Polinko jak na razie opuchlaków nie mam, ale o mały włos bo gdybym różę wsadziła z ziemia to by mi za chwile stadami latały po ogrodzie, na szczęście sprawdzam ziemie w której rośnie roślina przed posadzeniem i jak zobaczyłam larwy to decyzja mogła być tylko jedna, nie mogłam tego wsadzić w takim stanie. Wytrzepałam całą ziemię spomiędzy korzeni razem z larwami, wypłukałam woda resztki i dopiero poszła do dołka
Myślę, że roślinom nic już nie grozi. Ziemia zawiązana w worku w kuble na śmieci. Ale dziękuję za troskę i witam u siebie
Z wodą to jest jednak problem mega, liczę nadal na deszcz tylko obfitszy i dłużej.
Sylwia, czytałam u Justyny, że masz problem z opuchlakami
Polecam konkretnie polać Decisem.Niestety i u mnie w drugiem ogrodzie miałam z nimi problemy...
Z deszczem i niby konkretnym nawodnieniem gleby mam ten sam problem...pada od poniedziałku a pod miskantami mam sucho sąsiedzi z uśmiechem spoglądają na moje bieganie w deszczu z konewkami
Polinka, a robiłaś kiedyś sadzonki z miskanta 'Variegatusa, po zimie zmarzło mi kilka kęp i w sumie dokupiłam nowe, bo nie bardzo wiem jak rozsadzić z dużych kęp.
Powiedz czym nawozisz trawnik, że taki śliczny, mi już ręce opadają, dziś zrobiłam aerację i polałam trawnik na pędraki, bo słabo się zagęszcza.
Wiesz co? ja cię kopnę - chyba - w 4litery...no żesz... gdybym miała działkę 21 metrów szeroką, albo chociaż 14...ileż ja bym dała za taki metraż...eh...a ja mam 6,5 w porywach do 8m szeroką i na 120m długą...i wiesz co?...i mam ogród podzielony na ogród ozdobny i na sad z warzywniakiem...
Ile metrów długości ma twój ogród?
Boszzzz...21 metrów wąska działka....w głowie się nie mieści ile szaleństw można popełnić
Musisz zmienić perspektywę patrzenia na swój ogród. Potrzebny staranny plan
OMG
cały czas jestem w szoku jak mozna nawet 14m nazywać wąską działką. Widziałaś Kondzia ogród? Nawet w Mai leci w czołówce....on, tzn ogród, nie Kondzio ma bodaj 11m szerokości. Polinka nie ma nawet 10 metrów.
Wąskich, naprawdę wąskich ogrodów na forum jest sporo.
Gdyby twój ogród miał 21 m szerokości i był długi na 30 to tez byś go waskim nazwała?
To akurat jest pewne. Zadałam zresztą panu ministrowi pytanie na jego stronie: czy dla pieniędzy jest w stanie zrobić wszystko. Odpowiedzi się nie spodziewam