właścicieli zagadał, i ze dwa worki obornika przytargał Może też będzie turbo??

Zobacz na to jeszcze Tym razem hybryda białej tradycyjnej samoistnie rozsianej

Ogród z widokiem na jezioro 18:42, 19 sie 2018

Do góry
Wspomnienie z wakacji, Bory Tucholskie

Ogród pod akacjami 18:41, 19 sie 2018

Do góry

Pozdrawiam
Kwiaty we włosach 18:41, 19 sie 2018

Do góry

Ogród pod akacjami 18:40, 19 sie 2018

Do góry
Witam

Ogród z widokiem na jezioro 18:38, 19 sie 2018

Do góry
Korzystam z chwili spokoju, towarzystwo pojechało na pizzę, pozostałym gościom odpowiem po wnuczkowaniu, ogród zapuszczony, ale i tak go uwielbiam.\

inna odsłona ukochanego ogrodu,inspiracją są ostatnie dyskusje....

Ogród wśród pól i wiatrów 18:36, 19 sie 2018

Do góry
Jolu, muszę się do czegoś przyznać. Zachwycona Twoją rabatą z limkami, kulkami i runianką stworzyłam u siebie coś na wzór. Limki rosną tam już dwa lata. W tym roku jest więcej kwiatów, ale wysokość hortensji mizerna. Wprawdzie to miejsce jest półcieniste, więc to trochę je usprawiedliwia. Na wiosnę dorzucę limkom kompostu z końskim obornikiem, co mam w planach wyprodukować i bardzo nisko je przytnę. Jak dalej będą się ociągać i nie urosną duże to będę zmuszona przyznać, że taka śliczna rabata

może być tylko jedna. (Gdzieś w Małopolsce).
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:32, 19 sie 2018

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:27, 19 sie 2018

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:22, 19 sie 2018

Do góry
Juz w domu fotek mam duuuuzo wiec troche to zajmie bede w watkach tematycznych wstawiac tu tylko troche

Na poczatek bylismy w skalym labiryncie dokladniej mowiac Luisenburg-Felsenlabyrinth
Przedziwny Ogród 17:59, 19 sie 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Dziękuję Sylwuś Już zrobiłam poprawki... Ech, trochę techniki i już się gubię.

Nie bardziej niż ja, tu na forum mnie podstaw naumieli
Moja działka na Dębowym Lesie 17:53, 19 sie 2018

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:49, 19 sie 2018

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:46, 19 sie 2018

Do góry
I ostatnie widoczki...
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:42, 19 sie 2018

Do góry
Mieczyki z Biedry - każdy inny i nie taki jak na fotce ale ładne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies