Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Kwiatki i rabatki u Elizy 17:48, 14 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Naparstnice rzeczywiście niesamowite Pierwszy raz widzę tak gęsto obsypane kwiatami

W tym roku dały taki popis... mam nadzieję, że się wysieją i znowubędą cieszyć.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:47, 14 cze 2014

Do góry
Zależy też od wielkości kuli, jak widziałem te ciurkadełka z Obi i LM to miały małe zbiorniki - ale wystarczające Myślę, że najlepiej kupić cały zestaw osobiście
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:37, 14 cze 2014

Do góry
Chyba mam liliowca Stellę- tylko mój kwitnął w maju... Aż się zdziwiłem, choć zdjęcia nie mam... Patrzę na Twój ogród i nie ogarniam, ale zachwycam się ciągle
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:28, 14 cze 2014

Do góry
Róże boskie - i ta lawendaaaa!!! Niesamowicie wygląda
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:05, 14 cze 2014

Do góry
Danusiu - na ciurkadle był taki potfforny osad, że szkoda gadać - ta "maż" płatami odchodziła jak ją czyściłem

A pompy szkoda.....Ale pewnie już masz nową
Moja "przyziemna" :) pasja 16:04, 14 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Super wyglądają te podwyższone rabaty - jak będzie trawnik to wszystkim szczęki nam wypadną Znowu...

Sebuś, to ja się na protetyka przekwalifikuję szybko! Zanim będzie trawnik, na bank zdążę .

Moja "przyziemna" :) pasja 16:01, 14 cze 2014

Do góry
Super wyglądają te podwyższone rabaty - jak będzie trawnik to wszystkim szczęki nam wypadną Znowu...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:41, 14 cze 2014

Do góry
martaibartek napisał(a)
Piękne fotki to mało powiedziane! zachwycające!!!

Sebek czy pamietasz jaką pojemność ma twój zbiornik do ciurkadełka? czy ty demontujesz całą konstrukcję na zimę? jak często dolewasz wodę?

Chyba 50 litrów ma ten pojemnik. Na zimę wyjmuję tylko pompkę i wypompowuję wodę, ale nawet nie całą. Po zimie i tak zbiera się mi tam wody po brzegi A wodę raz tylko uzupełniłem podczas zeszłorocznych upałów, kiedy calutka wyparowała w trzy dni - cud, że nie spaliło pompki, bo pracowała " na sucho" dość chwilę
Również raz w sezonie wyjmuję pompkę, czyszczę filtr i wlewam nową wodę - w środę, gdy wymyłem kulę karcherem właśnie to zrobiłem
Ogród do kwadratu 15:37, 14 cze 2014

Do góry
Sebek... zawsze waham się jak ciąć szałwie... nie chce mi się po gałązce ... ale to chyba najlepsze wyjście... ona wtedy jednak lepiej i dłużej kwitnie drugi raz.
Niedługo zetnę też przywrotniki, ale one do golasa polecą Niedawno czytałam, że szałwie dobrze jest sypnąć wiosną nawozem długodziałającym. Spodobało mi się połączenie szałwii z carexem Ice Dance... podsadziłam ją na próbę i rozmnożę by nóżki szałwii były przysłonięte... o zobacz na fotkę

Reniu... lecę po kawkę na jednej nodze ... róże upychaj... boskie są w ogrodzie , ale to wiesz

Jagoda... no wiesz... te wszystkie rabaty to nie moja zasługa, a dobrego projektu ... jednak częściowo sami wprowadzamy zmiany... dosadzamy, przesadzamy, likwidujemy ... Serby w tym roku moocno przyrosły... niektóre nawet 40cm... może więcej... widać, że sie już zadomowiły... teraz czas ciąć... ale boje się tego, bo nie wiem kiedy...
Werbena jeszcze w przechowalni ... Jedna z hortek ma korzonek...na drugą czekam... reszta kosz

Ewuniu... jak ty ładnie piszesz... ja tak nie potrafię. Dzięki za komplimenty... co do róż ciężko doradzać... ja też się miotam... nie do końca jestem zadowolona...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:13, 14 cze 2014

Do góry
Piękne fotki to mało powiedziane! zachwycające!!!

Sebek czy pamietasz jaką pojemność ma twój zbiornik do ciurkadełka? czy ty demontujesz całą konstrukcję na zimę? jak często dolewasz wodę?
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:51, 14 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Pięknie wyglądają te nasadzenia w gabionie Trawki dodają niezwykłej delikatności

Eksmituję trawki z innego miejsca gabionowego ...tu będą mieć zdecydowanie więcej miejsca a tam posadzę lawendę z kulkami cisowymi na pniu które już rosną .... Będzie więcej miejsca na przemieszczanie się po gabionie w trakcie mycia okien .... i nic się nie podepcze
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 13:46, 14 cze 2014

Do góry
Przywrotnik i szałwia - znane połączenie Wszystko u Ciebie piknie urosło, ale stipa to cuuuudo Im więcej ją oglądam w innych ogrodach tym bardziej jestem skłonny do kupna
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:43, 14 cze 2014

Do góry
Pięknie wyglądają te nasadzenia w gabionie Trawki dodają niezwykłej delikatności
Kwiatki i rabatki u Elizy 13:28, 14 cze 2014

Do góry
Naparstnice rzeczywiście niesamowite Pierwszy raz widzę tak gęsto obsypane kwiatami
Może niedoskonały ale..... 13:27, 14 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Przepiękne te róże - i jakie duuże Jak w Anglii

taki komentarz to dla mnie radość.Dziękuję

Był czas kalin

jest czas jaśminów
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:21, 14 cze 2014

Do góry
Berberysy z różą rzeczywiście konweniują niesamowicie Swoje The fairy podsadziłem żurawkami, ale chyba znów padną... Choć krewetek nie widzę...
Miłego ogrodniczkowania
Może niedoskonały ale..... 13:20, 14 cze 2014

Do góry
Przepiękne te róże - i jakie duuże Jak w Anglii
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:40, 14 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Na każdym kroku jakieś cudeńko I wszystko takie dorodne!!! Macham

Sebuś dzięki, ale jak nie lunie z nieba, to kicha!!!

pajączek na limce położył na hamaku muchę

nowe pierdułki, reszta nie powieszona

świeże kopce kreta, walka się toczy..a zaraz obok wywalił 2 kolejne w ciągu 10 minut!!!!

tak kopią psy, potem kuleją, a potem padają mi rośliny, wszystko przez krety

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:36, 14 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Piękne fotki!

Dziękuję i życzę miłego weekendu
Miejsko & sielsko 10:56, 14 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Hortensja lubi mokro i duuużo papu - a lawenda ponoć najlepiej rośnie na gruzie...Jak Ci się udało je połączyć? Jednak wygląda to świetnie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4072-aranzacja-ogrodka-przy-szeregowcu?page=228

Sebuś czy wyglada świetnie mam mieszane uczycia...

Jest praktycznie, spędzamy tam czas podczas grillowania, wieczorami.
Komary i inne latające nie lubią lawendy a i hortensje posadzone w celu aby odsłonić się od sąsiadów

czy zmienię na coś innego? - na 99,9 %
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies