Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:57, 03 cze 2014

Do góry
Pozdrawiam zagladajacych Dzisiaj objechalem kilka szkolek i głupiego miskanta variegatusa nie znalazłem, nawet w szkolce co specjalizuje się w produkcji traw... Kupiłem jedynie dwie perovskie i dwie turzyce bronzita, które po przymiarce nie konweniuja... Ale carexy dorodne i po 5 złotych, deal życia Za to perovskie z trzema drobnymi pedami po 15 zł, trochę przesada wg mnie...
Fotek nie ma, pracuję Macham
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:50, 03 cze 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Sebek możesz mi powiedzieć kiedy przycinasz tawułę tę złotą? Jak przeglądałam kiedyś Twój wątek od początku to natknęłam się na wpis, że przycinasz tawułę nie dopuszczając do kwitnienia. Czy nie czas teraz na przycięcie? Mnie już denerwują bo strasznie duże mi urosły a takie mi nie pasują. Pozdrawiam.

Ostatnio je pocialem, z nimi nie trzeba pilnować terminów, bo rosną jak głupie Tnij
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:20, 03 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Gabi, Twój ogród to po prostu cudo Na tak małej powierzchni udało Ci się zmieścić tyle roślin, masz kilka miejsc do wypoczynku, które są sprytnie ukryte i nadal ogród nie wygląda na ciasny, wręcz odwrotnie Gratuluję

Sebuś - dzięki Ci
Mam nadzieję, ze będąc we Wrocławiu, wpadniesz na leżaczek/hamaczek?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:33, 03 cze 2014

Do góry
Sebek możesz mi powiedzieć kiedy przycinasz tawułę tę złotą? Jak przeglądałam kiedyś Twój wątek od początku to natknęłam się na wpis, że przycinasz tawułę nie dopuszczając do kwitnienia. Czy nie czas teraz na przycięcie? Mnie już denerwują bo strasznie duże mi urosły a takie mi nie pasują. Pozdrawiam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:51, 03 cze 2014

Do góry
Fiu Fiu, ale zakupy znów zrobiłaś Piękne i dorodne te umbry
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:43, 02 cze 2014

Do góry
Sebek, ja tnę tylko to co mi wymarznie.. i estetycznie nie pasuje, dlatego mam wielkie A 2 ostatnie zimy był jakby ich nie było

Kondzio - jeszcze nie przeszło.. jestem kobietą.. z dowcipu..

Wiunia - nie wyrzucaj, to forum ogrodnicze.. jutro idę oglaać swoją katalpę... ale myślę, że Twoja jest ok... odległosć od domu dobra, szczepione możesz formować dowolnie.. dolną gałązkę obetnij, bo nie pasi, ale posmaruj maścią.. my smarujemy po cieciu .. tak na wszelki wypadek..

Bociek - popatrz na Chelsi.. tam jest naćpane wszystkiego na kupę.. i o to chodzi z bylinowymi rabatami, mają sie przenikać Bo jak nie jedno to drugie zachwyca urodą

Kasik - Konstancja nie wiem czy mi pisała na PW czy na wątku, ale jak u mnie pierwszy raz zobaczyła jeżówki... to miała takie skojarzenie jak twój syn... czyli jest normalny Ale jeszcze nie wyrobiony kwiatkowo.. Ja kocham jeżówki.. i mogę mieć ich nawet cały ogród

Gabriela - ja kocham też Twoje róże... a do swoich sie przyzwyczajam.. jak Konstancja do jeżówek Wyrabiam sie W szkalrni mam wszytko za gęsto.. mama jak popatrzyła o ręce załamała.... zresztą jak zwykle... czyli szklarniowo sie jeszcze nei wyrobiłam

Rench - Królowa pierwsze 2 lata nie zachwycała , a teraz to Królowa Porcelanowa Królowa Ciekawe jak królowa na zimę srogą zareaguje...
Ogród w skali mikro cz.II 22:37, 02 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Połączenie stipy z tojeścią wymiata Mój plan zakupowy chyba właśnie siem zmienia

Noo właśńie .. Plan zakupowy .. Dlatego tyyyle czasu przewlekalam z ta nową rabatą . I warto chyba było

Tojeść zawojowała Ogrodowisko w tempie ekspresowym
Postawić trawkę nad i... 22:29, 02 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Aaaaale kominek - kopara mi opadła

...jeszcze nie jest skończony Sebek...ale światełko w tunelu już widac...
Postawić trawkę nad i... 22:26, 02 cze 2014

Do góry
Aaaaale kominek - kopara mi opadła
Ogród w skali mikro cz.II 22:14, 02 cze 2014

Do góry
Połączenie stipy z tojeścią wymiata Mój plan zakupowy chyba właśnie siem zmienia
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:14, 02 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Moje ocalałe żurawki po ataku opuchlaków nadal nie mogą się ogarnąć - ale licze, że będą kiedyś wyglądac jak Twoje Cudeńka!

opuchlaków się nie pozbyłam , nie zastosowałam nicieni jak również chemii , jedne rosną ładniej inne gorzej, tych drugich brzydszych nie pokazuję ... to taka zabawa z tymi roślinami nie koniecznie tylko z żurawkami
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:11, 02 cze 2014

Do góry
Moje ocalałe żurawki po ataku opuchlaków nadal nie mogą się ogarnąć - ale licze, że będą kiedyś wyglądac jak Twoje Cudeńka!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:08, 02 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Pojawia się i znika, i znika...

Nie zdazyliscie się jeszcze nacieszyć, nacieszyć??
Jutro może uda się mi kupić trochę badylkow to wrócę z fotkami
Na razie idę jeszcze zrobić kolejne testy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:05, 02 cze 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Sebek, jak ja Ci zazdraszczam wolnego... A Variegatus swieci, to fakt Tez go lubie

Już zacząłem się uczyć na egzaminy zawodowe, po za tym przeprosilem się z siłownią i aktywnie poszukuję pracy, teraz jeszcze wymyśliłem, że napiszę ogłoszenie o udzielanie korków Także staram się wypełnić ten czas jak najlepiej Do ogrodu nadal wchodzę sporadycznie, bo nadrobilem zaległości w nim w dwa dni Po za tym leje...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:10, 02 cze 2014

Do góry
Sebek, jak ja Ci zazdraszczam wolnego... A Variegatus swieci, to fakt Tez go lubie
Roztoczańskie klimaty 20:08, 02 cze 2014

Do góry
U mnie w mieście też tną tawuły japońskie w dywany - wygląda to super Również tną tam berberysy

Nowe rabaty super - i kanciki po prostu brzytwa
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:04, 02 cze 2014

Do góry
Mam u siebie chyba 4-letnie krzaki róż, a są kilka razy mniejsze od Twojego dwuletniego.... Focha na nie strzelę, to może zaczną rosnąć Ale w tym roku przyciąłem kilka cm nad ziemią...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:47, 02 cze 2014

Do góry
Poczytałem o kosiarkowaniu - mam spalinową i elektryczną i koszę tą i tą - spalinówka ma to do siebie, że przejmujesz się jednym wihajsterkiem
W przypadku elektrycznej już czeba, a nawet należy uważać Pochwalę się, że nike przeciąłem jeszcze kabelka! Ale pochwalę się również, że ostatnio upierdutałem w połowie wihajsterek co się go czyma jedną ręką... I nie mam za co czymać... Ale opracowałem już patenta i o dziwo da się kosić nawet w tak niewygodnej pozycji A ogród pięknieje z dnia na dzień - Ice dance niby się zlewa, ale jak urośnie potffór to zakryje nie tylko żurawki, ale i trawnik Więc bez spiny - to spoko rośliny
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:32, 02 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Uff nadrobilem Poczytałem o hurtowych zakupach i braku miejsca Purpura w Twoim ogrodzie rzuca się w oczy

