Mglisty, ale bardzo się cieszę z zakupu motywu barcelońskiej róży. Kostka po prawej ma też podobną kompozycję, ale inne źródło, wolę europejskie, renesansowe motywy
Dlaczego moje rozplenice [ablbo read head albo black beauty] nie kwitną mimo sporych krzaków?
Mam drugą rozplenice [red head chyba] i ta, mimo dużo mniejszych krzaków wydała piękne kwiaty.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to ze te rozplenice co nie kwitną rosły na ziemi z dużą ilością przekompostowaneog obornika konskiego. Krzaki duże.... oby za rok. Bo liczyłam na dużą ilość kwiatów wzdłuż głównej rabaty.
Tam są lilaki kopane gdzieś z przydroża
Posadziłam je na całej długości. Przed nimi mam porozrzucane serby i doorenbosy. W planach jeszcze tylko lipa w lewym rogu ma być. To tak na pierwsze lata planów, bo póxniej na bank będę dosadzać drzew
Cudne jesienne żywe kolorki.
U mnie już klony liście zgubiły.
deboliststna i ja bardzo lubię. A na jesieni faktycznie jest zjawiskowa.
Mój ambrowiec jeszcze mały.
Ale małe przebarwienia są .
,djecua z fzuameczki bardzo ładne. Lubię taką szeroka perspektywę. Widać ogrom areału.
Drzewa jeszcze z kolorami.
Fajnie, że asfalcik już nasz.
Siwy bardzo pomysłowe, urokliwe.
Mnie ten busz zachwyca. Paprocie świetnie się tu czują. Piękny okaz zanokcicy skalnej jeśli dobrze identyfikuję. Chyba że to adiantum pedatum Imbricatum?
Też lubię wątki czytać jednorazowo przez większy przekrój czasowy. To jak fajna książka i to z obrazkami Skakanie po wątkach mnie męczy. Nie pamiętam wszystkiego. Wolę zanurzyć się w jedno miejsce ale wtedy całą sobą.
Witam , proszę Was o poradę.
Da się to radę jakoś uratować ?
Sadzone w II połowie września, kopane z gruntu z bryłą korzeniową sadzonki po 130 cm.
Wyglądają coraz słabiej z tygodnia na tydzień.
Sadzone w grunt rodzimy po prostu pole z podglebiem gliniastym.
Ziemia do sadzenia wymieszana z kompostem trawy, górę też wyściółkowałem skoszoną trawą.
Oj tak rwie się chętnie do wszystkiego co mama robi czy to w domu czy ogrodzie
Widzę ,że daje jej to o wiele więcej radości niż jakąś zabawka ,która za chwilę się znudzi a tutaj ciągle coś nowego
Przyda jej się ta samodzielność w życiu
Szkoda szkoda...
A co do ogrodów to zachwycam się cały czas tą moją przebarwioną od 2 tygodni parocją perską
Długo trzyma liście.
Buczek i magnolia już łyse jak widać a ona cały czas "świeci" uwielbiam!
Pięknie zaczyna wyglądać ta rabata, robi się trójwymiarowa I wcale się nie dziwię gęstości nasadzeń, też myślę że po prostu trzeba się liczyć z szybszą potrzebą rozsadzania, ale i tak warto, dla efektu zlania się i wręcz przeplatania roślin już w najbliższych sezonach. A w dodatku w efekcie mmy własne ekonomiczne źródło sadzonek na kolejne rabaty, bo coś przecież trzeba będzie zakładać wciąż i wciąż