Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 13:01, 14 cze 2014

agam napisał(a)
Sylka ciężko za Tobą nadążyć, nawet się już nie staram. Nowe meble, sztuczna trawa, kulki w gabionie (ostatnia wersja jest the best). Pozdrawiam.

Działam najszybciej jak mogę .... zaczynają się wkrótce wakacje i chcę przeznaczyć ten czas Kubie

Nowe mebelki pod altanę .... tam już jeden komplet jest ... udało mi się dokupić podobny zestaw bo altana duża to i pomieści trochę
Syla 13:05, 14 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
Będziesz miała piękny widok z zimowego ogrodu nie tylko latem, ale i zimą, przez cały rok. Rabata zimozielona w gabione i brzozy, czego chcieć więcej...?

Mam tę różową szałwię (o ile to ta sama odmiana, Bright Rose), ona wg mnie wcześniej zaczyna kwitnąć niż fioletowa, tak przynajmniej było u mnie.

Miłego weekendu Syla! U nas pogoda taka sama.

Właśnie nie znam nazwy tej różowej ... były wymieszane ....

W gabionie długo zastanawiałam się nad wyższymi nasadzeniami ale pole widokowe na brzozy musi być na wierzchu Powrzucam sobie jeszcze troszkę niskich zimozielonych trawek i zakupione szałwie .... i powinno być ok ...

ściskam sobotnio a na niedzielę życzę słońca
Magdalena25 13:08, 14 cze 2014

Sylwia!!
Gdzie Ty takie piękne meble kupiłaś? Czy one mogą stać cały rok na tarasie, nawet jeśli nie jest zadaszony, czy trzeba je chować?
Pozdrawiam
dorciabe 13:27, 14 cze 2014

Sylwia uwielbiam Twój ogród wszystko niezwykle dosmaczone
macham bardzo mocno
Syla 13:29, 14 cze 2014

Magdalena25 napisał(a)
Sylwia!!
Gdzie Ty takie piękne meble kupiłaś? Czy one mogą stać cały rok na tarasie, nawet jeśli nie jest zadaszony, czy trzeba je chować?
Pozdrawiam

To są mebelki ze sztucznego rattanu kupione w markecie ... jak najbardziej na zewnątrz ... poduszki jedynie przechowuję w ogrodzie zimowym bo teraz leje ... W zimie również mogą stać na zewnątrz i moje będą ale pod altaną , żeby im nie kapało ... Może przedłużę im w ten sposób żywotność
Syla 13:30, 14 cze 2014

dorciabe napisał(a)
Sylwia uwielbiam Twój ogród wszystko niezwykle dosmaczone
macham bardzo mocno

Muszę jeszcze odrobinkę doprawić dziękuję za miłe słowa !!! odmachuję !!!
noemi 13:32, 14 cze 2014

Syla napisał(a)
wymieniłam kulki na trawę ... troszkę podeschły i reanimuję biedactwa w gabionie ...

Fajowo a pod vertigo można jeszcze wcisnąć petunię choć sama też super wygląda
Sebek 13:43, 14 cze 2014

Pięknie wyglądają te nasadzenia w gabionie Trawki dodają niezwykłej delikatności
Syla 13:45, 14 cze 2014

noemi napisał(a)

Fajowo a pod vertigo można jeszcze wcisnąć petunię choć sama też super wygląda

Pewnie , że można ... wyglądało by o niebo lepiej , tym bardziej , że widziałam to u Marzenki Obawiam się , że się nie zmieści ....za wąskie te kwadraty a przypuszczam , że i trawie bryła się nieźle rozrośnie ...

Na zimę będę je chciała przetrzymać w ogrodzie zimowym ... Ciekawa jestem co z nich będzie na wiosnę
Syla 13:51, 14 cze 2014

Sebek napisał(a)
Pięknie wyglądają te nasadzenia w gabionie Trawki dodają niezwykłej delikatności

Eksmituję trawki z innego miejsca gabionowego ...tu będą mieć zdecydowanie więcej miejsca a tam posadzę lawendę z kulkami cisowymi na pniu które już rosną .... Będzie więcej miejsca na przemieszczanie się po gabionie w trakcie mycia okien .... i nic się nie podepcze