Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

Dorota321 17:17, 29 cze 2026

Basieksp napisał(a)
Będzie dobrze, tak jak dziewczyny napisały. Powoli, małymi krokami i się uda Wszyscy tu, mocno zaciskamy kciuki Tak trochę trudno to napisać, co chciałoby się powiedzieć, może tak porostu, będzie dobrze,
Basiu musi być dobrze, zrobiłam takie zapasy wełny, że muszę mieć czas je wyrobić i zdążyć je ubrać .

Dorota321 17:29, 29 cze 2026

Margo2 napisał(a)
Ja też trzymam kciuki za powodzenie chemii. Może po niej będzie już dobrze?
Bardzo podoba mi sie ten szary sweterek. Taki delikatny.
Piękny
No i ogród.
Maj miałaś cudownie kolorowy.
Pokazuj więcej ♥️
Dziękuję za wsparcie, jutro podczas kroplówki będę myśleć o tym ile osób mnie wspiera. Po chemii będzie operacja usunięcia guza i oby obyło się bez radioterapii.
Ten szary sweterek ubrałam tylko raz... i zrobiło się lato.
Maj i początek czerwca to u mnie najładniejsze rośliny, teraz przy tych upałach anabelki mimo obfitego podlewania nie dają rady. Wyglądają bardzo smętnie.
W maju umarzły prawie wszystkie pączki piwonii, no i glicynii też umarzły pączki.

Dorota321 17:58, 29 cze 2026

ewsyg napisał(a)
Dorotko, jak dobrze, że masz ogród. Mam nadzieję ,że on koi Twoje serce. Masz pięknie, bujnie, kolorowo, elegancko. Dorotko, zdrowiej kochana. Ostatni syn się żenił ? potańcowałaś chociaż troszeczkę na weselu ?
Ogród Ewo zawsze mnie wyciszał, dawał czas na przemyślenia i bardzo cieszył. Nie jest w tym roku dopracowany, może w przyszłym roku będzie lepiej.
Ożeniliśmy trzeciego syna, wszystkie trzy synowe bardzo nam się udały, mamy z nimi dobry kontakt. Na weselu goście świetnie się bawili, a to najważniejsze. Ja zatańczyłam z mężem tylko 2 razy i złapały mnie paskudne skurcze, które jeszcze po dwóch dniach nie dawały o sobie zapomnieć. Jak będą zdjęcia , bo na razie mam tylko filmiki, to na pewni się pochwalę.

sylwia_slomc... 20:11, 29 cze 2026

Dorotko co to za szafirowe kwiaty za hostami powyżej.
Wafel 22:50, 29 cze 2026

"Tajemniczy ogród Dorotki"... Światło na twoich zdjęciach robi efekt tajemniczości. Tkasz ten swój ogródek jakbyś dziergała kolejny sweterek

Życzę zdrowia, siły i samozaparcia ❤️ Miło słyszeć, że twoje dzieci szczęśliwe a ty się dogadujesz z synowymi. Ja mam córki, jeszcze na wydaniu, sama czasem myślę jaką byłabym synową...
Pozdrawiam cieplutko
ElzbietaFranka 00:15, 30 cze 2026

Każda teściowa czy synowa dobra jak mieszkają osobno. Też jestem dobra teściowa i mam dobre synowe.
Skurcz to też moje przekleństwo szczególnie jak w nocy dopadnie. Łykami aspargin i codziennie chociaż jednego banana zjadam. Skurcze to brak potasu.

Ogródek Dorotki zawsze piękny malowniczy. Też pytań co to za rośliny kwitnące szafirowy kolor czy to chabry? A może jeszcze dekoracja weselna.
mirkaka 09:23, 30 cze 2026

Dziękuję ,że się odezwałaś, wszyscy tu myślimy o Tobie i w myślach wspieramy.

Ogród czerwcowy przepiękny, orliki masz wyjątkowej urody, chyba tylko u Ciebie są takie różnorodne i piękne, wręcz niespotykane kolory mają Rosną w gęstych kępach, u mnie przeważnie pojedyncze pędy, choć jeden z nasionek od Ciebie taki niebiesko biały też rośnie w gęstej karpie
Upały teraz wszędzie zrobiły swoją paskudną robotę, trawnik w jednym miejscu już mi się wypalił
resztę ogrodu staram się podlewać, cały taras zacieniliśmy cieniówkami, jest przez to ulga w domu, nie dociera tyle słońca do salonu, a rośliny na tarasie też mają ulgę

Co to za piękna róża czerwona, kiedyś nie lubiłam czerwonego w ogrodzie, ale jakoś z wiekiem chyba mi się coś zmienia, bo ta Twoja jest przepiękna, czy jest zdrowa? Jak się nazywa?
Gosialuk 11:34, 30 cze 2026

Dorotko myślami jestem z Tobą. Dawaj czasem znać co u Ciebie.
Fala upałów dokucza wszystkim, na szczęście jutro ma być ostatni dzień.
Dorota321 11:37, 30 cze 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dorotko co to za szafirowe kwiaty za hostami powyżej.
Sylwio ja w tym roku poszłam na skróty, to są sztuczne kwiaty wbite w donice z funkiami. Powiem Ci, że są tak dobrze wykonane, że nawet z bliska trudno zauważyć, że to materiałowe kwiatiszki.

Dorota321 11:45, 30 cze 2026

Wafel napisał(a)
"Tajemniczy ogród Dorotki"... Światło na twoich zdjęciach robi efekt tajemniczości. Tkasz ten swój ogródek jakbyś dziergała kolejny sweterek

Życzę zdrowia, siły i samozaparcia ❤️ Miło słyszeć, że twoje dzieci szczęśliwe a ty się dogadujesz z synowymi. Ja mam córki, jeszcze na wydaniu, sama czasem myślę jaką byłabym synową...
Pozdrawiam cieplutko
Dziękuję ślicznie za tak miły wpis. Z moją teściową też mam bardzo dobry kontakt.
Siedzę podpięta do ,,chemii,, i nie marnuję czasu.