To faktycznie tyle co nic! U mnie gorzej, ale duże zostały. Cieszę się, bo bardzo je lubię.
Dla tego pokroju ją kupiłam, zawsze podobały mi się pagodowe Miałam już wcześniej inną kalinę, ale miała za ciemno i powędrowała do Anki_. Także ta to moje drugie podejście, ma słoneczniejsze miejsce i liczę na to, że się jej spodoba.
Oj fajna, fajna Nie mierzyłam, ale płot ma 180 cm, więc ona mniej więcej podobnie.
Dzięki Ania No po prostu oprzeć się jej nie mogłam;D
Poka, poka! Nigdy nie widziałam u Ciebie jej fotek, tylko róże i róże, ile można na róże patrzeć hihi;D
Dzięki! Staram się polować na większe, bo przy moim drzewostanie maluchy giną. Czasem boli, ale cóż...ogrodu mi się zachciało to mam
Pewnie, duży dąb i brzozy robią swoje. Jedynie wczesną wiosną była lampa, ale teraz jak widać.
To zwykła kalina Roseum. Nie pachnie ale spory krzak więc dużo pomponów. Kiedyś polowałam na kalinę koreańską bo pachnie ale nie ma tak ładnych pomponów więc zrezygnowałam z zapachu na rzecz tych kulek.
Śliczna ta kalina! mój tata też taką ma i widziałam że gałązka się ukorzeniła to sobie wykopię od niego na jesieni...
Zdrówka Ci życzę i wszystkiego co najlepsze!
Cały ubiegły tydzień w bandażach i maściach, to i chwalić się postępem prac ogrodowych nie można się pochwalić. Na domiar złego moja młodsza córka nie zmieściła się w drzwiach i przywaliła w futrynę. Efekt? Złamany mały palec u nogi Kilka godzin spędzonych na pogotowiu dobiło mnie ostatecznie. Teraz jednak upały zelżały, słońce nie praży już tak niesamowicie, a ja trochę odpoczęłam, zaryzykuję więc i w tym tygodniu dosieję parę metrów kwadratowych trawnika. Raczej wątpię, że nasiona nie pójdą na zmarnowania, ale kto nie ryzykuje ten szampana nie pije! Będę lać wodę ile wlezie i się zobaczy.
No i nie wiem co uczynić z prezentem od Małża, który skusił się na róże z gołym korzeniem i je dla mnie zakupił. Sadzić do donic, czy sadzić do gruntu. Sama nie wiem Póki co moczą nóżki w wodzie.
Przynajmniej koronkowa kalina w tym roku nie zawodzi
Sylwia - kalina Eskimo rzeczywiście śliczna i mocno pachnącą, wieczorem szczególnie napełniała cały ogród zapachem ale już przekwita. Teraz spośród kalin kwitnie moja Wntanabe, też ładna
Kadry zapodałas urocze, jest fajnie, gęsto, wszystko mi pasuje jeszcze masz tulipany w trawach! U mnie już od tygodnia niemal wszystkie tulipki ogłowione są... Masz gdzieś ujęcie-plan całości ogrodu? Bo ja się w ogóle odnaleźć nie mogę w układzie kalina niemal jak taka wiosenna anabelka z mniejszymi kulami
Gratki na 200
Ps.tez ostrzegam przed odętką-u mnie wędrowala pod ziemią i włazila w kępy innych roślin..
Łucja, zakupy fajowe, zazdroszczę Ci miejsca . Ja muszę dokupić 1 jeżówkę Meditation White bo mi zdechła po zimie i mam brak w kompozycji.
To przerzucanie ziemi z jednego miejsca w drugie to jakieś przekleństwo jest. Ja też ciągle biegam z taczką bo nie poprawiłam ziemi po całości przed sadzeniem roślin i jak teraz coś przesadzam to korzystam z okazji i poprawiam po kawałku.
Byłam wczoraj w Wojcieszynie u Sysiaka i mają takie kaliny na pniu (szczepione na ok. 120-140cm):
- Kalina Koreańska Aurora 69zł
- Kalina Lant. Aureovariegata 49zł
- Kalina angielska 49zł
- Kalina Roseum ale nie spisałam ceny bo i tak chyba jej nie chcesz .