Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Syla 13:58, 14 cze 2014

Jagodaa napisał(a)

Właśnie nie chcę go ciąć na równo... Początkowo będę cięła, aby się zagęścił, a później chciałabym, aby stworzył taki gęsty szpaler pionowych pędów, mnie się podobają te wyprostowane stożkowate gałązki. Mam nadzieję osiągnąć efekt "trawy", jakby umbry w niej rosły. Dziwnie to brzmi, ale może uda mi się kiedyś pokazać, jak to u mnie będzie wyglądać i o co mi chodzi, bo teraz trochę straszą te rzadkie pędy berberysowe.

Gdyby miał to być żywopłot kostka, wybrałabym coś innego niż berberys.

Wcale nie straszą ... no to czekam na efekt ....
Magda70 14:10, 14 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
... i murem....

Od razu widać różnicę... rośliny na wstępnie otynkowanym fragmencie wyglądają o niebo lepiej... Dziś dopołudniowy deszcz przerwał prace.

Zgadzam się z Tobą...berberysy na tle szarej ściany fajnie się odznaczają. Innego wyglądu nabrały...
Jagodaa 14:33, 14 cze 2014

, jak się berberysy zagęszczą i podrównam je, bo sadzonki były bardzo ładne, ale jednak różnej wielkości, to powoli nabierze ta rabata formy. Przynajmniej tak zakładam .

Syla 14:39, 14 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
, jak się berberysy zagęszczą i podrównam je, bo sadzonki były bardzo ładne, ale jednak różnej wielkości, to powoli nabierze ta rabata formy. Przynajmniej tak zakładam .

dobrze zakładasz
Magda70 15:01, 14 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
Podsumowanie tygodnia

Niestety na przyczepce jest piach do tynkowania i nie mogłam jej usunąć z kadru... wybaczcie .

No wiesz....że też nie odciągnełaś tej przyczepki....foch
Sebek 16:01, 14 cze 2014

Super wyglądają te podwyższone rabaty - jak będzie trawnik to wszystkim szczęki nam wypadną Znowu...
Jagodaa 16:04, 14 cze 2014

Sebek napisał(a)
Super wyglądają te podwyższone rabaty - jak będzie trawnik to wszystkim szczęki nam wypadną Znowu...

Sebuś, to ja się na protetyka przekwalifikuję szybko! Zanim będzie trawnik, na bank zdążę .

dominika_rew 16:21, 14 cze 2014

fajnie, że berberysów na równo nie będziesz ciąć, taki efekt jak jest teraz tylko troszkę podrównany wzrostowo jak piszesz, będzie super przełamywał prostą linię murka. Jest super, pięknie wszystko się komponuje
Jagodaa 18:49, 14 cze 2014

Syla napisał(a)

dobrze zakładasz

Jagodaa 18:50, 14 cze 2014

Magda70 napisał(a)

No wiesz....że też nie odciągnełaś tej przyczepki....foch

hehe, mogłam ją na zielono zamalować....