Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spełnione marzenia 13:29, 16 mar 2024

Do góry
Berberysy zawsze szybko zaczynajà cieszyć oko
Moja ukochana rôźa wypuszcza listki

Żurawki, które kiedyś mocnoooo dzieliłam, przyjęły się i zaczynajà wypuszczać nowe listeczki
Ogród w malinówkach 13:21, 16 mar 2024

Do góry
Dopadło i mnie
Anna i Ogród 2 12:41, 16 mar 2024

Do góry
Kolejny numer jaki odwaliłam
Miałam prosa w donicach. Całą zimę stały w piwnicy. Gdy się ociepliło to je wystawiłam na dwór (z miesiąc temu). Ostatnio się schłodziło i w nocy mroziło do -5 więc wstawiłam je do domu a one mi ruszyły

Teraz boję się że jak wystawię a się znowu ochłodzi to mi zmarzną
Co robić, co robić…
Anna i Ogród 2 12:36, 16 mar 2024

Do góry
Tyle cebul zmarnowałam. Żonkile, przebiśniegi, szachownice, które kupiłam jesienią.

Nie wsadziłam od razu do gruntu tylko w grudniu do donic. Wystawiłam w zaciszne miejsce na dworze. Wiosną gdy zobaczyłam że coś zaczyna rosnąć to przestawiłam w bardziej słoneczne miejsce ale niestety bardziej wietrzne i poranne przymrozki wszystko zmroziło. To co wyrastało zrobiło się czarne a cebule zgniły. Załamałam się ale mam nauczkę na przyszłość. Jesienią zamówię jeszcze raz to samo.

Na szczęście te żonkile co wsadziłam do gruntu rosną

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 11:19, 16 mar 2024

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)
Plac budowy

No, no - powiem tylko ale kamień węgielny w postaci pudełka po papierosach już jest
Anna i Ogród 2 10:58, 16 mar 2024

Do góry
Chyba w tej donicy nic nie wyrośnie . Okazała się idealnym legowiskiem
Anna i Ogród 2 10:51, 16 mar 2024

Do góry
nyna76 napisał(a)
Aniu, uda się na pewno. Chociaż szklaneczki rodzince zajumałaś. Trzeba poświęceń żeby osiągnąć sukces

Pokazuj czasami co tam w patyczkowym świecie.

Napisz coś jeszcze o nowej pracy.

Acha i chciałam dopytać o twojego Tamaryszka w donicy. Jaki duży jest i jak można go prowadzić w donicy ? Jak krzak czy jak wiopniowe drzewko ?

Pracę będę zmieniać. Głupia byłam myśląc że trafiłam los na loterii. Za małe pieniądze mi płacą a roboty narzucili tyle że czasem weekendy pracowałam. Było fajnie póki siedziałam cicho i robiłam a jak poprosiłam przy nowej umowie o podwyżkę to zamknęli mi drzwi przed nosem.
Ale to mały problem. Będzie dobrze

Tamaryszki mam dwa lata. Prowadzę w formie krzaka. Teraz wyglądają tak

To raczej spore krzaki więc kiedyś będę musiała wsadzić je do gruntu ale na razie dają radę a ja mam czas na jego ukształtowanie. Tnę po kwitnięciu. Już teraz nabiera fajnej formy. Jak je kupiłam miały po dwie gałązki.
Cis - Taxus 09:40, 16 mar 2024

Do góry
Witam, proszę o radę, jak przyciąć te cisy, aby bardziej rozkrzewiły się na boki?

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 07:04, 16 mar 2024

Do góry
Monika83 napisał(a)
Skoro lubisz pelargonie to może supertunia vista bublegum?, ja osobiście nie przepadam za tymi kwiatkami pelargoniami i supertuniami ale każdy lubi coś innego

Jeśli chodzi o skrzynki to napewno muszę dać tamcoz wyższego jakąś trawkę ,do tego mam ochotę na przewieszajaca Mulenbekie nigdy nie miałam ale widziałam w różnych kompozycjach i te listeczki są urocze .

