Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Zuzka25 22:01, 29 wrz 2018

Jolu, piękny masz ogród i tyle przestrzeni w nim.. A sadu, jagodnika i skrzyń warzywnych niemal zazdroszczę i mogę sobie tylko pomarzyć U mnie absolutnie nie ma na to miejsca. Zastanawiam się tylko nad dwiema skrzyniami warzywnymi i agrestem na pniu. Moja córka poprostu uwielbia agrest. Czy nie ma problemu w jego uprawie?
jolka 22:03, 29 wrz 2018

Agi2006 napisał(a)
Tylko co zamiast irgi? ja na skarpie posadziłam barwinek i trzmielinę, bo dostałam w spadku i nie moge poradzic sobie z chwastami. Stwierdziłam ze na wiosne wszystko wyrywam i posadzę coś...(nie wiem jeszcze co) i dam matę. U Oli Irga się rozrasta na macie więc miałam nadzieje, że ona da rade i u mnie a tu czytam że jednak nie

Boże jak u Ciebie wszystko zdrowo rośnie!

Ja bym też irgę sadziła na macie. No ale cóż... wyrywać teraz nie będę.
Zobacz sobie, jak będziesz przejeżdżać w NS, koło stacji PKP ul. Kolejową w dół, w okolicach wiaduktu na ul. Nawojowskiej. Cała skarpa wyścielona włókniną, obsadzona irgą rok temu. W tym roku już włókniny nie widać... Tylko tam jest inna odmiana irgi, taka wyższa, bardziej "czorchata", że tak powiem Nawet nie wiem, czy nie fajniejsza niż irga major.

PS. Dziękuję bardzo za miłe słówka.
Rzeczywiście w tym roku wszytko mocno bujnęło
Zatem wielgaśne trawy dzisiejsze zostawiam ...z larissą.
Marudziłam na nią nieco, ale teraz fajnie wygląda

jolka 22:14, 29 wrz 2018

Roocika napisał(a)

Posadziłam teraz na kawałku skarpy tawulce pogięte ale nie miały u mnie dobrego startu (zbierają się- suszę odczuły mimo podlewania), zobaczymy czy zimę przeżyją- mają wystawę południową. Dam znać.

A ogród Joli zachwyca i rośliny pięknie i zdrowo wyglądają

Musiałam sprawdzić co to tawulec Nie znam tej rośliny.
Fajnie wygląda w internecie, muszę u Ciebie zobaczyć.

Dziękuje za miłe słówka. W podziękowaniu larissa

jolka 22:18, 29 wrz 2018

nicol21 napisał(a)
Widoczki jak zawsze rewelacyjne!

Tak, widoczki ładne. Ale to już zasługa Matki Natury
Trawy Ci zostawiam na tle dzisiejszego nieba...

jolka 22:25, 29 wrz 2018

Zuzka25 napisał(a)
Jolu, piękny masz ogród i tyle przestrzeni w nim.. A sadu, jagodnika i skrzyń warzywnych niemal zazdroszczę i mogę sobie tylko pomarzyć U mnie absolutnie nie ma na to miejsca. Zastanawiam się tylko nad dwiema skrzyniami warzywnymi i agrestem na pniu. Moja córka poprostu uwielbia agrest. Czy nie ma problemu w jego uprawie?

Zuza.. dziękuję!
Z agrestem u mnie akurat nie ma najmniejszego problemu.
A skrzynie warzywne zdecydowanie polecam.
Na zachętę dzisiejsze widoczki skrzyniowe

Szczerze powiedziawszy wyglądają jakby sierpień był
Wciąż pełne zieleni i aromatyczne

jolka 22:28, 29 wrz 2018

Malutki zając wciąż do mnie przychodzi Hihi...

Dobrej nocy wszystkim
Zuzka25 22:42, 29 wrz 2018

Pięknie wyglądają Twoje skrzynie warzywne. Nigdy nie uprawiałam warzyw, mam nadzieję, że to nie jest bardzo trudne. Tylko na co się zdecydować tylko przy dwóch skrzyniach. Co ile macie posadzony agrest? Porzeczki też mogą być na pniu? Jestem laikiem w tej kwestii
Agi2006 16:14, 30 wrz 2018

U Ciebie zawsze cudnie. A bonica w Twoim ogrodzie jest niesamowita .W ogóle zdjęcia które wrzucilas bardziej są letnie niż jesienne. A zające lawendy Ci nie niszczą? U mnie się w niej moszcza i cala jest w środku wylamana Rzadko jestem teraz w Sączu ale muszę obejrzeć te skarpe bo na wiosnę planuje rewolucje .
Wendy79 19:29, 30 wrz 2018

Jestem w trakcie przeglądania Twojego wątku w poszukiwaniu zagadnień owocowych i tyle pięknych widoków, co się naoglądam, to moje
Szukam informacji: jak prowadzisz jeżyny ( co to znaczy spionizowane) i winorośle, jak gęsto masz posadzone krzewy porzeczek. Planuję zmiany u siebie i szukam jakichś fajnych i ułatwiających życie rozwiązań.
iwonkap 17:54, 01 paź 2018

Jolu a co masz w skrzyniach posadzonego ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies