Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Madzenka 21:34, 01 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)
Madżen ... istniało we mnie takie podejrzenie ... i wiem, ze coś wymienię ... w końcu co to by było za ogrodniczkowanie bez przenoszenia ... ice dance zlewa się z trawniczkiem ... może to ją wymienię na niższą trawkę ... ???
bo co ja znajdę z takimi liśćmi wysokie ... świecznica odpada bo Phantom ma białe kwiaty ...

A muszą być liście wysokie? Może berberysy? Jutro ci pokaże moje bagatell, a większe chyba sa artopurpurea . Na dodatek możesz je formować a kolor cudo. Z bordowych liści jeszcze rodgersja kasztanowcolistan i oczywiście bordowe trawy, ktore nie zimują. Ae jak posadzisz w sezonie rubrum to czy coś więcej do szczęścia potrzeba?
Konstancja30 21:39, 01 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

A muszą być liście wysokie? Może berberysy? Jutro ci pokaże moje bagatell, a większe chyba sa artopurpurea . Na dodatek możesz je formować a kolor cudo. Z bordowych liści jeszcze rodgersja kasztanowcolistan i oczywiście bordowe trawy, ktore nie zimują. Ae jak posadzisz w sezonie rubrum to czy coś więcej do szczęścia potrzeba?

bordowe trawy są bardzo kuszące ... ... na leśnej będzie pamiętny potfór (tzn potfór to on był u Ciebie ) za bergenią ...

rodgersja ... zaraz wygooglam :0

artropurpurea gdzieś musi być bo jest przesliczny
Mala_Mi 18:36, 02 cze 2014

Żurawki też rosną potfffory.... jak Ice Dance.... jest dobrze
Może koło host brunerrę? Ciemierniki?? Bodziszek Max Frei
Dąbrówka ekspansywan..... nie....
Konstancja30 18:52, 02 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Żurawki też rosną potfffory.... jak Ice Dance.... jest dobrze
Może koło host brunerrę? Ciemierniki?? Bodziszek Max Frei
Dąbrówka ekspansywan..... nie....

dobreee ... )))) u mnie jakoś nic nie wchodzi w makro rozmiar (poza mną ... ciekawe dlaczego ??? ) ... te hosty pod tujkami to rodzeństwo gigantów od Irenki ... nie fiem może ja się będę na noc kazała wkopywać po krzyż i taka zlajtowana bendem ???????
Konstancja30 18:54, 02 cze 2014

na listę dopisałam ciemiernik ... w niedzielę zrobiłam listę tego co bym chciała zakopać na areale ... kiedyś ... teraz ... w ogóle ))))
Mala_Mi 19:02, 02 cze 2014

Iza.. ukopać ci rozwary??? Takie dzwoneczki na lipiec... wysokie... możesz gdzieś przy lawendzie, naparstnicach.. .. u mnie sie posiały gdzie chciały...

I wkomponuj gdzieś przetacznik Christa.. stoi juz w donicze i czeka.

A na brzeg rabaty może od Finki szałwia, jest niska, kompaktowa i śliczna..
foto nie mam....

Białe te coś też Ci dam, wiec myśl czy to Ci sie skomponuje...

Bo już rozdysponowałam nadwyżki i mam tylko dla Ciebie ostatki zbywającego dobra..
Mala_Mi 19:05, 02 cze 2014

Ciemiernika siewki też mogę kopnąć.. tego mojego gigant, ale kiedy taki będzie jak mój to nie wiem.. Muszę kopac wcześniej bo potem mam urwanie głowy i już mogę nie zdążyć.. to musi czekać na Ciebie. I Rudbekia Goldsturm.... oj dlugo kwitnie.. jak gooopia

Sorki za wciskanie chabazi, ale mus sie pozbyć co nie trzeba, a żal wyciepać.. a taka sumienna ogrodniczka zapewni moim "dzieciakom" dobrą opiekę
Konstancja30 19:27, 02 cze 2014

przetacznik Christa i białe coś (haaa kiedyś u Ciebie go przez tysiąc stron szukałam ! ) to krwawnik kichawiec mają już miejscówkę w kubiku z Leonardo ... i jak się rozrosną na różankę z austinkami co to mi za kolana sięgają i taka dumna z nich jestem )))) ...

rozwary są bossskie ... kop ... miałam i mi znikły ??? ... ale moje pełzały jakby ... no chyba, ze to rozwar nie był

to żółte to potem ma takie zwisające płatki ... śliczne ... a kiedyś zastanawiałam się z ubolewaniem czemu ludzie sobie takie coś sadzą )))) ... nigdy nie mów nigdy

plan na żółty na części rodziców jest ... a bo ja już tam subtelnie wnikam

zresztą ten plan inspirował się u Ciebie ... kiedyś mnie zachwyciło zdjęcie

wtedy jeszcze myślałam, że nie lubię żółtego ... ale na obu zdjęciach (Twoich zdjęciach) ten żółty z mocnym akcentem ma coś w sobie takiego, że chce się mieć szansę na kawę z widokiem na ... ...
Sebek 19:47, 02 cze 2014

Poczytałem o kosiarkowaniu - mam spalinową i elektryczną i koszę tą i tą - spalinówka ma to do siebie, że przejmujesz się jednym wihajsterkiem
W przypadku elektrycznej już czeba, a nawet należy uważać Pochwalę się, że nike przeciąłem jeszcze kabelka! Ale pochwalę się również, że ostatnio upierdutałem w połowie wihajsterek co się go czyma jedną ręką... I nie mam za co czymać... Ale opracowałem już patenta i o dziwo da się kosić nawet w tak niewygodnej pozycji A ogród pięknieje z dnia na dzień - Ice dance niby się zlewa, ale jak urośnie potffór to zakryje nie tylko żurawki, ale i trawnik Więc bez spiny - to spoko rośliny
Mala_Mi 20:16, 02 cze 2014

Ta rudbekia jest inna od tej co wyorałaś z mego ogrodu.. ta co mam dla Ciebie to rudbekia błyskotliwa, a ta na foto z liliami to jakaś inna.. ale zapomniałam teraz jaka .. tej płatki nie wiszą... to takie małe słoneczniki...
To foto z zeszłego roku, ale nieaktualne, bo rabata przekopana i przekomponowana.. wstawiam foto... bo jest w towarzystwie bordowego Wilczomlecza migdałolistnego Purpurea. Wilczomlecz po kwitnieniu trzeba ściąć do zera i łądnie odrasta na póxne lato

Na drugim foto nachyłek ten i na skalniaku mi odmówił posłuszeństwa.. i nie ma.. trudno, będzie co inne, alb kupię nowy. Chociaż to zestawienie mi sie podobało.... za to nachyłek okółkowy ma sie dobrze.. mogę ciut kopnąć..

Foto z rudbekią i liliami też nieaktualna.. bo połowa lili przesadzona.. a i rewolucja tam była..