Jako kwitnący element chciałabym coś zmienić zamiast pelargonie więc może faktycznie te surfinie gdy ich nie miałam.
Bylinowa łąka 22:51, 15 mar 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Gratuluję udanych prac remontowych i stolarskich.
U mnie hortensja pnąca rośnie od wielu lat z boku ganku. Podporą są trzy bambusowe tyczki. Hortensja jest przycinana, z kwitnieniem nie ma problemów. Mam nadzieję, że Twoja też będzie rosła bez zastrzeżeń.
zdjęcia potem usunę

U mnie ta hortensja rośnie przy dwóch sosnach też różnie bardzo dobrze. Co roku zabieram się aby ją przyciąć więc w tym roku przytnę aby się zagęściła.
Pień sosny to idealny pień dla pnączy.

Dwie mam przy altance, ale nędze mus przesadzic
Spełnione marzenia 22:14, 15 mar 2024

Do góry
Krokusy

Piwonia
Spełnione marzenia 22:13, 15 mar 2024

Do góry
Szafirek

Pissardi

Magnolia
Spełnione marzenia 22:10, 15 mar 2024

Do góry
Na tarasie bratki
Kwitnà ciemierniki
Bratki w donicy przy wejściu do domu
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:59, 15 mar 2024

Do góry
Dziś znowu podziałałam i nawet słoneczko wyszło

Hakone nigdy dość ,więc hakonechloa macra poszły w nogi derenii

Wywaliłam rosnąca tam Imperatę,bo była marna ,pewnie za sucho i do tego kret mi ją zrył

Tutaj na obwódkę posadziłam podzieloną driakiew ogoliłam ją tak , że nic nie widać na foto

Większość tetrisów mam zrobione, jeszcze na jednej rabacie muszę podzielić jeżówki i rdesty.

A poza tym to nadal czekają do cięcia cisy ,żywopłot i bluszcz na wjazdowej. Do tego trawnik i warzywnik ,więc jeszcze sporo pracy

Jutro mamy wyjazd ,więc raczej nie podziałam,ale spokojnie,bo idzie zimno znowu :/

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 21:43, 15 mar 2024

Do góry
Narsilia napisał(a)
Póki co apropo imienin pierwszy wczesny prezent to skrzynie z kompozytu zrobione przez teścia samodzielnie , bardzo mi się podobają fajny nowoczesny kształt no i płyta tarasowa,kompozytowa nie do zdarcia do tego duży pojemnik co ja tu posadzę ...

W zeszłym roku miałam pelargonie różowe przy domu a wy jakie kompozycje polecanie na sezon 2024.

Skoro lubisz pelargonie to może supertunia vista bublegum?, ja osobiście nie przepadam za tymi kwiatkami pelargoniami i supertuniami ale każdy lubi coś innego
Grzebiuszka ziemna 21:36, 15 mar 2024

Do góry
Z życzeniami( spóźnionymi ) zostawiam, niech Ci się wiedzie jak najlepiej życiowo i ogrodowo
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:27, 15 mar 2024

Do góry
Monia81 napisał(a)

Też chyba najbardziej go lubię za te obrzeża widziałam siewkę, ale teraz po przymrozkach to zbrązowiała i jestem ciekawa czy przetrwa.

Z dzisiaj focia

A to nie tego w Jasionce kupowałyśmy? Ja go mam chyba z Jasionki.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 21:09, 15 mar 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Spontanicznie kupiłam dziś stelaż pod hamak w Ikea. W tym dziale promocyjnym co jest obok kas. Były za 170 zł. Żal było nie brać.

Dzięki z cynk. Jutro się wybiorę.
Wyglada na solidną konstrukcję...
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:59, 15 mar 2024

Do góry
W ogrodzie robi się coraz ciekawiej i przybywa kolorów

P

Glina i zielsko 20:54, 15 mar 2024

Do góry
Narsilia napisał(a)
To nie jest trawnik, Lidzia przyznaj świeże to zielony dywan Shaggy bosko kiedy ja będę taki miała , muszę się sporo nauczyć i sprzętu trochę ogarnąć

Taki był cel wertykulacji.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies