Jaki fajny skrzat usiadł Ci przed domem. Wygląda na zmęczonego, choć zadowolonego z podróży. Wyniosłaś mu ciasteczko z mlekiem? Te kadry z frontową - piękne w jesiennym słońcu. Mimo suszy, bujne. Dzięki Kawki porannej nie pijam, może za 10 lat... Dopiero przedpołudniową
Ignaś poszedł do przedszkola. Z rozpaczą w sercu. Dziś zrobiłam mu przerwę, za dużo emocji. Widziałam u Niego duże zmęcznie ciągłym stresem, że musi iść do przedszkola. Ciągle się pytał, czy już idzie noc, bo wiedział, że po nocy, będzie musiał iść...
Nie wytyczyłaś linii rabat, wszystko jest w trawniku.
II sprawa - robisz kolekcję, wszystkiego prawie masz po jednym, kilka klonów - każdy inny, kilka różaneczników (nie pisz "rodków' oraz nie pisz drukowanymi literami - regulamin)
Dokup rośliny takie same, żeby było po kilka szt i twórz grupy, piętra.
Widać, że działasz, więc chętnie pomagamy
Tu gdzie kropki czarne to kamyczki, nie rób tu trawnika. Albo kamyczki zrób na tym pasku wyżej.
Drzewa przeszereguj w rabaty. Nie rób kolekcji pojedynczych roślin. Takie podstawowe rady
Zbliża się termin warsztatów. Już przyjechały rośliny do sadzenia, będzie więc najatrakcyjniejszy etap.
Nic tak nie ekscytuje, jak napełnianie stawu wodą.
Witam ,
u mnie z tego co już wyczytałam wyżej jest przędziorek. Popsikałam 2 tygodnie temu, wczoraj też popsikałam topsinem , bo żółknie to choroba grzybowa?
Tak Toszka wszystko ogarniam tylko zastanawiam się czy po prawej dla tych rodków potem nie będzie malo miejsca
bo one raczej nie są takie malutkie . Tak żeby potem dalo się spokojnie przejechać z kosiarką itp
Jesli przy tarasie chcesz rododendrony to trzeba je tak rozplanować, aby w styczniu-marcu słońce ich nie suszyło.
I przypominam, że pod rodki ściółka musi być perfekt przygotowana...nie dołki, a cała rabata.
Na ten moment po prawej, pod napisem wschód jest idealne miejsce i tu zmieszczą się dwa posadzone co 1,5m. Nie ciaśniej, bo wbrew pozorom wolno nie rosną.
Idąc w dół jedna hortensja, a na rogu, bliżej trawy rozplenica LadyU.
Od strony tarasu nad rodokami pas hakonechloa Aureola. Niech wylewa się na taras. Ponieważ na razie rodki małe to można dać wrzosy (wzmocnią mikoryzę).
Przypominam o ściółce - tak jak przygotujesz tak będziesz mieć zdrowe różaneczniki.
Teraz skaczemy na odcinek 2,8. Tam daj dwie rozplenice LadyU i trzecią na rogu rabaty. Odcinek 3,5 hortencje posadzone co 1,5m tak by wchodziły na odcinek 5.
Czy nadążasz?
Ciekawe czy moja Gaura jeszcze ma szansę zakwitnąć?Wybujała w górę samymi listkami,po deszczach bardzo się wyłożyła.Podwiązałam ją i...już nie jestem nią zachwycona...
Za to kwitną hortensje, jeżówki...i jarzmianki
Dzieki Aniu za pochwały
Ten clematis Elegans to był u Bogusi taki jak na etykiecie przy moim ,a mój jakiś inny
Aniu a ciekawe czy ta Gipsówka pink festival,którą kupiłam to jest taka jak Twoja, zakwitła mi takim małym bukiecikiem teraz