Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rozpoznawanie roślin domowych 07:03, 06 lip 2018

Do góry
BaRa napisał(a)
Czy ktoś wie co to jest? Chwast? Czy nie?

Chwasty, u mnie tego pełno. Sieje się bardzo.
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 07:01, 06 lip 2018

Do góry
Coś mi atakuje bukszpany. Czym to opryskać?
Na grzyba? Przędziorka?

Przerwa na kawę... 06:56, 06 lip 2018

Do góry
Zojka a w których netowych kupujesz? Ja stacjonarnie byliny kupuję bo jak zamówiłam przez net to przyszły takie wypierdki, że część się nie utrzymała.

Gosiu a jakie odmianowe widziałaś? U mnie pełnych brak. Pojedyńcze są. Ale głównie żółte i różowe. A mi się takie pomponikowe marzą.

Tak przy porannej kawie pokażę wam jak cudną lilię dostałam od Moni. Obłędna jest
Ukojenie 06:49, 06 lip 2018

Do góry
Jest

Ukojenie 06:48, 06 lip 2018

Do góry

Chopin

Pink octopus i chopin

Krwawnik kichawiec i biala lilia nn
Ukojenie 06:45, 06 lip 2018

Do góry
Porankowe

1. Floks blue, 2 lilia nn i krwawnik, 3 jezowka white duble delight, 4 jezowka nn/podstawowa/
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:42, 06 lip 2018

Do góry
Pochwalę się bo wreszcie skończyłam swoją własną bransoletkę

zaczęłam w lutym i jakoś tak nie było po drodze do niej przysiąść
pierwszy raz robiłam zapięcie skórzane

i wreszcie jest cieszę się jak dziecko

Rozpoznawanie roślin domowych 06:03, 06 lip 2018

Do góry
Czy ktoś wie co to jest? Chwast? Czy nie?
Za drzwiami do ogrodu... 01:51, 06 lip 2018

Do góry
Za drzwiami do ogrodu... 01:45, 06 lip 2018

Do góry
Betka napisał(a)
No ładnie u was tak kolorowo jeżówki żółta piękna! Cała reszta też
Pozdrawiam i do zobaczenia

A ja żółtej jeżówki nie mamAle za to kwitną od wiosny jeszcze żółte bratkinawet w trawniku
Do soboty ...!
Za drzwiami do ogrodu... 01:38, 06 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ah teraz już sobie przypominam co mówiłaś o kiwi. Skleloraza.
Ja mam 3 różne pysznoglowki. Zobaczysz w sobotę.
coś już się znajdzie i dla ciebie
A kolirowo masz. Jeszcze dokupilas roślin.
Coś jeszcze u mnie znajdziemy może

Dzisiaj dokupiłam jeszcze ostróżki fioletowe niebieskie i takie różowe jak Ty
I czosnek główkowy,ale pani na rynku miała tylko w dwóch doniczkach ,może jeszcze będzie miała to dokupię,piękniusi
Różę dzisiaj" przeprowadziliśmy" to się miejsce jeszcze nowe zrobiłoJutro zrobię fotkę bo nie bardzo wiem co tam posadzić .
Dzięki za chęć dzielenia się ja tam zawsze chętna na prezentyalbo wymiankęMów kiedy będziesz chciała żurawki,przydadzą ci się jak masz sadzić przed tujami
Za drzwiami do ogrodu... 01:11, 06 lip 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Aniu ślicznie u Ciebie
Paniusia z dzbanem piękna

Cieszę się że się podoba
Za drzwiami do ogrodu... 01:01, 06 lip 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Witaj Aniu, zobaczyłam ogromną aktinidię, ile ma lat i czy pędy są sztywne. Widząc, jaki gruby ma pień, pomyślałam, czy da się uformować " niby drzewo parasol ". Ładne te pół pomponiki, co to jest?

Akinidię mamy już co najmniej 15 lat,dlatego pęd na dole jest taki gruby.Młode sadzonki są wiotkie i raczej od razu rozgałęzione dopiero z czasem drewnieją .Ta sadzonka żeńska ma ze trzy lata to możesz zobaczyć jak wygląda tyle że ona mi bardzo słaborośnie bo reszta kiwi ją zacienia i rośnie w jej korzeniach. Musiałabyś prowadzić kiwi na jakimś palu, początkowo wiążąc albo prowadzić przy pniu ściętego wyżej świerka ,czy jakiegoś uschniętego drzewa ,ale trudniej sadzić w korzeniach...Zapytaj Anabuko z Dębowego ona ma jakoś tak prowadzonego Mlina (na str 896 )
Te półpomponiki to nasienniki kwiatów, tych jasno fioletowych- na zdjęciu w prawym dolnym rogu nie wiem jak się nazywają:

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:54, 06 lip 2018

Do góry
jolka napisał(a)

No biegać .. nie biegam. Ale jeżdżę codziennie, w korkach stoję...
Na ogród mam mało czasu, ale J. przyjeżdża niedługo więc mnie odciąży.

Kosodrzewiny z berberysem i rozplenicą muszę jeszcze obejrzeć.
Jakoś mi umknęły Z jeżówkami nie trafisz, u mnie większość ubiegłorocznych białych jest różowa!! Rojniki chciałam i nadal chcę. A powojników nie mam pojęcia dlaczego nie mam... no powinnam mieć jak nic

Ślicznie masz!! I zazdraszczam ogarniętego ogrodu U nie droga daleka
Jola wypadałoby powiedzieć: "Boże słyszysz a nie grzmisz!"
Tak "ogarniętego" ogrodu jak Twój to ze świecą szukać. Wszystko wypielęgnowane, zadbane wręcz wymuskane
U mnie niestety wciąż nie mogę ogarnąć, ale staram się Tym bardziej, że u mnie ogrodowo działam sama (no poza koszeniem trawnika )
Powojniki mus zasadzić

Rojniki zatem czekają

Taki skromny kwiatuszek zostawiam
Pokażcie swoje trawniki 00:53, 06 lip 2018

Do góry
A u mnie tak. Z okazji mistrzostw świata w piłce nożnej wzór pasów typowo piłkarski czyli szeroka szachownica. W ogóle to mam słabość do koszenia w pasy

Koszone 5-6 razy w tygodniu, na wiosnę na wysokość 12-15mm, obecnie z powodu upałów 20mm. W tym sezonie 3x nawóz wieloskładnikowy z wysoką zawartością azotu oraz 4x dolistnie żelazo.

Mimo to, jeszcze w lipcu albo w sierpniu zrywam całość - zbyt dużo wiechliny rocznej i innego syfu (chyba jakieś proso) oraz dość mocno pofałdowany teren. Planuje założyć sobie tanim kosztem nawadnianie i siatkę na krety bo potrafią zniszczyć nawierzchnię okrutnie późną jesienią. No i oczywiście chcę wyrównać teren na przysłowiowy stół żeby piłka nie skakała
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:44, 06 lip 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Gosia, jak ja Ci zazdroszczę takiej Pink A! Powiedz ile ma sezonów? Moje to takie małe pipki, mimo, że bryły rozrośnięte.

Zobaczysz jak szybciutko u Ciebie też nabierze masy . Na ten moment ważniejsza jest bryła, bo to gwarantuje ładny wzrost i rozrost
Pink Ananbell u mnie już czwarty sezon
W tym roku zrobiłam doświadczenie - w maju skróciłam kilka pędów o 1/3. Chodziło mi o taki efekt jak niekiedy robi się z bylinami. Troszkę później kwitną ale są bardziej zwarte i ciut niższe. Wczoraj je oglądałam i na razie są faktycznie niższe i na pewno będą kwitły Gdyby to się udało to myślę, że trochę zmniejszyłoby podatność na pokładanie się.
Zdam relację jak zakwitnie

Ostróżki powoli kończą kwitnienie

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:43, 06 lip 2018

Do góry
asiak napisał(a)
A ja mam pytanko? Czy do każdej gałązki hortensji masz patyk do podklejenia? Ile gałązek do podwiązania, tyle patyków?
Ps. Ślicznie u Ciebie

WItaj Asia! Chyba u mnie po raz pierwszy?
Przyznam, że czasami zaglądam do Twojego bardzo uporządkowanego i kolorowego ogródka

Dokładnie tak jak piszesz. Aby wyglądało naturalnie i podpórki nie rzucały się w oczy najlepiej aby każda łodyga dostała swoją podpórkę (uważam, że najlepsze są cienkie jeszcze lekko zielone patyki np. z wierzby, czarnego bzu, leszczyny itp.)
Kijki bambusowe nie wyglądają idealnie (widać je i są za "sztywne")

Pozdrawiam mikołajkowo

W ogródku emerytki 00:19, 06 lip 2018

Do góry
i jeszcze takie:

Te zniszczone liście to po czerwcowym gradzie.
W ogródku emerytki 00:14, 06 lip 2018

Do góry
Na dobranoc trochę moich funkii. Pisałam, że mam małe, bo ubiegłoroczne, a zapomniałam o tych:

Ptasi gaj 00:14, 06 lip 2018

Do góry
Larisa nowy nabytek

Jeszcze kwitnie Laguna

To na koniec koziolek czuwa

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies