Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

mirkaka 12:10, 30 cze 2026

Dorota321 napisał(a)
Sylwio ja w tym roku poszłam na skróty, to są sztuczne kwiaty wbite w donice z funkiami. Powiem Ci, że są tak dobrze wykonane, że nawet z bliska trudno zauważyć, że to materiałowe kwiatiszki.

Jak pięknie wyglądasz Która to panna młoda?
anabuko1 12:11, 30 cze 2026

Dorotko, Twój ogród to nie jest zwykła działka. To gotowa scenografia do filmu o lecie. "O ogrodach z pasją" to hasło Ogródowiska, ale u Ciebie to widać na każdym zdjęciu.

Te kwiaty w donicy z funkjami fajnie wyglądają. Drut UE Dorotko
Hosty dają zieleń i klasę, a „szafir” dodaje koloru bez podlewania. Genialne!

Te wielkie, aksamitne, purpurowe kwiaty klematisa są cudne .
A na tle brązowych dzwoneczków? Czysta elegancja. Pnącze oplata kratę, a pod nim dywan drobnych, niebieskich kwiatuszków. To zestawienie fioletu i błękitu wygląda jak malowane przez Mo
Moneta.

Piwonie i róże – czyli kwintesencja czerwca
Biała, pełna piwonia w trawie miskanta wygląda jak porcelanowa.
Obok niej różowe piwonie z pomarańczowym sercem – takie sycące, radosne.
A róże? Masz ich całe spektrum: od pudrowego różu na płocie, przez gęste, pachnące kępy w odcieniach fuksji, aż po ciemne, niemal bordowe.
Szpaler róż przy ścieżce to już w ogóle bajka.

I wisienka na torcie: ta oświetlona altana. Girlandy żarówek, świetlny wieniec, firanki, lampiony i kwiaty w donicach. To nie jest ogród na dzień. To ogród na długie, ciepłe wieczory z herbatą. Miejsce, gdzie rośliny idą spać, a magia się dopiero zaczyna.

Dorotko, u Ciebie wszystko gra: żywe kwiaty, te „na skróty”, zieleń host, pnące klematisy i światło.
Masz oko i rękę do komponowania.
Twój ogród nie tylko kwitnie. On opowiada historię kobiety, która kocha piękno i wie, jak je wyczarować, nawet bez 40 stopni w cieniu
sylwia_slomc... 12:23, 30 cze 2026

Dorota321 napisał(a)
Sylwio ja w tym roku poszłam na skróty, to są sztuczne kwiaty wbite w donice z funkiami. Powiem Ci, że są tak dobrze wykonane, że nawet z bliska trudno zauważyć, że to materiałowe kwiatiszki.

Ślicznie wyglądają
Ewa777 18:00, 30 cze 2026

Pięknie wyglądasz Dorotko. Śliczne te wianki. Czy to zdjęcia z wesela, czy z innej okazji?
W ogrodzie masz uroczo. Też zwróciłam uwagę na ilość i gęstość Twoich orlików. Dobrze im na Twoich rabatach. Róże już zaczęły kwitnąć na całego. Jak się ma Twoja Garden of Roses?

Trzymam kciuki za leczenie.
Wafel 21:26, 30 cze 2026

Ale świetny pomysł z wiankami! Pięknie wyglądacie Ślub? Jeśli tak, cudowna aranżacja