Sebek na purpurę dopiero zapraszam gdy zakwitną róże, jeżówki, pysznogłówki i wzmocnią się żurawki. Nomi oczywiście jesienią na wybrawienie ambrowców, wiśni, kiścieni i berberysów.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:10, 02 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
No, Kochana...toś Ty już MISZCZ na całej linii, za takie sztuczki ogrodnicze się bierzesz! Bardzo mi się podobają tak prowadzone drzewa.
A dla mnie soczku znajdziesz? Dopiero z Walnego wróciłam...zciorana jestem...kto to widział tyle godzin w robocie???

Do Miszcza to mi daleko jak stad na Marsa i z powrotem Se dziergam

Prosze soczek z wkladka dla rozluznienia

Sebek napisał(a)
Jak patrzę ja te Twoje czereśnie to kusi mnie, by magnonie sobie tak ukrzyżować..... jedna mi tak rośnie, jakby stworzona była do takiego zabiegu....Musze się z tym przespać

Ty nie spij tylko rozpinaj

Toszka napisał(a)
Bociuś, nie martw się o nowe cisy. Kopane tak mają. Pierwszy rok aklimatyzują się, korzenią na nowo, łysieją zwłaszcza od środka - zmana wilgotności powietrza, wiatru, wytrzęsienie i destrukcja podczas kopania, transportu, sadzenia. Za to w przyszłym roku nadrobią z nawiązką.
Z moimi było to samo. Zauwazyłam tylko, że w lepszej kondycji są sadzone na jesieni, bo już wiosną łysienia i połamania gałązek zakrywają przyrosty. Natomiast te sadzone wiosną dłużej się zbierają może za sprawą upałów.

Toszka, miod na me serce. Ale nawet te sadzonkowane tez z deka choruja. Widac musza miec czas na akceptacje nowego miejsca Oby Twe slowa byly prorocze PS. Gdzie masz watek?

ana_art napisał(a)
Kasia zerknij
https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=1281
może będziesz wiedziała co to za trawa....

Zaraz zagladne

nieszka napisał(a)
No jak się elegancko trawki zebrały w sobie po przymrozkach! Dzielne!

Nieszka, sama jestem zaskoczona jak szybko sie ogarnely i w jakiej sa kondycji. A nie rozpieszczam ich w tym roku.

EPODLAS napisał(a)
Boćku, trawowisko masz duże. U mnie trawy na tym samym etapie wzrostu. Czereśnie prowadzone w ten sposób - brawo, nietuzinkowy sposób. Mam nadzieję, że będziesz nam pokazywać jak się rozrastają.

Bozenko, jedna to sie tak rozrosla ze... padla Na jesieni bedzie nowa Trudno, tak mialo byc

JulkAd napisał(a)

Ale się uwijają te pszczółki....to Twoje?....po czym poznajesz?

Po oczach

admete napisał(a)
Bociuś zajrzałam co tam słychować
Pozdrowienia i buziaki zostawiam

Eeee, nic nowego, walka z czasem Buziolki

gierczusia napisał(a)

Ja też baaardzo ciekawa ... Tym bardziej ,że u mnie oszczędność miejsca to mus ... Mam nadzieję ,że bedą rosły zdrowo i szybko , bo jak sie okaże ,że są idealne za jakieś...hhmmm... 10 lat , to już nawet nie bedem miała miejsca by takie cudo upchnąć

Buziaki Bociuś

Na razie rosnie jedna, druga kaput, odmowila wspolpracy Hehehe, Ela, to siem nazywa strategia dlugoterminowa

ewa004 napisał(a)
Bociusiu buziaczki zostawiam
Gdzie Ty się podziewasz ?

Ewcia, w realu bylam Ale nie w tym sklepie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies